AKP ve CHP 16 yıl sonunda boşanmış çiftlere döndüler

KAYDA GEÇSİN Mizah hele politik mizah kazındı , üzerine kezzap döküldü , sonuç : Oy veren halkın seçim sonrası %100’ü , %50 den memnun değil , hatta kafayı...

KAYDA GEÇSİN

Mizah hele politik mizah kazındı , üzerine kezzap döküldü , sonuç :

Oy veren halkın seçim sonrası %100’ü , %50 den memnun değil , hatta kafayı üşüttüğünü zannediyor !

İşi keşke mizaha bıraksaydınız , yasaklayacağınıza beni , bunu şaka diye yazabileseydim , çünkü durum asıl bu haliyle ciddi .

Oy vermek abartıldığı gibi kesin bir seçim sonucu da değildir .

Şöyle düşünelim bir giysi alıyorsunuz hür iradenizle sonra bir gün yakıştırmayıp kendinize ‘ ben bunu niye , ne halt etmeye aldım , nasıl aldım ‘ diye sormuyor musunuz ?

Bir kere giymek nasip olmadan utancımızdan saklıyoruz, cesur olanımız ihtiyaç sahibine veriyor , dürüst olalım oy vermekte böyle bir iş başka amaç , çıkar yoksa. Verirsin alırsın sonra ne bok yedim dersin .

Gelelim sonuçlara:

AKP ve CHP 16 yıl sonunda boşanmış çiftlere döndüler , hani vardır ya boşandıktan sonra çocukların geleceğini düşüneceklerine yavrularını birbirleri aleyhine doldurup dururlar ,

Ve bu durumdan her iki tarafta para kazanan fırsatçıların memnun , işler açık ve partiler bunlardan bir türlü kurtulamıyorlar .

AKP de kendine yer edinen ‘Liberal’ler mesela aslında liberal mi ? Bence asla tutuklanmayan bir tür muhafazakarlar onlar , zaten literatürde artık ‘AKP liberalleri ‘ deniyor .

Liberal filan olduklarından değil , AKP’nin sorunu bunlar vitrinde güzel duruyor diye konulmuş unutulmuşlar , fonksiyonları inandırıcılıkları da kalmamış

AKP’nin samimi muhafazakarları ise soyup sovana çevrilmiş liberaller oluyor herhalde , hani kim neye isterse inansın , nasıl isterse öyle yaşasın bana karışma diyenler ! Onlara da günah , yazık .

CHP’de ise teoride güzel olan herşey var ,

Biraz kül biraz duman ,

Kültür ikoncanı yerel yönetimler , hanımlara takı , seramik kurslarına kadar ….

Teoride güzel olan dedim ya , sosyal demokratlık , solculuk , eşitlik , hepsi içindedir teorideki güzelliklerin .

CHP’nin halen yaşamakta olan ‘ileri gelenleri’ ve hatta aileleri, partide ileri giden ne varsa kendilerini ayar vermek sorumluluğunda hissederek sürekli ziyaret yapmayı seviyorlar , maniniz yoksa oturmaya geleceğiz gibilerden .

CHP başkanları ile ilişkileri daima zorlama, istenmeyen bir güzellikte sürüyor , zoraki evlilik gibi , yürümüyorsa ayrılalım derken üçüncü şahıs çıkıyor ve ona karşı birleşiliyor , kriz atlatılıyor gibisinden .

‘Özgürlük ‘ ise TV yayınlarına bakılırsa tamamen yanlış anlama üzerine , teoride güzellik de yok !

Bütün bunlar olurken , partisi tarafından asrın projesi ‘Adil Seçim Platformu’yla ilgili görevlendirilen Onursal Adıgüzel, Politik Mitolojimizin en gizemli karakteri olarak tarihte yerini aldı , herkes ‘Kimdi, Neydi, Nedendi, Ne oldu ? diye birbirine soruyor.

Saygıyla, Sevgiyle, nereden nasıl olduğunu bilmediğim Sabırla Kayda Geçirdim, Elimden Gelen Budur ..

necefugurlu@gmail.com