Ortada ne sel var ne kapacak kütük

İYİ Parti’deki son Divan Kurulu değişiminden sonra aldı bir heyecan Cumhur İttifakı’nı!.. İktidar medyasının kalemşorları çalakalem Yavuz Ağıralioğlu üzerinden konu hakkında dur durak bilmeden ahkam kesip senaryolar yazıyorlar. Ağıralioğlu’nun habersiz görevden alınmasına duygusal bir tepki vermesi iktidar cenahını daha da heyecanlandırıyor.

Oysa ne sel var ne de kapacak kütük ortada!

Ağıralioğlu, malum BBP kökenli. Bir grup arkadaşıyla İYİ Parti’nin kurucusu olup Akşener’le siyaset yapmaya başlıyor. İYİ Parti’deki farklı bir duruşu en baştan itibaren belirgin. Yani, Ağıralioğlu sonradan aks ya da çizgi değiştiren bir figür değil

Demek istediğim, Ülkücü tabanı yeterince konsolide ettiğini düşünen ve hem konjonktürün gerektirdiğini hem de partiyi büyütecek atağı yapmak isteyen Akşener, Koray Aydın tasarrufunu da Yavuz Ağıralioğlu tasarrufuna da bu bağlamda başvurmuştur. İYİ Parti, kabul edelim ki artık diğer partiler gibi bir “lider partisi”dir. Meral Akşener, tartışmasız İYİ Parti’nin lideridir. Ümit Özdağ’ın ayrılıp Zafer Partisi’ni kurmasıyla İYİ Parti’nin sekteye uğramaması bu konuda önemli bir göstergedir. Şunu demek istemiyorum; Ağıralioğlu da ayrılır ve İYİ Parti sekteye uğramaz… Bilakis, duygusal bir zeminde olan Ağıralioğlu’nun kırılan kalbini Akşener onarır ve birlikte yol yürümeye devam ederler.

SİYASETTE NEZAKET KAYBOLMAMALI

Tabii aslında siyasette nezaketin yitip gitmemesi gerekiyor. Akşener, keşke Divan’dan kenara aldığı isimleri kamuoyuna açıklamadan önce çağırıp bizzat deklare etseydi bir çay, kahve de ısmarlayıp. Benzer gelişmelerde başka partilerde de benzer tutumlar görülebiliyor. Bildiğim örnekler var. Görevden alındığını televizyon altyazısından öğrenip şok geçirenler biliyorum.

AHMET HAKAN’IN AKLI VARSA KENDİNE SAKLAMALI

Ahmet Hakan’ından Selvi’sine kadar sel olmadığı halde kütük kapma yarışına girenleri gördükçe şaşıp kalıyorum. Ahmet Hakan Coşkun bakın ne diyor köşesinde:

“Bir: İYİ Parti… Çok büyük kayıptadır.

İki: AK Parti… Çok büyük olmasa da kazançtadır.

Üç: Yavuz Ağıralioğlu… Bu kadar itilip kakılma karşısında ‘Zillet bize yakışmaz’ diyerek izzet ve ikbal ile çekilmeyi düşünmelidir.”

CUMHUR’UN BBP KAOSU

İktidar kalemşorlarının iştahını ve uykusunu kaçıracak gelişmeleri, Ağıralioğlu’nun eski arkadaşlarının Cumhur İttifakı’nda kaotik bir görünüme yol açan itişmeleri ve bölünmeyi hatırlayalım…

Bir: Çok zaman oldu, bir yıl kadar önce BBP Genel Başkanı Destici restvari bir çıkış yaptı ve dedi ki, önümüzdeki seçimde Cumhur İttifakı ile birlikte olmayı istiyoruz ama kurumsal olarak ittifaka dahil olursak… Bekleyip göreceğiz, Destici partisiyle ittifaka dahil edilmezse ne yapacak? (Bilindiği gibi 2019 seçimlerinde Destici, AK Parti listelerinden seçime girmişti, BBP parti olarak ittifaka dahil değildi)

İki: MHP, BBP ile geçişkenliği nedeniyle BBP’nin kurumsal olarak Cumhur İttifakı’na girmesini dün de istemiyordu, bugün de istemiyor.

Üç: BBP’deki gerilim bölünme ve Remzi Çayır genel başkanlığında Milli Yol Partisi’nin kuruluşuyla sonuçlandı.

Dört: Destici’nin nalına-mıhına söylemleri BBP tabanını karmakarışık yapıyor. Bir bakıyorsunuz iktidarın kimi uygulamalarını eleştiriyor ama hem de iktidarın içinde!

AĞIRALİOĞLU DUYGUSAL BİR PROFİL

Kısacası, Ağıralioğlu iktidar cenahına onca sert eleştirileri yönelten muhalif bir figür olarak yüzünü o tarafa dönmez.

Diyeceksiniz ki, Kurtulmuş da, Soylu da sert eleştiriler yöneltmiyor muydu Erdoğan’a ve partisine bir zamanlar, nasıl böyle kestirip atıyorsun?

Bir bildiğim var da ondan kestirip atıyorum.

Duygusal bir profil çizen Ağıralioğlu duygularını kontrol ederek İYİ Parti’de baştan itibaren emeği, katkısı olan bir siyasetçi olarak duruşunu bozmayacaktır. Siyaset ilkelerle hareket etmeyi gerektirir. Ağıralioğlu, ilkelerini bir kenara bırakıp rüzgarlara savrulacak bir figür değildir.

Değerlendirmelerim ve konuştuğum İYİ Partili önemli simalardan edindiğim izlenimlerim bu şekilde.

Son olarak şunu ekleyeyim: Akşener, çarşamba günkü İYİ Parti grup toplantısı öncesinde fırsat bulamasa bile grupta partiyle ilgili son tasarrufu üzerinde kısaca duracak ve bütün milletvekillerini, bütün yönetici arkadaşlarını onore edecektir.

Etiketler
Yavuz Ağıralioğlu