Kaza süsü verilmiş bir seçim mi? Yoksa seçim süsü verilmiş bir kaza mı?

KAYDA GEÇSİN Seçim sürecinde olan unutulmaz anları , sözleri kenara not ettim sizler için . Baştan söyleyeyim Sayın Kılıçdaroğlu’nun ‘Demokraside Hile Var...

KAYDA GEÇSİN

Seçim sürecinde olan unutulmaz anları , sözleri kenara not ettim sizler için .

Baştan söyleyeyim Sayın Kılıçdaroğlu’nun ‘Demokraside Hile Var ,

Sandıkta Değil ‘ sözleri CHP’li olun , olmayın , Sayın kılıçdaroğlu’nu sevin sevmeyin hakkını verin seçimin TAÇ BEYİTİ idi.

Gelelim diğerlerine :

‘Milli ittifakı kastederek ‘Bunların karşılığı yok , ben sahadaydım gördüm ‘ diyen yandaş bir medyacı aday halktan bizzat kendisinin karşılığı olmadığı cevabını seçilemeyerek aldı , kendi diyen kendi olurmuş !

Her ‘oy’ un karşılığı bir insan bunu anlayamayanların medya, siyaset , sanat neyine , geride bu Einstein’ın büyük lafı kaldı , korkarım medyada devam edecek ….

Tokat 3.sıradan TRT’de hamile kadınlara sokağa çıkma yasağı koyanı savunan Hukukçu kadın milletvekili çıkardı , kutlarım Tokat !

Tokat’ta Sokakta hamile kadın gören hemen vekilllerine haber versin !

Hiiç bana yazıp ateş etmeyin Tokat’lılar , canlarım Hititlerden başlayıp , Makedonya, Pontus , Roma , Bizans , Danişmentler, Anadolu Selçuk siz hep vardınız , bu medeniyetlerin toplamının sonunda seçiminiz bu mu olmalıydı ? Ben partiye değil buna takıldım , başka aday bulamadınız mı ? Üzdünüz beni , Tokat’ıma yazık .

Neyse devam edelim seçimden geriye neler kaldığına :

Kampanya sürecinde yalan , dolan dozunu kaçıranlar sosyal medya isterisine kapılanlar ,

Akıl dışı yalakalık yapanlar mesela ‘Onların Rahmetli Tenzile Anne’si varsa bizimde Zekiye Anne’ miz var ‘ sevinçleri içinde TV sunucuları …

Senaryolar yazmaktan yorulmayanlar, yaranmak veya dikkat çekmek için saçmalamak mastarını doya doya çeken Einstein’lar , malum bizde Einstein kelimenin anlamının aksine kullanılır , deha anlamında değil de gerzek anlamında… hatırlatayım da yanlış anlaşılmıyayım .

Hele bir tanesi benim sayabildiğim en az beş kere iç savaş uyarısında bulundu …içsavaşa aşerir gibiydi .

Taraftarlıkta abartıp kendilerini Cumhurbaşkanı adayı zannedip kaptıran gazeteciler, sunucular topluca Meral Akşener krizine girdiler ama Meral Akşener’den mümkün olduğunca az bahsederek kötülemek mecburiyeti bayağı bir çaba gerektirdi ….! Öyle ya, hem yok farzedeceksin hem çekiştireceksin ikisi birden zorladı tabii…

Muharrem Bey’in liderliğine biat etmeye ne çok hevesli sanatkar varmış , ‘önümüze geç seni takip edelim’ , ‘Senin için düşeriz yollara, yanılmamışız adamım ‘ ve neredeyse ‘ Hepimiz Kamyoncu Çocuğuyuz ‘ ‘Hem Rizeli Hem Selanikliyim , Kafkaslar geldik yanlış anlaşılmasın ‘ tadı , coşkusuyla ne yazılar yazmışlar şaştım kaldım , sevdiler mi fena seviyorlar ha .

Yahu sanatkarlar hiç kimsenin arkasına düşmemeli bunun için sanatın , medeniyetin bütün çabası ! Neyse şey yapmayalım heves etmişler , onlarda tarihe kendilerini not düştüler ….

Gözle kaş arasında Muharrem Bey’le Kılıçdaroğlu’na Ecevit, İsmet Paşa benzetmesi yapan bir başka Einstein da çıktı , ve bu da akıllısıdır hani !

Eşleri de Rahşan Hanım ile Mevhibe Hanım oluyor herhalde ….

Bu arada Muharrem Bey neden rakiplerine 500’er TL yardım yatırdı ihtiyaç sahipleri varken seçimin muammasıydı , hoş Kabataş Nifak’ının baş karakterlerinden bir ‘gazeteci’ ile niye selfie yaptı onu da anlamadık , tamam herkesin Cumhurbaşkanı olmak istedi ama insaf yahu…deri pantalon 100 adam bu masala inanan Einstein’larla selfi çekilir mi !

Beyan esastır tamam da , mesela bir kadın 10 yıldır hapiste görmediği, ziyaret etmediği , 24 saat gözetim altında eşinden 5 aylık hamile olduğunu söylerse beyan esastır mı diyeceğiz ? Geceleri zuhur ediyordu derse yine beyan esastır mı diyeceğiz , gidin Allah Aşkına …

Elbette seçim sonuçlarında ‘Eşekten düşen Karpuz’a dönenler oldu , ki bu deyim başka dilde yoktur , insanlar dillerini ihtiyaçlarına göre uyduruyorlar demek, ortada bir insan, bir eşek,bir karpuz vardır , bu seçimde ilginçtir karpuz filan düşmedi, eşek filanda yoktu herkes insandı ve atasözü sahibini arar vaziyette ortada kaldı . Peki ben niye yazdım , ne bileyim heves ettim .

Prof. Aslı Baykal’ı tanıdık , babasına benziyor meclisi o mu açacak diye soranlar oluyor , ben ne bileyim bunların ne yapacağı belli mi ..

İsmail Küçükkaya Muharrem Bey ile arasındaki atışmada ‘Rakı Balık’ ile ne demek istedi anlamadık , Muharrem İnce ile arkadaşmışlar galiba, aslında görünen o ki Muharrem Bey arkadaş olduklarını sanmış , İsmail Bey mesajını haberlerde okuyunca arkadaş olmadıklarını anlamış olmalı , çok uzun karışık bir saçmalık İsmail Bey anlatsın diyeceğim o da koreografi yapmadan , dans, geri gitme, dönüş pirouette yapmadan konuşmuyor , işi uzatıyor bale mi izleyeceğiz, laf mı dinleyeceğiz dumura uğruyoruz. Zaten iki arkadaş aralarında ne yaparlarsa yapsınlar bize ne.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın Balkon konuşması filan derken Pazartesi akşamı Sevilay Yılman’ın Kemal Kılıçdaroğlu yerini Muharrem İnce’ye bırakacak yarın açıklıyor mealinde sosyal medya haberiyle televizyonlar elekrik çarpmışa döndü , Sayın Erdoğan’ın Balkon konuşmasının gündemi Sayın Yılman tarafından düşürüverildi , hadii kilitlendik Kılıçdaroğlu ne diyecek diye .

Sevilay Hanım adeta CHP içinden biri gibi konuştu , sağlam kaynakları varmış ama sonuç söylediği gibi olmadı . Kemal Kılıçdaroğlu böyle bir niyetten söz etmedi herhalde Sevilay Yılman’ı keklediler .

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu seçimlerin , demokrasinin başarı kriterinin gözü dönmüş bir ele geçirme yarışı savaşı olmadığını bir kere daha sabırla anlattı .

Partinin daha önce olmadığı 13 ilde milletvekili çıkardığını demokrasiyle bağdaşmayan %10 seçim barajını yerle bir ederek iki partili rejimden çok temsilli bir demokrasiyi meclise taşıdığını , Gazi Meclisin itibarı için direndiklerini, duvarları bir bir yıktıklarını , yerel yönetim seçimleri için hazırlandıklarını mücadeleye devam edeceklerini anlattı.

Sevilay Hanımı kim kekledi ortada kaldı .

Ohal ve eşit şartlarda olmayan bir demokrasiyi iyileştirmek kolay iş değil , bu bağlamda CHP elinden geleni yaptı dedi özetle Kemal Bey .

Bazı çevrelerde Muharrem İnce’nin büyük takdirler toplayan Sayın Erdoğan’ı tebriklerinin aksine Sayın Kılıçdaroğlu gayet açık ve net tek adam rejimini neden kutlamayacağını anlattı , son derece tutarlıydı , aksi kendi fikirlerini duruşunu inkar olurdu .

Ve basın toplantısının sonunda belkide seçim sonrasının tarihe geçecek cümlesini söyledi Sayın Kılıçdaroğlu :

‘Demokraside Hile Var , sandıkta Değil ‘.

Kemal Kılıçdaroğlu siyasette, demokrasimizde , sözleri , söylemleri hilesiz, hurdasız bir insan , beğenirsiniz beğenmezsiniz, üstelik inatçı sözünden dönmüyor ve hiç bir karşılık beklemeyenlerle yoluna devam edeceğini açıkladı .

Sayın Bahçeli’nin teşekkür ilanı ise ‘ Su Uyur Devlet uyumaz’ cinstendi , cin gibi Maaşallah hepsini not etmiş , hiç öyle eski ülkücü gazeteci -yapımcının yıllardır yaydığı gibi sadece Seda seyrettiği yok ve bence seçimin en kalıcı esprilerinden biriydi, Muharrem Bey’in eşi Ülkü hanımefendiyi kastederek ‘Aslında ben 30 senelik ülkücüyüm’ esprisininden sonra !

Velhasıl bir seçim daha bitti yakında yenisini yaparız biz seçim manyağı bir milletiz, doyamıyoruz seçmeye , arayı fazla uzatmasınlar .

Biz böyleyiz , saati sorarken kolumuzu gösteririz, hela nerede sorarken ama hiç bir yerimizi işaret etmeyiz ,çok da terbiyeliyizdir ….belli etmeyiz .

Seçimler briç oyunu gibdiri derler, iyi ortak lazım, yoksa elin iyi olacak o da yoksa halin boktur , ben ne siyasetten ne briçten anlarım ama hoşuma gitti aklıma yattı bu cümle.

Velhasıl kaza süsü verilmiş bir seçim mi yoksa tam aksi seçim süsü verilmiş bir kaza mı yaşadık , henüz belli değil . Parçaları birleştirip ne elde edeceğimi de bilmiyorum , İkea’da biliyorsun burada sadece parçalar var ama birleştirince ne elde edeceğimiz belli değil.

İyi mi ?

Olsun her kafadan bir ses çıkartmayı demokrasi zanneden akilemiz Hülya Koçyiğit’imiz bile var , ve fakat her kafadan bir ses olmaz diyen de ve bu akileyi seçen de Cumhurbaşkanımız , burada zorlanıyoruz !

Parçaları birleştirince hangi ürünü aldığımız ortaya çıkacak , şu an belli değil hayırlısı !Yazıda adı geçen herkesi Saygı ile Kayda Geçirelim . necefugurlu@gmail.com

Etiketler
Seçim