'Barış Pınarı' hatırlanmaz mı?

"Geçen yıl bugün 9 Ekim'de Barış Pınarı Harekâtı başladı. Amaç terörist YPG'yi yok edip devlet kurmasını engellemek, 30'a 800 kilometrelik bir hat oluşturup...

"Geçen yıl bugün 9 Ekim'de Barış Pınarı Harekâtı başladı. Amaç terörist YPG'yi yok edip devlet kurmasını engellemek, 30'a 800 kilometrelik bir hat oluşturup Türkiye'deki sığınmacı Suriyelileri buralara göndermekti. Ancak Türk ordusu harekâtı başarıyla yürütürken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aniden durduruldu. Nedenini hatırlıyor muyuz?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, dün sabah 06.10'da bana bu mesajı gönderdi ve sonra da Tweet olarak sosyal medya hesabında yayınladı.

Bir siyasetçi sorar da yanıt vermez miyim?

Sayın Kuşoğlu,

Barış Pınarı Harekâtının durdurulma nedenini hatırlamadan önce küstah haddini bilmez Amerika Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği hain hakaretler içeren mektubunu hatırlamam şart oldu.

"Sayın Başkan,

İyi bir anlaşmaya varalım! Binlerce insanın katledilmesinden sorumlu olmak istemezsiniz ve ben de Türk ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemem - ki bunu yaparım. Rahip Brunson sırasında size zaten bunun küçük bir örneğini gösterdim.

Bazı sorunlarınızı çözmek için çok çalıştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratmayın. İyi bir anlaşma yapabilirsiniz. SDG Genel Komutanı General Mazlum sizinle müzakere etmeye istekli ve geçmişte asla vermeyecekleri tavizleri vermeye de istekli. Onun bana yazdığı, benim yeni aldığım mektubun bir kopyasını size gönderiyorum.

Bu işi doğru ve insancıl bir şekilde hallederseniz, tarih sizi iyi hatırlayacaktır. İyi şeyler yaşanmazsa, tarih sizi sonsuza dek bir şeytan olarak hatırlar. Sert adam olma. Aptallık etme!

Seni daha sonra arayacağım… »

Değerli okurlarım,

Ne acı ki;

- Bir teröristin mektubunu da ekleme cüreti gösteriyor,

- Dışişleri Bakanlığımız bu mektubu anında reddedip geri göndermiyor ve cumhurbaşkanına veriyor,

- Cumhurbaşkanlığı bu mektubu reddedip daha ağır bir yanıt ile iade etmiyor,

- Ve maalesef Amerika'ya giden Erdoğan, "Trump'a bu mektubu takdim ettim" diyor…

Değerli okurlarım,

7 ayrı zamanda 7 kez Suriye'nin kuzeyinde konumlu PKK uzantısı PYD/YPG terör örgütüne, "Bir gece ansızın gelebiliriz" diye haklı olarak tepki gösteren Erdoğan, defalarca da şunu söylerdi:

"İnlerine gireceğiz, terörle mücadelemiz tek bir terörist kalmayıncaya kadar sürecek…"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine bendeniz de defalarca, "Haydi terörün kökünü kazıyalım" diye destek verdim.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz;

- 24 Ağustos 2016'da, "Fırat kalkanı Harekâtı" başlattı.

Cerablus ve El-Bab kahraman Türk ordusu tarafından teröristlerden temizlendi. IŞİD Halep'in kuzeyinden çıkarıldı. Menbic-Afrin arası bağlantısı kesildi.

29 Mart 2017'de harekât tamamlandı.

- 8 Ekim 2017'de "Bahar Kalkanı Harekâtı" başlattı.

Olası bir göçü engellemek için Mehmetçik İdlib'de gerekli önlemleri aldı ki halen devam ediyor.

- 20 Ocak 2018'de, "Zeytin Dalı Harekâtı" başlattı.

Terör örgütü YPG kahraman Mehmetçiklerimiz tarafından Afrin'den çıkarıldı, Hatay, Kilis ve Gaziantep sınırlarımızın güvenliği sağlandı.

- 9 Ekim 2019'da Barış Pınarı Harekâtı başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK/YPG ve DEAŞ örgütlerine karşı operasyon başlatıldı, amacımız Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek" dedi.

30 kilometre derinliğinde 800 kilometre uzunluğunda güvenli bölge oluşturularak Türkiye'deki 3,6 milyon civarındaki Suriyeli sığınmacının bu bölgeye yerleştirilmesi hedeflendi.

- 13 Ekim 2019'da Trump, Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulayacaklarını duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Türkiye'ye yaptırım tasarısını onayladı.

Tasarıda;

- Halkbank'a yönelik yaptırımların devreye sokulması,

- Recep Tayyip Erdoğan ile ailesinin mal varlığının incelemeye alınarak bloke edilmesi,

- Sözde Ermeni Soykırımının kabulü yer aldı.

15 Ekim 2019'da Erdoğan, "Batıdan doğuya 444 km, kuzeyden güneye 32 km genişliğinde, ülkemizdeki mültecilerin geri döneceği güvenli bir alanın kurulduğunu ilan ediyoruz" dedi.

17 Ekim 2019'da ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Türkiye'ye geldi. Erdoğan ile yan yana oturtuldu. Pence, terör örgütü YPG'nin Suriye-Türkiye sınırından 32 km derinliğe sahip güvenli bölgeden kaçırılması için harekâtın 120 saatliğine durdurulması halinde şu sözü verdi:

"ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı tüm yaptırımların kaldırılacağını ve başka yaptırım olmayacak.".

Sayın Kuşoğlu,

Elbette şunları hatırladık:

- Terör örgütü YPG'nin kökünü kazıyamadığımızı ve teröristlerin 30. kilometrede yine varlığını sürdüreceğini kızarak ve tepki göstererek hatırladık.

- 22 Ekim 2019'da "Soçi Mutabakatı" yapmak için Rusya'ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk heyetinin Putin'in kapısında dakikalarca bekletildiğini üzülerek ve kızarak hatırladık…

- Suriye'nin petrol kuyularının Amerika tarafından müttefiki olan terör örgütüne verildiğini hatırladık

- Nitekim Amerikan petrol şirketi Delta'nın petrolü işleterek terör devletine finansman sağlayacağı kararını hatırladık.

Sayın Kuşoğlu,

Şimdi ben de size soruyorum:

- AKP'den yanıt geldi mi?

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yanıt geldi mi?