Melih Gökçek’i kim koruyor?

“Melih Gökçek bana Fetullah Gülen ile görüşmemi önerdi ve onunla görüşmem için beni Amerika’da bir kişi ile irtibatlandırdı..” Bu sözler Ankara Ticaret Odası...

Melih Gökçek bana Fetullah Gülen ile görüşmemi önerdi ve onunla görüşmem için beni Amerika’da bir kişi ile irtibatlandırdı..

Bu sözler Ankara Ticaret Odası eski Başkanı Salih Bezci’ye ait. Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde verdiği ifadede bu cümleleri söylüyor. Amerika’da iken Melih Gökçek’in kendisine gönderdiği kişi ile Pensilvanya’ya nasıl gittiğini, Fetullah Gülen ile nasıl görüştürüldüğünü, ne konuşulduğunu savcılıkta itiraf etti. Kendisi cezaevine girdi. Ama kendisini Fetullah Gülen ile irtibatlandıran ve görüşmesini sağlayan Melih Gökçek serbest.

Kamil Kılıç

1994 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne Satın Alma Şube Müdürü olarak girmiş.

2000 yılında aynı müdürlüğün Daire Başkanlığına atanmış. Ve 2011’de Melih Gökçek’in Genel Sekreterliği’ni yapmış. Ve belediyeye tüm personel onun referansı ile alınmış. Zaman gazetesindeki yazılara ve haber başlıklarına yön vermiş. Kamil Kılıç 15 Temmuz’un ardından Amerika’ya, Fetöş hocasının yanına kaçmış.

Ama onu her türlü makama getiren Melih Gökçek Türkiye’de elini kolunu sallaya sallaya geziyor..

Hasan Uçar.

2004’te Ankara Belediye Başkanlığı’na Hesap İşleri Daire Başkanı olarak girmiş. 2004’e kadar da Mali Hizmetler Daire Başkanı yapılmış. Ankara Belediyesi’nin Mali işlerinin kara kutusu. Ve istisnasız görev yaptığı süre boyunca Ankara Belediyesi’nde FETÖ’nün ‘ABİ’si olmuş. Ankara'daki FETÖ yandaşı işadamları ve müteahhitler ile belediye arasında köprü görevi görmüş. Ama FETÖ’nün ne menem olduğu ortaya çıkınca o da kaçmış.

Ama onu işe alan kritik görevlere getiren Melih Gökçek kaçmadı. Hala yerli yerinde duruyor.

Ömer Akgül.

FETÖ’nün işadamı derneği ayağı olan HÜRSİAD üyesi.

Melih Gökçek’in eşinin de adının verildiği FETÖ’ye ait Atlantik Eğitim Kurumları’nın Yönetim Kurulu Başkanı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra cezaevine atılmış ve cezaevinden Akın İpek’in kefaletiyle serbest bırakılmış. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yaptığı imar ve plan değişiklikleriyle emsal artışı yaratarak rant sağlamış ve FETÖ’ye aktarmış. Cezaevine girmiş çıkmış biri.

Ama ne hikmetse FETÖ’ye okul yapılmasını isteyen ve bunun için işadamlarından yardım isteyen Melih Gökçek cezaevine girmedi.

Peki Gökçek’i kim koruyor?

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü sahibi gazeteci Murat Ağırel yazmış. Madde madde, kalem kalem, cümle cümle. Bilal’e anlatır gibi…

Kırmızıkedi Yayınları’ndan basılan “Parsel Parsel-2 VURGUN”, Ankara’da milletin vergileriyle toplanan paraların ‘himmet’ adı altından kimler tarafından FETÖ’ye nasıl aktarıldığını yazmış. Melih Gökçek’in FETÖ ile ilişkiler ağını açıklamış.

Evet, bir kez daha soruyorum Melih Gökçek’i kim koruyor?

Cevabı yine VURGUN’da.

Yaşadığı her türlü zorluklara rağmen işin peşini bırakmadığı ve Türk milleti adına bu kirli ve karanlık dönemi aydınlattığı için, alkışlar Murat Ağırel’e…

Etiketler
Melih Gökçek