Akşener kazansa da kazanmasa da tarihteki yerini diğerlerinin yanında aldı

Medyamızın ‘İleri Gelenleri’ ni izledikçe, dinledikçe hakikaten çok ileri gittiklerini anlıyorum. Hiç bir alanda bu kadar ileri gitmiş değiliz. Ama Medyamız...

Medyamızın ‘İleri Gelenleri’ ni izledikçe, dinledikçe hakikaten çok ileri gittiklerini anlıyorum.

Hiç bir alanda bu kadar ileri gitmiş değiliz.

Ama Medyamız çok ileri .

Özellikle ‘Millet İttifakının ‘ Cumhurbaşkanlığı Adayları Muharrem İnce , Meral Akşener, Temel Karamolla’ya bayağı sıkıştıran sorular , hatta hesap sormalar filanla çok delikanlı duruş sergiliyorlar , Selahattin Demirtaş’ın durumuna yaklaşımları ise kara mizah ötesi bir tabiat olayı .

Bu kardeşleri dinleyen ve bilmeyen ‘millet ittifakı’ nı iktidar zannedebilir ! Ve dahası muhalefet eden , iktidarı silkeleyen bir medyamız var zanneder !

Allah hepsine uzun ömür versin sayelerinde çok eğleniyoruz milletçe.

Millet olmak böyle anlarda önemlidir, milletler eğlenir , isterse her tarafı ile güler ve ancak isterse son gülen olur .

Ama devlet eğlenmez çünkü ‘Devlet’ zaten eğlence için kurulmaz .

Dünya tarihinde kurulalım da şöööyle ;

Rahatça yan gelip yatalım , yiyelim içelim ,zil takıp oynayalım ….

Önce kendimizi kazıklayarak antrenman yapalım sonra dünyayı kazıklayalım…

Yalan dolanı korkulur olmaktan çıkarıp günlük kullanıma sokalım herkes sallasın….

Televizyonlarımızda sabahtan başlamak üzere akşama kadar dedikodu yapalım…

İnsanlar arasında çiftleşmek isteyenler için program yapanları ordumuzdan daha güvenilir olduğuna dair araştırmalar yapalım ….

Tarihimizden sıkılınca kıçımızdan yenilerini uydurmaktan çekinmeyelim…

Topraklarımızı işgale gelmiş düşmanlara şehitlerimizden çok ağıtlar yakalım….

Kadınlar kızlar erkeklerin işlerine karışmadıkları sürece ister soyunsun ister kapansınlar ve aralarında kavga etsinler ….

Velhasıl maksat akım kakım matrak olsun eğlenelim diye kurulan devlet var da ben bilmiyor isem şimdiden özür dilerim.

Devlet kurmak zor , meşakkatli ve genellikle kanlı , canlı ciddi bir iş .

16 tane kurmuş olmamızla ‘ 16 tane de batırdılar , hoho ho …hihihi ….’ diye bizlen alay edilir ya , sakın aldırmayın 3116 tane daha kurarız önemli olan millet olabilmektir ,biz devleti kurarız , bir TRT dizide çok uzattı bir türlü kuramadı !

Yanlız yap boz legoya da elbette döndürmemek lazım .

Yenisini kurmadan eskisini batırdığımız filan da yok bu konulurda çok temkinliyizdir, koyun zannedenler de yanılır , sabır hedefe giden yoldur ayrıca risk alabilen, gangreni kesip atabilen bir yapımız vardır yoksa parça pinçik olmuş koca imparatorluktan yeniden masmavi gözlü bir Cumhuriyet olarak doğmak mümkün olur muydu ?

Esas mevzumuza gelelim , Meral Akşener ve karşısındaki medya erkekleri !

Başta medya centilmenleri olmak üzere erkek dünyasının ileri gelenlerinin son haftalarda topluca Meral Akşener ‘in söylemlerini , kampanya dilini bir hanıma ‘yakıştıramamaları’ durumu içerisine girmeleri , mevzuu bu .

Aslında bu eleştiri önce Tuğrul Türkeşten geldi, daha yumuşak hanım hanımcık bir dile ihtiyacı varmış ülkenin.

İlk kurşunu o attı , Başbuğ’un oğlu Asena’dan yumuşaklık bekler durumda , sakal bırakmış AKP kimliği ile şu feleğin işine bakın !

Meral Hanım’ı eleştirmek , fikirlerine katılmamaktan ziyade ‘kadın’ olarak üslubunu yakıştıramama durumu çok arızalı bir hal !

Yani eleştirdikleri sert, hoyrat dil her ne ise ki ben öyle bulmuyorum , erkeklerden gelince şikayetçi değildilerdi yıllardır , erkek olunca yakışıyor ama bir kadın bu erkeklere anlayacakları ve alışık oldukları dilde cevap vermeye başlayınca bir telaş bir müdahele ihtiyacı ki sormayın ! İlüzyon bozuluyor değil mi ?

Tuğrul Türkeş’in beğeni tercihi bizi ilgilendirmez , ancak ülkenin nasıl bir kadına ihtiyacı olduğunu saptama hakkını kendinde görmesi herhalde ‘Türk Erkekliği’ ni temsil kabiliyetine güven duymasından geliyor !

Ve böylece kendi hayallerindeki kadından yola çıkıp Meral Hanım’ın nasıl bir kadın olması gerektiğini bize anlatan bir medya oluştu , iyi mi !

Bir gazeteci cümlesini ‘benim düşüncem bu’ diyerek sonlandırırken ondan düşüncesi değil haber beklediğimizi ve bir kadına kadın olduğu için hesap sormanın ne kendisine ne iş yerine hayrı olamıyacağını birileri anlatırsa iyi olur .

Beğenin beğenmeyin Meral Hanım gayet açık net 18 adadan birine , sonra Kıbrıs’a gideceğim diyor , iftar Suriye’de diyor , avantası ayyuka çıkan bazı devlet kurumlarına gereğini yapacağını söylüyor , fakir fukara, gariban , cebinde parası olmayan soyulmuş , aşağılanmış insanlara hak, hukuk vaad ediyor .

Gayet güzel meramını anlatıyor , hoşunuza gitmezse oy vermezsiniz , akıl vermeniz ise zaten komik olur , kadın siyaseti dizayn etti hemde onurlu , hakça bir şekilde seçeneğimiz oldu saniyen Akşener en karışık dönemlerde İçİşleri Bakanlığı yapmış bir kadın , varsa bir diyeceğiniz, bildiğiniz ters bir şey o günlerden buyrun ama kadın olmasını bahane edip üslup davetine girişmek kimin haddine beyler ? Hangi çağdasınız , dünyada hatta temsilcisi, acentası olduğunuz TV de neler olduğundan haberiniz yok mu sizin ?

Akşener’in söylemlerini üslubunu beğenmek zorunda değiller ,eleştirebilirler ama ‘Bir kadın olarak yakışmıyor’ meselesi ve bir kadın olması sebebi ile erkek dünyasında erkeklerin tanımladığı , yakıştırdığı kadın kimliğini belirgin hale getirmesini istemeleri çok tehlikeli bir yaklaşım , hele dünyada kadına yönelik bu tür ayrımcı , sexist davranışların asla tolere edilemediği bir dönemde .

Erkeklerin istediği gibi kadınlar , odalıklar , cariyeler devri kapandı beyler , ayrıca erkeklerin kadın konusunda ortak buluşma noktaları çenesini kapaması dışında değişim arz edebiliyor hangi birinizle uğracak kadınlar !

Medyadan takip ettiğimiz kadarı ile soyunan kadın pek seviyorlar , kapalı da beğenilmekle birlikte sonradan kapananlar pek tutmuyor.

Kafa kopartan kadına bayılıyorlar, aşık olunan zengin adam aslında yolunmuş ama farkında olmayan tavuk misali oluyor , paradan da geçtim kadını, yaranmak için şair, yazar, oyuncu , şarkıcı , sunucu yapan ve sevildiğini zanneden zeki adamlar bile var .

Birlikte olduklarıyla yılık yılık poz veren , avm’lerde çocuk büyüten ideal anneler , yüzükten terliğe marka teşhir edenlerde çok tutuluyor herhalde …

Para karşılığı Şeyhlerle yemek yiyen marifet gibi anlattığına göre Şeyh memnun kaldı mı gidip soran gazeteci olmadı ki ‘bizi en iyi şekilde temsil etmiş mi ‘ kaynaktan öğrenelim .

Kadına dair eskiden imkansız gibi görünen düşünce ve yaklaşımlar değişti .

İnsan haklarının ta kendisi kadın hakları artık , döküntülüklere geçit yok .

Fox News’un kuramcısı , yaratıcısı ve şekillendirdiği imajlarlar 3 Cumhuriyetçi muhafazakar ABD Başkanına seçim kazandıran adam Roger E. Ailes, kadın tacizi suçlamasıyla patron Murdock’un ve oğullarının göz yaşlarına ( Patronların ağlaya ağlaya adamlarını kovmaları medyada sık raslanan bir olaydır eğer yapmazsa kendisinin ağlanacak duruma geleceğini bilir ) rağmen kapının önüne konulduktan kısa bir süre sonra beyin kanamasından öldü. Delil , cürmümeşut filan geçiniz eski çalışanı kadının ‘Beni tacz etti ‘ ifadesi yetti , ve kimse ‘bir hanıma yakışıyor mu ?’ filan demedi.

Harvey Weinstein şirketleri dümdüz oldu , diyeceğim bir kadına , hem de politikacı bir kadına ayar vermeye kalkarken iyi düşünün sizin hayallerinizdeki kızlara benzemezler . .

Meral Hanım’ın hayalleri kapasitemizi aşıyor mu , gücümüz gerçekleştirmeye yeter mi, ayrı bir konu , sonuç ne olursa olsun doğru hayal kurmak siyasi yaşamında onu nerelere getirecek göreceğiz.

Meral hanım evde yün örüp oturacak bir kadın da değil , baştan söyledi zaten torun , oğlan , gelin enişteye emanet , üslubu da son derece ılımlı insaflı .

Bakın Medya Beyleri şöyle düşünün ,

Meral Akşener yarın saçının rengini , biçimini gözlük çerçevelerini değiştirip karşınıza çıksa perişan olursunuz perişan , konuşacak başka laf gelmez aklınıza, diliniz tutulur ama kadın insaflı yapmıyor böyle şeyler, yapmıyor efendi kadın .

Bakın Medya Beyleri ,

Golda Meir , İsrael’in 4. Başbakanı , Constance Baker Motley ilk Afro-Amerikalı kadın Federal hakim, Margaret Thatcher İngiltere’nin eski başbakanı ,

bu kadınlar gibi Meral Akşener de aklından yüreğinden geçenleri söylemekten korkmayan bir kadın.

Pantalon sadece erkekler tarafından giyilmeyeli çok zaman geçti, Chanel bu devrimi yaptı , saçlarıda kısa kesti nerede ise yüzyıl oldu be !

Bu kadınlar erkeklerin dünyayı ülkeleri idare etme işine talip kadınlar , demokrasi tasavvurları , söyleyecek sözleri var kendinize gelin beyler, medyanın şekillemeye alışık olduğunuz cicciricomlarına benzemezler sonunuz Roger E. Ailes’den beter olur sonra !

Bu kadınları beğenin beğenmeyin , oy verin vermeyin sizin bileceğiniz iş ama sizlerin tasavvur ve imalatları kadınlardan farklılar .

Siz bilirsiniz ama Roger’ı bu kadınlar değil tam aksi kendi imalatları götürdü !

Liderliklerini hareketleri ve sözleriyle tamamlamış kadınlar , bizden de Akşener çıktı , kazansalar da da kazanmasalar da tarihteki yerlerini aldılar , Akşener’de bu demokrasi gayretleri ile onların yanında yerini aldı , kimseden ayara ihtiyacı yok hele sizden hafazanallah ……….

Saygı ile Kayda Geçirdik , Elimizden Gelen Budur