Biz anketçilerin tahmin eşeği miyiz?

Bizim medyanın değişmez şahsiyetleri çok yaşlandıkları için üzerlerinden geçen nesiller aynı kişilerin ak dediklerine bir zamanlar kara dediklerini saptayamıyor . Bir dergide Apo güzelleşemesi yaptığı için dergiyi batırmak üzereyken kovulan birisi bu gün tam tersi söylemde , kendi haline bakmadan işine gelmeyenlerin eski defterlerinden örnek veriyor mesela …senin defterin dürülmeden sussan iyi edersin .

Ya da Arınç’a kefil olan şimdi adamı fıkra malzemesi yapıyor gibi .

Gençlere yahu yavrum sen tuzlulara başladığında bu başka şey söylüyordu aldırma diyecek halimiz yok.

Bunların mottoları daima ‘kendileri’ nden görmedikleri başarıyı görmezden gelmektir , hala tam gaz devam ediyorlar . Partiler üstü bir medya durumu !

Özürlü bir çocuğun piyano başarısı eğer kendilerinden değilse mutlaka gidip kendilerinden bir özürlü bulurlar, bulamazlarsa öbürünü gölgelemek için sağlam bir piyano çalan çocuk haberi yaparlar . Anlayış budur.

Laubali bir ukalalık, küçük görme, yok sayarken kendi laboratualarında imal ettiklerini illüzyonlarla yutturma , ki artık bütün hileler ortada tavşan hangi şapkadan çıkıyor izleyici anliyor ama bunlar hala devam ….

Medyanın içinde yıllara dayanan bu haydutlaşma Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce ile uyum sağlayamadı , adamların kumaşından bunlara elbise çıkmıyor , eğer dayanırlarsa bu medyadakiler hizaya gelecekler az kaldı .

Medyanın Yalan Rüzgarı Mehpare’leri Kabataşla siftah yapıp hala ortada dolanıyorlarsa süreklilikleri olacağını düşünüyorlar , yer kapma umutları eğlendirici ama tehlikeli ve çok ayıp .

Cehaletlerini bilgi zannedenler ise çok asılıyor . Konuğuna sorup kendi cevap veriyor ! Çok bilgiliyim , lazımım mesajı patronlara !

Bir başka numarada ölmüşleri eleştirip yine ölmüşlerden güya fikirlerini besleyici kaynak gösterme , böyle bir titr sahibi keloğlan vardı epeydir yok ortada , vefat etmiş değerli insanlarımız hortlayamadıklarından yandaş medyada epey dolandı, maalesef hortlayamıyoruz !

Birden yerli , milli olmak akıllarına gelenler var ve hemen her melaneti şimdi Trump’a yüklerlerken Trump Tower Mecidiyeköy’de yükselirken sahibine çalıştılar !

Trump’a karşı müzik, şarkı iftihar ederek sunarlarken kendi ülkelerinde karşı durmuş insanlara ağızları hala fermuarlıdır.

Bunların birde ortak dili var ki evlere şenlik oturdukları yerden uydurdukları için , ‘ yahu bu haberin kanıtı nedir ‘ sorusuna cevapları şöyle oluyor :

Sağlam Kulis Bilgisi ….

Çekirdek Devlet’e çok yakın biri diyor ki ….

Bir gazeteci olarak aldığım hava ….

Güvenilir kaynağım dedi ki …..

Ankara’da saray’a yakın kaynaklar diyor ki….

Bilmem ne Ağabey söyledi …. : ……boş konuşmaz biliyorsunuz hükümet komiseridir ….

Gazeteciler şekilde görüldüğü gibi bu boş laflarla nelere hizmet ettiler Allah bilir , biz edinimlerinden sadece işin maddi yanını saptıyabiliyoruz .

Hala gazeteci olduğunu unutup , konuk ettiği siyasetçilerle çata çata pazarlık yapanlar var yahu , neyin pazarlığıdır gelde anla .

Güneri Civaoğlu ise Şeffaf odada dokunuşlar yapıyor , Mustafa Ceceli piano çalıyordu , en son hatırlarda kalan davette ezan okumuştu , minareden inen imam !

‘Annem beni minareden ezan okuyorum zannediyor halbuki şeffaf odada Güneri Bey’e piano çalıyorum …’ durumları .

Ve sonuç ortada …

Şimdi bir de Helalleşme ve Devri Sabık Uzmanı oldular , hafif tehditte var her halde Tarzanlar ve Jane’ler biraz tedirgin .

Hukuk Devleti isteyenler katiyen hoşlarına gitmiyor , helalleşme istiyorlar ! duyanda bunları dindar Müslüman zanneder !

Borç içinde, demokrasisiz, hukuksuz , eğitimsiz , yalan dolan , uyduruk insanlar , habersiz gazeteciler , okullarımıza girilmiş halde çağ atlamak zorundayız , yoksa çağ bize atlayacak biraz amiyane oldu ama durum bu .

Bunlar hala dedikodu peşinde…. Bir de iktidara verdikleri akıllarla adamları perişan ettikleri yetmiyormuş gibi muhalefete akıl veriyorlar .

Medya dangalakları grip virüsü gibi tam yok oluyorlar 2 hafta sonra hoop yine çıkıyorlar.

Ama Allah var değişimin yansıması yok değil, ağızlarının payını alıyorlar eskisi gibi cart curt edemiyorlar . Hazır cevaplık diyince Cem zannettiler herkesi , Kemal Bey , Muharrem Bey darılmasınlar kapak yaptı hepsini.

Bu kampanyada İyi Parti , CHP farklı bir siyasetçi duruşu koydu ortaya medyaya karşı . Umut verici .

Şimdi sıra diğer alanlarda sağlam duruşta .

Bu ülkede İngiltereye gidip İngilizlere Kral Lear Türkçe oynadım diye böbürlenen hıyar bile başarılı ilan edildi ….

Apartma şarkılarla beste diyaresi olmuşlar ortada

Hoşodo poşodo diye konuşan ne dediği anlaşılmayan tiyatro guruları olduğu gibi.

Sanat bilimle eleledir bunlar cook uzağındalar, medya mı bunları şekillendirdi yoksa bunlar mı kendilerine bir medya yarattılar tavuk yumurta hikayesine dönmekle birlikte kim en büyük kazandıysa odur patron kestirmeden .

Kriterlerden uzaklaştıkça niteliksizler istila ettiler yoksa birilerinin bestelerinden çalıyorsan sen besteci değilsin, ya da dilin sürçüyorsa ne aktörlüğü , bu kadar nettir.

Bayağı isim sahibi oldu bunlar , insanlara doğduklarında isim verilir , anlamlıdır ne var ki bunlara numara vermek çok daha doğru isim luzumsuz .

Medyada durum bu iken anketçilerde bunların üslubunda yanlarında yerlerini almasınlar mı !

Hava bükücü , ilk işi bu seçimler olanı , daha önce yapmış olanın kardeşi, en eski en tecrübeli , kayıtsız şartsız iktidara bağlı olanı , dolar artmadı kağıt paraları ikiye katlayın döviz düşer diyebilecek kadar ekonomi bileni , Muharrem İnce ile aynı şeyleri seçim manifestolarına koymakla övüneni , hani nerede ise Muharrem Beyi’in konuşmaları ben yazıyorum diyen çıkacak !

Ne kadar iktidar anketçisi varsa şu ara muhalif oldular, hani lazımsa onu da biz yaparız misali .

Ve her gece Hüseyin Rahminin Tokuşan Kafaları gibi yüzde kaçımızın, hangi partiden diğer partiye kayacağı üzerine hesap yapıyorlar.

Hep aynı hesap , partilerin birbirinden çalacağı oy tahmini , yahu bu memlekette hiç mi fikri, vicdanı hür insan yok , herkes mı bu anketçilerin tahmin eşşeği olarak o partiden bu partiye gidiyor .

En iyisi artık Televizyonların bunlar konuşurken alt yazı geçirmeleri :

’Yukarıdaki kafalardan çıkan laflardan sorumlu değiliz , bunlar aynı ekip dün gecede başka yerde aynı şeyleri söyledi , verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz ‘

Hiç olmazsa özür altyazısı geçin !

İşini özenle yapan herkese sabır , direnme güçlerine saygıyla selam ederim .

Saygıyla Kayda Geçsin Elimizden Gelen Budur

necefugurlu@gmail.com