'Verilince iyi görev değişikliği olunca kötü mü?'

"Ortada ne sel var ne kapacak kütük" başlıklı yazımda 30 Mart'ta İYİ Parti'nin tepe noktasındaki değişiklikleri ve bilhassa Yavuz Ağıralioğlu'na ilişkin...

"Ortada ne sel var ne kapacak kütük" başlıklı yazımda 30 Mart'ta İYİ Parti'nin tepe noktasındaki değişiklikleri ve bilhassa Yavuz Ağıralioğlu'na ilişkin hükümet kalemşorlarının 'iştahlı' yorumlarını değerlendirmiş ve boşuna heveslendiklerinin altını çizmiştim.

İlahi Ahmet Hakan Coşkun!

Bak, ilk günlerdeki duygu yoğunluğunu üzerinden atan Yavuz Ağıralioğlu divan değişikliğiyle ilgili olarak bugün sözcükleri tartarak ne söyledi:

"Kamplaşmanın olduğu bu dönemde milletimize namus sözüm partim adına mücadele edeceğim. Görev değişikliği genel başkanların uhdesindedir.

Verilince iyi, görev değişikliği olunca kötü mü? Ben bundan sonra da makam ve mevkilerden değil kalbimden güç alırım.

Ben sorumluluğumu partimin adına taşırım."

Tam da dediğimiz gibi... Ağıralioğlu için "duygusal bir profil" nitelemesi yapmıştım.

Nitekim duygularını kontrol altına alan Ağıralioğlu bugün ayakları yere basan bir açıklama ile hükümet blokunun ve kalemşorlarının hevesini kırdı, 'iştahını' kaçırdı.

Tabiî sözünü ettiğim önceki yazımda 'fal' bakmamıştım. O yüzden Ağıralioğlu'nun bugünkü açıklaması hiç de sürpriz olmadı. Sormuş, soruşturmuş ve öyle kaleme almıştım değerlendirmemi.

Şimdi bazı sorularla Coşkun ve Selvi'gillerin iştahını biraz daha kaçırayım!

Soru 1: BBP, Cumhur İttifakı'na bu kez parti olarak kurumsal şekilde katılabilecek mi?

Soru 2: Mustafa Destici, partisi kurumsal olarak Cumhur İttifakı’na alınmazsa genel seçimde restini geri çekip yeniden münferiden AK Parti'nin listesinden milletvekili adayı olacak mı?

Soru 3: AK Parti, BBP'nin Cumhur İttifakı’na kurumsal katılımına yeşil ışık yakarsa MHP buna nasıl reaksiyon gösterecek?

Soru 4: Yoksa, daha önce 2014'te CHP-MHP'nin adayını destekleyen Destici yönetimindeki BBP kurumsal olarak Cumhur İttifakı’na alınmazsa rotayı Millet İttifakı’na doğru mu çevirecek?

Soru 5: Milli Yol'un yankıları ve artçı sarsıntılar BBP'yi etkilemeye devam eder mi?

Soru 6: Önümüzdeki süreçte seçim öncesinde Cumhur İttifakı partilerinden kimler istifa edecek, kimler partisinden ihraç edilecek?

A.H. Coşkun maddeleyerek yazmaya bayılır!

Hadi bakalım kolay gelsin...