Akıllanıyor muyuz ne?

KAYDA GEÇSİN Para yok pul yok , borç gırtlakta benden ilave olsun ama aslı 15.yy Fuzuli’den “Dost bivefa, felek birahm, devran bisukün Dert çok, hemdert...

KAYDA GEÇSİN

Para yok pul yok , borç gırtlakta benden ilave olsun ama aslı 15.yy Fuzuli’den

“Dost bivefa, felek birahm, devran bisukün

Dert çok, hemdert yok, düşman kavi, tali’ zebun”.

Hiç mi başı dertten kurtulmaz bizlerin !

Öleceğiz herhalde derken demokrasi , seçimler imdada yetişti

de moralimiz çok yükseldi .

Seçeneksiz, umutsuz değiliz çünkü mücadeleci insanlar sahada, Meral Akşener , Muharrem İnce , Temel Karamolla , Selahattin Demirtaş …hemde ne koşullarda bir tanesi hapisten kampanya yapıyor hal böyle olunca koşulları rahat olan Recep Tayyip Erdoğan’ın kahraman olması mümkün mü ?

İktidar efelenme, dayılanmaları medyasının da şanından olduğundan ve kimi medya mensupları gibi ülkeyi kendilerinin idare ettiklerinine vehmettiklerinden bu sevimsizlik de ters tepmekte .

İktidar ; Kabataş Yalancıları , ‘hamile kadın sokağa çıkmamalıdır ‘ diyeni TRT’de konuktu diye konuşma özgürlüğü diye kılıflayan , daha sonra adamın konuk filan değil para alan çalışan olduğu ortaya çıkınca özür bile dilemeyenleriyle dur durak yok yola devam ediyorlar , onlar anlaşılan hala akıllanmadılar .

Rabbim aklı bize verdikçe v bunlardan mı alıyor ne .

Seçim zamanları daima siyasetçiler doğu bölgelerimizde petrol bulur ,

AB vize uygulamasından vaz geçecekmiş gibi yapar … bizde kös kös seviniriz ya , bu sefer bunları yemiyoruz , zihin açıklığına mı uğradık ne !

Almanya’nın tavrını da yemiyoruz.

ABD tavrını da yemiyoruz .

Söylüyorum bize bir şeyler oluyor zihnimiz açılıyor !

Acaba kim ‘Millete Allah akıl Vesin ‘ diye bizim için dua etti ? Allah Razı olsun .

Her iktidarın değişim ihtimalleri karşısında daima bir telaş alır iktidar yakını haksız kazanç elde edenleri .

‘Toplumsal barış’ ı kendi işledikleri usulsüzlük , haksız servet edinimlerinin sorgulanmaması şeklinde yorumlarlar . Akıl bu kadar .

Onlar daima ‘Yapanın Yanında Kalsın’ isterler. Bu atasözüne sıkı sıkı bağlıdırlar gelenekten anladıkları da budur .

Kibar bir dil kullanıyorum liyakatsız, başarısız kazandıkları paralar dolaylı dolaysız bizim cebimizden çıkan paralardır . Farkındayız , akıllanıyoruz mu ne !

Bu ortamda CNNtürk’e konuk olan Tuncay Özkan, eski gazeteci, medya patronu , yıllarca Silivride yatmış karaciğeri sağlam girip berbat halde çıkmasına rağmen mücadelesine devam etmekte CHP Genel Başkan yardımcısı , zorlan stüdyo kapısını kırıp yayına girmiş filan değil davet edilmiş gelmiş , soruları yanıtlıyor

araya AKP reklamı alınmasın mı ?

Ratingleri düşen iktidar medyası teselliyi izlenen muhalefet vekil , adaylarının programlarının arasına reklam vermekte buluyorsa durumları vahim demektir.

Bunun bir ilerisi Tuncay’a ‘Abi bizim reklamlarda oynar mısın ‘ demektir.

Bizim değil iktidarın sorunu , demek boşuna yapmışlar medyalarına onca masrafı .

Bu rezaletlerin ortasında Şirin Payzın’ın olması ise acıklı , Özkan söyleneceği nazik bir dille söyledi zaten .

Bu tür gazeteciliği de yemiyoruz. Akıllanıyor muyuz ne .

Muharrem İnce Habertürk’de yine formdaydı , yanıtsız soru bırakmadı , yanlış , bilgisiz soruları nazik , komik bir dille düzeltti.

Muharrem İnce programın kontrolünü cevaplarıyla elinde tutmasa program ‘Nagehan ile Tatlı Sohbet’lere dönecekti .

Sanki cumhurbaşkanı aday’ı Bir içim Su Hanım karşısındaki de rakibi ,Allah akıl Versin Habertürk’e ….

Nagehan Alçı gazeteci değil elbette , neden gazeteci olmaya zorlanıyor mamafi bizim sorunumuz değil , AKP’nin sorunu .

AKP sözcülüğü yetmiyor mu illa gazetecilik yapmak istiyor , iktidar bunu hep yapıyor illa filimci, dizici , tanıtımcı , edebiyatçı yapmak istiyor yandaşlarını sınırsız bir sevgi , neyse bizim sorunumuz değil.

Nagehan Alçı Muharrem İnce’yi sıkıştırmaya çalıştıkça her laf ağzına tıkandı .

Gazetecilik yapayım derken AKP sözcülüğü de yerle bir oldu , milletin sorunu değil bize ne derken , birde başımıza Nasuhi çıktı , bu Nasuhi’miz Mesnetsiz Nasuhi imiş meğer…. onu böyle tanımadık TV8 de , isminin anlamı bilirsiniz bozulmaz şekilde tövbe eden demektir!

Biz şimdi üreteceğimiz, hasat sonrası halay çekecegimiz günlerin özlemindeyiz, şarkılar söyleyip , kadınlı erkekli dans edeceğimiz günlerin umudundayız , bu büyük hesap, birlik beraberlik kolkola olmanın hesabı , ama illaki üretmek gerekiyor durup duruken çekilmez halay , deli derler adama .

İşimiz kolay değil, 6 kere 9 kaç eder sorusuna ‘ben sosyal bilimler okuyorum bilmiyorum’ diyen çocuklarımızın okudukları üniversitelere kerrat cetveli öğreten sınıf öğretmenleri lazım . Bu zihniyet hesap makinası var der, beyin jimnastiği sevmez malum .

Asansöre bindikten sonra ‘bu aşağı mı gidiyor yukarı mı ? ‘ diye soranlarımıza sabır göstereceğiz , şahsen ben ‘ileri gidiyor ‘ diyorum başka şeyler söylememek için , hala bu ülkenin insanları umudum , ülkem herşeyim , Cumhuriyetim canım benim . Geçinip gideceğiz , birbirimizin eşiti olmayı kabullenerek, ben azınlığım imtiyaz isterim bu saatten sonra yemez.

Akıllanıyoruz , akıllanmayanlara ‘Akıllı Olun’ ricasında bulunuyoruz.

Sevgi ve saygıyla Kayda Geçsin efendim , elimden gelen budur.