Millî Eğitim; Dinci Eğitim

Tarikatların ve cemaatlerin kurdukları vakıflarla Erdoğan ailesinin TÜGVA vakfının, Millî Eğitim Bakanlığı'nı "vesayet" altına alması cumhuriyet tarihinde...

Tarikatların ve cemaatlerin kurdukları vakıflarla Erdoğan ailesinin TÜGVA vakfının, Millî Eğitim Bakanlığı'nı "vesayet" altına alması cumhuriyet tarihinde hiçbir dönem bu kadar aleni yapılamadı.

Nakşibendi tarikatının İskenderpaşa cemaatine yakın Server Yaşam Vakfı, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından "Yarışma Düzenleme Onayı" verildiği gizli şartnameyi de Yeniçağ ele geçirdi.

81 il ve ilçelerinde proje ortağı Server Vakfı ile yapılan sözleşmenin, "Genel esaslar" başlıklı bölümünün dikkat çeken iki maddesi şöyle:

MADDE 5 -

(1) Sosyal etkinlikler; Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Türk Millî Eğitiminin genel ve özel amaçlarına, uluslararası sözleşmelere, politika belgelerine, 24/3/2016 tarihli ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu başta olmak üzere yürürlükte olan mevzuata aykırılık teşkil etmeyecek şekilde yapılır.

(2) Ticari amaç güdülen ve/veya katılımcılardan ücret talep edilen sosyal etkinliklere izin verilmez.

Ancak yarışmanın https://www.ufkayolculuk.com web adresinde şu bölüm yer alıyor:

- "Değerli Yarışmacımız, Yarışma sorularının hazırlandığı kitapların içerikleri ile daha uyumlu olmaları için satışa sunulan yeni baskılarında yalnızca isimlerinde değişiklik gerçekleştirilmiştir. Edindiğiniz eski ya da yeni baskılı kitapları okuyarak yarışmaya katılabilirsiniz."

Trendyol alışveriş sitesinde "HASTASIZHANE" adlı eserin 15 TL, "İÇİMDEKİ DOSTLAR" adlı eserin 59.90 TL ve "SAĞLIKLI BESLEN, SAĞLIKLI YAŞA" adlı eserin ise 15 TL'den satışa sunulduğu belirlendi.

Ancak bakanlık tarafından hazırlanan raporda;

25.12.2020 Tarihli ve E.84037561-821.05-18471414 sayılı evrak ile onay verilen yarışmanın eklerinde belirtilen eserlerle;

- İlkokul: Nereden Geliyor Bu Sesler?

- Ortaokul: Bir Acayip Yolculuk,

- Lise: Sağlık Olsun kitaplarının,

sözleşmede verilen eser başlıkları ile örtüşmediği de saptandı…

9 yıldır gerçekleştirilen yarışmada, vakfın önceki yıllarda belirlediği konu başlıkları arasında "Büyük İslam ilmihali, Hadis, Kur'an ve sünnet bütünlüğü, Güzel ahlak" gibi konular yer aldı.

Öte yandan;

- 2018'de düzenlenen yarışmada kaynak olarak Nakşibendi Şeyhi Mahmud Esad Coşan'ın "Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz" adlı kitabı;

- 2020'de ise "Edeb Mektebi, İletişim, Nezaket ve Adap" adlı kitaplar belirlendi.

Yarışmanın 2021 teması ise "Sağlıklı Yaşam" olarak belirlendi.

İlkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilecek yarışmada yarışmaya özel olarak hazırlanan, ağırlıklı olarak dini kitaplar basan "Server Yayınları" tarafından yayımlanan ve 15 liraya satılan kitaplardan sorumlu oldu.

Değerli okurlarım,

Yarışmada öğrencileri özendirmek için çeşitli hediyeler de veriliyor. Önceki yıllarda altın dağıtılan yarışmada bu yılın ödülleri arasında laptop, elektrikli kaykay, cep telefonu, akıllı saat, bisiklet, bluetooth kulaklık vb. ödüller bulunuyor. Yarışma danışmanlarına da 5 bin liraya kadar para dağıtılıyor…

Tam bir para tuzağı…

Değerli okurlarım,

Yarışmalara 8 yılda, 81 il 922 ilçeden toplam 3 milyon 354 bin 224 kişi katıldı.

En ucuz olan 15 liralık kitap fiyatından hesaplarsak;

3.354.224 öğrenci x 15 lira = 230.313.360.- lira eder…

En az 230 milyon lira Millî Eğitim Bakanlığı kullanılarak öğrenci ailelerinin bütçelerinden Nakşibendi tarikatının İskenderpaşa cemaatine yakın Server Yaşam Vakfı'na öğrenciler ödüllere özendirilerek aktarıldı…

Vakfın kitapları ile öğrencilerin beyinleri yıkandı…

Bu mudur; Millî Eğitim?

Hayır, bunun adı; Dinci Eğitim'dir…

Cemaatlere öğrenci velilerinin paralarını aktarmak için Millî Eğitimi kullanmaktır…

Yazıklar olsun…