Ortalığı karıştıracak iddia

KAYDA GEÇSİN Utanması , sıkılması olmayan ve sıkça kullanılan cümleler yakaladım sizler için . Mesela : Dizi kaldırlacak ise şöyle veriliyor haberi ‘Maliyet...

KAYDA GEÇSİN

Utanması , sıkılması olmayan ve sıkça kullanılan cümleler yakaladım sizler için .

Mesela :

Dizi kaldırlacak ise şöyle veriliyor haberi ‘Maliyet yüksek , izlenme oranı istediğimiz oranda değil , zamanla oturacak ‘

Zaten kıç üstü oturmuş ki kaldırıyorsun cümlenin son kısmı başını tutmuyor. Ama dizi sahibi kırılmamış oluyor ve genellikle dizi başka yere paslanıyor !

‘Bu yazıya bende imzamı atarım’ cümlesini sıkça kullanılanlar o kadar çoğaldı ki adeta başkalarının yazılarına imza atan bir yazar gurubu türedi !

İş mecazi manadan ötede artık başkasının yazısına imza atan atana …

Be mübarekler bu ne uyanıklık , otur düşün , araştır yazıyı yaz, sorumluluk al , hani belli mi olur tepesi atarsa birilerinin en hafifinden ifaden alınır bu zahmet ve risklere girmeden ve hedef olarak başka yazarı gösterip saygı takdir belirtip isim adres verip cart imzayı atıyor !

Yakında romanlara filan da imza uygulamalarını bekliyorum , mesela Harp ve Sulh çok beğendim altına imzamı atıyorum gibilerinden .

Kimse de ‘ Uyanık , başkalarını yazısına imza atacağına sıkıysa kendin yaz ve yazdığının altına imzanı at, kim oluyorsun da kendini takdir merci görüyorsun , hadsiz . ‘ demiyor yahu .

Herkesle iyi geçinme iki yüzlülüğün yeni adı oldu !

İktidarla ilgili seçim öncesi çok ciddi eleştiriler palavra mıydı ki şimdi kazanan tarafı tebrik ediyorsunuz Allah Aşkına …

‘İnşaallah iyi olur , temenni etmem kötü olmasını ben vatanseverim’ ..ee iyi olma ihtimali var ise ne bu yaygara, yok aksi ise nedir bu kıvırma ?

Gazete okuyucusu televizyoncular , başka alem , önlerine yayıyorlar gazeteleri tatil köylerinde bazlamacı teyzelerin yufka açması gibi , kıymalı , otlu çeşit çeşit o ne yazmış, bu ne söylemiş … bunlarda uyanık !

‘Cumhuriyet Değerleri ‘ demeyen kaldı mı ?

Bu değerlerin ihlal edildiğini şikayet edenleri iyi takip edin genellikle kendi çıkarlarıyla ilgili ihlal olduğu zaman ‘Cumhuriyet Değerleri’ nin akıllarına geldiğini görürseniz sakın şaşırmayın , üzülmeyin . Cumhuriyet jetonu geç düşüyor.

‘Ben setlerde olmayı seviyorum’ cümlesi ise bana hep gerçekçi gelir .

Özellikle neden oyuncu olduğunu anlayamadığımız kabiliyetsizlerin oyunculukta ısrar etmelerinin nedenini açıklar , ama elbette iş bulmaları için setlerde olmayı sevmeleri yetmez, içeriden bayağı üst düzey birileri onları seviyor olmalıdır.

‘Para almasam da oynardım okuduğum an ben bu işin içinde olmak istiyorum ‘ dedim genellikle yapımcı veya yapım ortağı yazarla işi sağlama bağlamak için söylenir .

‘ Atatürk bir bilim adamıydı ‘

Atamız bilim’den yanaydı , devrimciydi , bir askeri dehaydı , müthiş bir evrensel politikacı , oyun kurucuydu , ona duyulan sevgiyi elbette anlarım , çünkü bende seviyorum , bu lafı söyleyende seviyor anladık ama utanmasanız Michael Faraday gerçek ismidir diyeceksiniz , sevmenin de bir ölçüsü adabı var yahu .

‘Sizi çok özleyeceğiz Beyefendi ‘ genellikle sepet havası törenlerinde baş cümledir arkasından ‘Bu bir Bayrak yarışı’ gelir ve elinde bayrak yeni beyefendi sahnededir.

‘Bunları söylüyorum diye varsın beni hapse atsınlar…’ cümlesi ömründe hapis yüzü görmemiş , müesses nizam ile daima yalaş bulaş olmuş bir eli yağda öbürü balda yaşamış , iktidarlardan bol bol izzet ikram görmüş ama kendini karşı duruşlu gibi gösterme meraklısı oportünistlerin çok alçak bir lafıdır, ve söylediklerinde hapse atılmayı icap ettiren hiç bir şey yoktur, iktidarın gitmesine yakın kullandıkları bir cümledir.

‘Günün sonunda ….’ Cümlesi ‘At the end of the day’ tercümesi olup bizim mis gibi yerli ‘eninde sonunda ‘ yerine ikame edilmektedir , eğer bir başka dilden tercüme cümle, kelimeler sokuşturmayacaksa neden okudu yurtdışında kullanan kardeş ?

Nasıl anlaşılacak Phd, Master, doktora’nın dışarıdan olduğu ?

Herşeyi ‘ keyif ‘ için yapanlar var , herşeyden keyif almak tam hedonism de değil .

Iş yapıyor keyif alıyor

Denize çıkıyor keyif alıyor

Savaşıyor keyif alıyor

Enflasyondan keyif alıyor

Devamlı herşeyden keyif almayı marifet sanan bir insan manyak türü herhalde bunlar ve bizi buldular , ottan boktan devamlı ‘Çok keyif aldım’ diyorlar .

‘ Ortalığı karıştıracak iddia ‘ haber manşeti olarak sık kullanılır ama ne yazık ki ‘Günün sonunda’ iddialar fos çıkar ve ortalık karışmaz okuyanlar kös kös ‘Dağılırlar’ Bende heves ettim yazı başlığı yaptım okuduktan sonra dağılırız.

Velhasıl insanlar söylediklerinizi unuturlar, ama o sözleri kullandığınızda neler hissettirdiğinizi hatırlarlar.

Konuşanla dinleyen arasındaki ümitsiz aşk budur .

Siyasetini halka , mitinglere bağlayan siyasetçiler için en büyük tehlike nerede nasıl konuşacağını bilmekten çok ne zaman ağzını açmaması gerektiğini bilmektir.

İnsanın ağzı kapanabiliyor , göz kapakları da öyle

Ama kulaklar öyle değil delikler hep açık

Burun delikleri de hep açık , tabiat birşeyleri ima ediyor , çeneni kapatabilirsin, gözlerini de ama kulaklar istemesende duyar , ve burnun fena kokuları istemesende alır .

Belki bunu bilen siyasetçilerinde ustalığı buradadır.

Seçim stratejilerini buna göre yapanlar vardır belki , bilmiyorum .

Çok gürültü , ve fena kokular iyi değil, onlardan kaçılmıyor kayda geçirelim saygıyla

necefugurlu@gmail.com