Conchita, Huysuz Virjin ve İbrahim Eren

KAYDA GEÇSİN
Dünyayı düzelteyim derken kendini dümdüz etmek , sadece kendi doğrularının tek doğru olduğunu düşünerek yaşamak , karşısındakileri her zaman mat etmek zorunda olduğu rakipleri gibi görmek kuşku , bilime kapalı olmak ne rezalettir yahu .

Bu epidemi özellikle ekranlardan yayılıyor.
Cehalet sığınacak yer ararken Atatürk’ümüz dışında entelektüelizm’i alçaklar limanı haline getirmeye uğraşıyor , yalan yanlış dinlemeden.
Geçenlerde Apis Boylarından bir ekran kardeşimiz Dalan’ı da İstanbul’u mahvedenler sırasına koyup Kabare Tiyatrosunun mücadele ettikleri listesine ilave edip sanat dik duruşuna listeledi .

Rahmetli Zeki Alasya’mız böyle düşünseydi Dalan ile Demokrat Merkez Parti’sinin kuruluşunda yer almazdı herhalde !

Dünyadan haberi olmayan Apis’leri ağzı boş laf yapıyor diye ekranlara salarsanız böyle saçmalarlar . Sosyal demokrat cephenin durumu bu .
Neyse esas konumuza gelecek olursak , ki fikrimin devamı olan ve beni çok üzen bir konuyu paylaşmak isterim .

Çok özetle Erovizyon yarışmasında bir ‘ Drag Queen’ yani kadın kılığında erkek , yani bizim geleneksel tiyatromuzdaki ‘Zenne’ nin yer alması TRT’yi yarışmayı yayınlamama noktasına getirdi.

Yayınlanacağı saat 21:00 çocukların ayakta olduğu saatmiş, bizimkiler batılı çocuklara göre demek daha geç yatıyorlar yarışma boyunca ayakta iseler saat 23’ü buluyor , bilmem o saatten sonra canı işkembe çorbası içmek isteyen çocuklarda oluyor mu , neyse çocuklara gösterilen hassasiyet iyidir, hassasiyetin devamı cinsel tacizlere de odaklansın ….

Ancak çocuklarımız ‘Huysuz Virgin’ lakabıyla sahne alan Seyfi Bey’e öyle hayran yetiştiler ki yıllarca ilkokul müsamerelerinde Huysuz Virjin kılığında ‘Çastırı çastırı ‘ şarkısını söylemeyen çocuk kalmadı !
Resimlerini bastık , yazdık .

Doğrusu Eurovizyon meraklısı hiç değilim , Ajda’nın ‘Aman Petrol’ gibi fiyaskosundan sağ çıkmış bir milletiz ve bu rezaletin unutulmasını büyüleyici bulurum , Ajda’ya bu başarısızlık ne kadar uğurlu gelmiş olmalı yüzü gerildi , kalbi kırıştı mı bilemem .

‘Opera’ şarkısında ise ardarda yabancı isimleri sıralarsak batıya yaranırız filan diye mi düşünüldü bilemiyorum ama alay konusu olduk bu badireden de sağ çıktık , hala dimdik ayaktayız böyle de bir milletiz, nasıl oluyor bilmiyorum birileri bizi rezil ediyor tekrar ayağa kalkıyoruz.

‘ Seninle Bir Dakika’ ise hak etmediği sonunculuk almış olsada kalplerimizdeki en unutulmaz şarkılardan biri oldu , yani yarışmaya gitmese de olurdu ve yanılmıyorsam ‘ilk’ di .

Sertap Erener şeytanın bacağını kırdı ise de şarkısı ‘Seninle Bir dakika’ gibi halkın hala dilinde değil !

Batı’nın istediği ‘harem’ ‘Osmanlı diyince cariye’ ‘Hamam’ çağrışımlı klipleri ve anlamı belirsiz sözleriyle hala bir muammadır başarısı .

Ne derler ‘Bir ulusun şarkılarını bırakın ben yapayım kanunlarını kim isterse yapsın ‘ .

Bir ulusu ulus yapan şarkılarıdır , başı boş bırakmaz kalplerimizi , an gelir hak ettikleri yerlerini alır , to some high to some low , her işte böyledir burada İngilizce patlattığım için özür dilerim mecburen bazıları rahat anlasın diye !
Diyeceğim eurovizyona katılmayabiliriz , kendimizden bir şarkıyı kabul ettirmek (Aba Nibi gibi ) kolay değil .

TRT Genel Müdürümüzün kim ve hangi partiye ait olursa olsun gerçekte olmayan bir Conchita Wurst karşısında laf yatiştirmesi hoş bir şey mi ?
Katılmamak için başka mazeret mi bulamadı ?
Conchita Wurst 2011 yılında Avusturyalı şarkıcı- artist Tom Neuwirth tarafından hayat verilmiş bir hayali karakter ,hayali karaterlerin cinsiyeti tartışılır mı , Takiyettin’in başına gelenler mi hortluyor ?

Önce rasathane sonra TRT’de mi sıra ?
Sayın Eren : ‘ Avusturyalı birinci olan sakallı, etekli, cinsiyet kabul etmeyen, herhangi bir cinsiyeti olduğunu söylemeyen, 'Aynı anda hem erkeğim hem kadınım' diyen birini saat 21.00'de, çocukların seyrettiği bir zamanda ben canlı yayımlayamam ki." Demiş.

Doğru ise bu beyan durum vahim.
TRT Genel Müdürlüğü cinsiyet beyanı istemenin makamı değil , çok ciddi bir yer.
Saniyen karakter hayali olmasa , hem kadın hem erkek olsa yani hermafrodit , çift cinsiyetli bu durum da TRT Genel Müdürünün iznine onayına tabi olabilir mi , bizim medeniyetimize yaratılanı yaradandan ötürü sevmeyi şiar edinmiş Müslüman Kültür’üne bu sözler yakışmadı.

Sağ iktidarın durumu da bu !

Ahlak ve bilim asla böyle bir söylemi kabul etmez.
İbrahim Eren eğitim görmüş bir genç, İmam Hatip , Boğaziçi Üniversitesi ve Univercity of West Minister gibi okulların mezunlarına bakıp eğitim sistemlerini sorgulayıp sorgulamamak kendi bilecekleri iş ama lakin bizim eğitim bakanımız başta olmak üzere bu nahoş duruma müdahele edecek ve gereğini yapacak olan kurumlarımız belli.

Bu zihniyet iki gün sonra nereye atarsan ata çift cinsiyetli olanların elektrik , suyunu kesme hakkını da kendinde bulursa ne yaparız .

Biz bu değiliz, olmayız, olmamalıyız parti filan önemli değil bu işe son vermek devletin insanlık görevidir.
Bu sözleri savunabilen siyasetçilerin meclisimizde partilerimizde de yeri olmamalı .
Saygıyla , endişe ile kayda geçirdik efendim elimizden gelen budur.