YSK ve RTÜK'ün 2002 kararları

RTÜK VE YSK üyeleri radyo ve televizyon yayınlarında eşitliği ve adaleti sağlamakla görevlidirler. 3 Kasım 2002 seçimlerinde bu kurulların aldığı kararları resmi belgesi ile açıklıyor ve bu kararlara uyulması çağrısı yapıyorum.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyelerinin gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse milletvekili seçiminde adaylar ve partiler arasında eşitliği sağlamak yasal ve vicdani görevleridir.

TRT başta özel radyo ve televizyon yayınlarında seçime giren cumhurbaşkanı adaylarının haberleri ile partilerin haberlerinde gerek Recep Tayyip Erdoğan ve gerekse AKP lehine anormali dahi aşan haber desteği var.

Yazılı basın, radyo ve televizyonların yüzde 95’den fazlası AKP iktidarı yanlısı yayın yapıyor.

Erdoğan cumhurbaşkanı adayı ama her gün saatlerce canlı yayın ile televizyonlarda boy gösteriyor.

Meral Akşener cumhurbaşkanı adayı ama hiçbir toplantısı, hiçbir konuşması canlı yayınlanmıyor.

Keza Muharrem İnce ve Temel Karamollaoğlu da cumhurbaşkanlığına aday oldular ama hiçbir faaliyetleri canlı yayınlanmıyor.

Ey YSK üyeleri görmüyor musunuz, duymuyor musunuz?

Bu nasıl eşit yarış?

Müdahale etsenize, uyarı, para cezası hatta kapatma cezası vermek için Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) yayınlarla ilgili bilgileri istesenize.

Ey RTÜK üyeleri 3 Kasım 2002 seçimlerinde Uzan grubu yayınları için tuttuğunuz raporları yaptırım uygulanması için YSK’ye dönemin Başkanı Fatih Karaca’nın gönderdiği gibi göndersenize.

3 Kasım 2002 seçiminde Tufan Algan Başkanlığındaki YSK yayınlarında Genç Parti ve Cem Uzan lehine yayınlar yapan STAR TV, Kanal 6 başta olmak üzere Uzan grubunun tüm radyo ve televizyonları hakkında “YAYIN DURDURMA” cezaları verildi.

Bu yaptırım kararları YSK arşivinde mevcuttur ki yayınladığım belgede tarih ve karar numaraları da yer almaktadır.

Cumhurbaşkanı adayları ile CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti yetkilileri bu tarihi YSK / RTÜK kararları doğrultusunda hemen acilen RTÜK’e başvuruda bulunun.

RTÜK yayınları 1 yıl boyunca kayda alıyor ve ücretli bir şekilde isteyene veriyor.


Hatta yapılan yayınları Noterler aracılığı ile de tespit ettirerek sizler de RTÜK ve YSK’ya başvuruda bulunabilirsiniz.

Erdoğan ve AKP lehine yapılan son 15 günlük yayınları da oradan resmi olarak isteyebilir ve yaptığınız başvuruya ekleyebilirsiniz.

Değerli okurlarım 16 yılda AKP iktidarı adım adım neredeyse tüm medyayı devlet bankalarından sağlanan kredilerle ele geçirdi.

Şimdi AKP’nin yayın organı gibi yayın yapıyor TRT başta olmak üzere tüm özel radyo televizyonlar ve gazeteler.

Seçimlerin “EŞİTLİK” ilkesi bozuldu, tam tersine “EŞİTSİZLİK” tavan yaptı.

Uzman (!) kimliği ile televizyon yayınlarına çıkan profesyonel algı yaratıcı kişilerin karşısında televizyon deneyimi, siyasi tarih bilgisi olmayan isimler çıkartılıyor, AKP yanlısı yanlılara olanak veriliyor.

Bu işe “DUR” demesi için Anayasal ve yasal görev Yüksek Seçim Kurulu ile Radyo ve Televizyon Kuruluna verilmiştir.

Görevlerini yapmayan üyeler hakkında da Cumhuriyet Başsavcılıklarına “suç duyurusunda” bulunmaları gerekir partilerin ve cumhurbaşkanı adaylarının.

Etiketler
RTÜK YSK