Rönesans çok iyi de , maddi durum müsait değil

KAYDA GEÇSİN Rönesans geldi , geliyor toptan değişiyor muyuz derken çok eksikler var . Mevcut durum sanki herşey sil baştan , alfabe, evler, yemek...

KAYDA GEÇSİN

Rönesans geldi , geliyor toptan değişiyor muyuz derken çok eksikler var .

Mevcut durum sanki herşey sil baştan , alfabe, evler, yemek menüleri değişecek , ama sadece bizi yönetenler, eğlendirenler , iktidar ve muhalefet aynı kalacak , gibi görünüyor !

Buna ‘ Yeni Türkiye Türk Rönesansı ‘ denecek ve fakat Türk’ lerle pek bir ilgisi olmayacak .

Kısaca vatandaş değişecek ama hiç bir şey değişmeyecek .

Yahu bu muazzam bir durum , üstüne zırva tanımam .

Bu gün rönesans neşe doluyor insan bu Rönesans acaba yarın ne getirecek ?

Kına gecelerinde artık taht yerine tepside geliyor gelin adayları , yarın damatları tepside oynatırlar, rönesans bu belli mi olur .

Okul tabelalarında başlayan eğitim devrimi pardon değişimi bütün hızıyla devam ediyor mesela okullara bağlama dersi konuyor , yaşasın , gitti mandolin geldi bağlama ,

Sayın Bingöl Bağlamadan Sorumlu Bakanımız olsun, tekrar yaşasın rönesans .

İmam Hatip Liselerine metazori öğrenci bulunamıyor, mezunları elbette üzülüyorlar, eziklik hissettiklerini ve meselenin luzumsuz inada bindiğini görüyorlar herhalde.

Onları mutlu edecek eğitimde eşitlik getirecekse bunun rönesansı belli , bütün okullara İmam Hatip Lisesi ismi verilirse sorun biter.

İtalyan İmam Hatip Lisesi

Alman İmam Hatip Lisesi

Saint George İmam Hatip Lisesi

Sen Benoit İmam Hatip Lisesi

Üsküdar Amerikan İmam Hatip Lisesi

Robert College İmam Hatip Lisesi bu işte bomba bir rönesans olur ve rönesansı yüzyıllar önce yapanlar donar kalır vallahi !

Seçim sisteminde rönesans, yeni anayasada rönesans iyi de

5 milyon gişenin 80 milyonda kral çıkarttığı ve çıkanların bile ne oluyor diye sormadığı , gerçekten kral olduğuna inandığı hatta posta koyduğu bir sistem burası , var mı dünyada bu kadar bedavadan krallık , rönesans bunalır burada , olur ama çok bunalım geçirir.

Milletvekillerimiz ise mecliste, parti meclislerinde anlatmaları gerekenleri bize anlatıyorlar ekranlarda ! Onlarda rönesans yapsınlar diyeceğim ama zaten rönesans olmuş durumdalar !

Son yıllarda dizisinden , programına, takısına, bijüterisine , çeyizlik rüküşlüklere , hediyelik eşyasına yan endüstrisi oluşan ‘Osmanlımania’ ve Osmanlı’nın devamıydık değildik iddialaşmaları ,

dili çalan Ertuğrul Bey derken koca tarihi hediyelik eşya dükkanına çeviren hevesler rönesansla değil tıbbi tedavi ile ancak hallolur vaziyette.

Sınırlara ne luzum

Anzaklar iyidir

Ingilizle fevkaladedir gibi önermeli ve bunca yaranmacı teşebbüse rağmen dünyada yerini bulamamış filimler çöplüğünde de Rönesans şart.,

CHP’nin ekranlara kendini atan her ileri geleni , veya geri gideni Kurultayla bozmuş vaziyette hani neredeyse ‘ Dün gece evde kurultay yaptık ailece değiştik , amcam halam , kız kardeşim erkek oldu traş oluyor adı Rüzgar’ demek üzereler.

Ve birşeyler için devamlı gönülü aranması çok moda çünkü gönüllü bedava …

Memlekettteki hırsızların hepsi adalet istiyor hemde ekranlarda iyi mi, Hamam böcekleri , haşerat Raid istiyor gibi bir şey ! Rönesans şart .


Sadaka vererek iyi insan olmak tutkusu devam , sadakaya muhtaç olmayan bir ülke olmak için çaba yerine 25 karın doyurdum,

89 kışlık bot yolladım ,

250 uçurtma dağıttım yoksul çocuklarında hakkı uçurtma ,

100 yoksul çocuğun 1 yıllık eğitimini karşılıyorum , hepsini Harvard’a yazdırdım tarzı konuşmalar ne konuştukları hakkında en ufak fikirleri olmadığını gösteriyor rönesans şart yapanların sanatla ilgisi varsa falaka da şart. Şaka tabii, kıyamam sadece yemini kesmek yeterli.

Herkes doğacı , zeytin ağacı seviyor dibinde ölmek istiyor böylesi öldüresiye bir sevgi …..çiftçi bu kadar sevilen ağaçlar arasında nasıl perişan olabiliyor hayret yahu Rönesans şart ….

Liberalizmin siyasal İslamın , dinci siyasetin bir yan kolu olduğunu Nagehan , ROK, Sinan, ve diğerleri sayesinde anladık , dünya daha tam anlamadı , kendi yaptıkları jeton biraz geç düşüyor.

Ancak liberaller yordular ….Dinci Siyaseti halsiz bıraktılar ,

Artık önemli konularda dinci siyset maalesef sessiz kalıyor sadece Nagehan Ve Sevilay konuşuyor . Onlara da Rönesans şart .

Ülkemizin mali durumu son derece toksik mal varlıkları zombi finans kuruluşları yarattı telekom sadece biri , böylece muhafazakar , dinci siyaset resmen yaşayan ölü oldu . Rönesans şart. Onları da düşüneceğiz ….

Sıcaklardan bunalıp serinlemek için girdikleri, deniz, göl, şelale, kanal, gölet, nehir ve havuzlarda 92 günde 85’i çocuk 184 kişi boğulmuş ülkemizde. Ayrıntıları Salim Taş haberinde okuyabilirsiniz.

En fazla boğulma vakası Antalya’da görülmüş .

Çok üzüntü verici , Uluslararası filim festivali yapan , ‘Ömür Boyu Yaşam Ödülleri’ takdirinde bulunup dağıtan ama denizinde çocukların boğulduğu bu Akdeniz şehrine de Rönesans şart , elbette kazadır ama alanında vereninde boğazına dizilir festival sonra .

Fani dünyada fani olmadıklarını düşünen hıyarlar çoktur, günahkardırlar demem asla, sadece salak , arsız , organizasyoncudurlar onlara da rönesans şart.

Ama rönesans zengin , zenginliğin işidir , fakirler yapamaz .

İşte bu duruma da rönesans lazım bizim zenginler sadaka dağıtıyor rönesans akıllarına gelmiyor .

Rönesans elbette çok iyi de maddi durum müsait değil.

Yüzmesini bilen , zenginlik üreten çocuklar ve onların öyküleri, filimleriyle rönesans lazım bize , gerisi uyduruk zaten .
Saygıyla Kayda Geçirdik , Elimizden Gelen Budur