Ne iktidar, ne muhalefet dayanamaz bunlara tamam mı ?

KAYDA GEÇSİN İyiye, Güzele, Yetenekliye, İşini Yapana, Haddini Bilene , Hayatı yaşanır kılan güzelliklere , kolaylıklara karşı adeta meşrulaşan kurumsallaşan...

KAYDA GEÇSİN

İyiye, Güzele, Yetenekliye, İşini Yapana, Haddini Bilene , Hayatı yaşanır kılan güzelliklere , kolaylıklara karşı adeta meşrulaşan kurumsallaşan bir düşmanlık var ve artık bu düşmanlık bitmeli , bitirilmeli . Tamam , yeter .

Bunların iyiye , güzele karşı bir hükümranlık düzeneği kurmalarına asıl tamam demek lazım .

Çok fasarya ve aynı zamanda tehlikeli bir gurup , kendileri neyse karşısındakileri onunla suçlayabilen insanlık ahlak açısından gelişimi tamamlanmamış bir cins yaratık bunlar.

Bunlarla tartışmak demokrasiyi zayıflatmaktır.

Utanma, Arlanma , vicdan yoksunu , ve donanımsız , cahil oldukları kesin .

Bunlar güya sorunları tartışma , aydınlatma ayağına yıllardır ekranlarda neler tartıştırdılar bir bakın :

Kız çocuklarının babaları , dedeleri yaşındaki adamlarla evlenmeleri sakıncalı mı?

Kadın nasıl hangi hallerde dövülür

Rüşvet veren değil de alan mı suçlu ?

Etik olarak bunların tartışılmasına izin veren sistemin demokrasi ile bağdaşmayacağını , hukuk devletinde olamayacağını anlamayıp üstelik din ile bitiştirmeye devam ettiler. Pedofili, şiddetin olur mu , olmaz mı diye nesini tartışacaksın ?

Pedofiliye ilahi bahaneyi katolikler bile bulamadılar, papazlar döküldü , yapıştı yerlere , filimleri yapıldı ödüllük , siz yapabildiniz mi ? Bira şişelerine af buyrun yellenmek yerine ?

Siyaset , medya , sanat sahnesinden bu rezillikler kısıtlanmak yerine yükseldikçe yükseldiler , ölçü kaçtı .

Adamın sesi kıçında seslendirmede birinci …..

Dili sürçer, ayağı seker oyuncu gurusu …….

Okumuyor devamlı yazıyor hatta kendi yazdığını da okumuyor o kadar okuma öğrenme düşmanı , hem kel hem fodul ülkenin durumundan şikayet ediyor …

İnsan Kaynakları elemanı ekonomi anlatıyor

İlahiyatçı hukuk dersi veriyor . Tamam , yetmedi mi ? …..

Kendi çocuğunun arkasında darbuka çalıp oynatan ,

El kadar yavruları ajanslara yazdırıp eğitim görmeleri gerekirken piyasaya salan vicdansız ana babalar yerine başka kabahatli aranıyor .

Çocuk dansa mı kabiliyetli yazdır okula eğitimini görsün ,

Oyuncu mu olmak istiyor yazdır okula önce eğitilsin ….

Eğitilmişleri de perişan edip tırstırdılar …Tamam yetmedi mi …

Şimdi bunların bazıları başımıza trilyoner şöhretler olarak kaldılar .

Toplum tarafından hala kabul edilir halde olmaları uyuşuk halimizin tasviri …

Ha bir de çok ‘vatansever’ olan bir cins var , hatta bizim bilmediğimiz onların bildiği gizli bilmişlikler, vatan kurtarmalar, ve buradan aldıkları güçle korumalarla gezmeler , trafikte basit bir sıyrıkta durup korumalarına ‘sıkın’ emir vermeler , karşısındaki zavallı adamı donuna doldurur hale getirmeler , Allahtan korumalar kimi kimden korumaları gerektiğini biliyorlar. Aslında halkı bunlardan koruyorlar …

Tamam Yeter ama…..

Bunlar keselerini doldururken halkın fakirleşmesi , gerilememiz bir yana sanki muazzam gelişme kaydediliyormuş numarasıyla geceler, ödüller, ki henüz en eşşek ödülü niye verilmedi hayretler içerisindeyim , bunları izleyenler , teşvik edenler dilli şeytan oldular . Tamam , Yeter Gari .…..

Maksatları çomar kitle yaratmaktı , olmadı, neyseki olmadı , olmayacak .

Hal bu iken bilim kadını kemik suyu için sabah diyor dalga geçer gibi ….

Tamam sana da yeter artık …

Bizim ulaşmak istediğimiz muasır medeniyete giden yolu kestiler

bu eşkiyalar ve asla hiç bir zaman biz olamadılar , Calamity Jane bile oldular ama bu ülkenin insanı olamadılar. Tamam , Yeter nereli olmak istiyorsanız güle güle …

Niye ise ; Sabır , hoşgörü, kırmayalım , idare ederiz anlayışıyla bunlar bu güne geldiler ve ‘ Ali Kıran Başkesen ‘ oldular üstelik artık ölçüsüzler ve kimi seçersek seçelim sanki iktidar hep bunların elinde mi olacak ? Tamam Yeter ama , hatta bazıları muhalefet kılıfında iktidar olmaya devam ettiler , tam da intaniyelik bulaşıcı bir üçkağıtcılık .

Hele enformasyon , istihbaratın ulusal güvenlik için çok önemli olduğu bir dünyada , şimdi sanki özel görevleri varmış , istihbaratımızın elemanlarıymış gibi pozları acaba ilgili yetkili kurumlarımızın bilgisinde değil mi , iyice kudurdular çünkü .

Başı boş kalınca ya davulcuya kaçar ya zurnacıya derler ya, bunlar hiç bir yere kaçmıyor başımıza kaldılar . Tamam , yeter yahu .

Bunları tespit hiç de zor değil , kapasitelerini aşan servetleri dışında göze çarpan özellikleri illa gündemde olma tutkuları ve siyasete bulaşma , akıl verme halleri.

Ve kalibre düşüklüğü , kapasitesiz olmaları .

Uzun zamandır parti farkı gözetmeksiniz parmaklarına doladıkları siyasetçileri oynatarak itibarsız hale getirdiler . Bu nasıl oldu yahu !

Seni artist yapacam diye kandırılan kız çocukları değiller ki , bizi temsil eden insanlar bunların karşısında ‘abi’ der resimlerde yanyana poz verir hale geldiler . Tamam Yeter Ama ….

Dizilerde ise geçmişi tartışmak yerine rezil etmeyi seçtiler.

Andımız ağır geldi bunlara , çocuğu niye söyleyecekmiş ,

‘Türküm , Doğruyum Çalışkanım , İlkem ; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak , yurdumu milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm ; yükselmek ileri gitmektir … ‘Türküm’ değil rahatsız oldukları kelime ,’yurdumu milletimi özümden çok sevmek sözleri ‘ , ‘ yükselmek ileri gitmek ‘ Atatürk ağır geldi bunlara ….

Dahası tuvaleti dışarda parası kuruşuna kadar ödenmiş bir bağevinden borç çıkarttılar Atatürk’e beyinsizler !

Biri Atatürk’ün ‘baba’ olmasından rahatsız çocuğuna söyletmek istemiyor ama devlete emanet çocuklar becerilirken rahatsız değil , ve laik !

Laikliği nereden belli , seçtiği kadınlardan , Tamam yeter artık !

Öbürü ise dindar , bağ evinden borç çıkartan , beyinsizlik din iman dinlemiyor dedirten cinsten , milletten saymadığı için kendini borç çıkarttı mankafa , tamam hakikaten tamam .

Bunlardan hayır , huzur geleceğini düşünmek bile abes .

Kaliteli demokrasi kaliteli insanlarla olur , bunlar içimizdeki kalibresizler hala içimizdeler ve bunlara karşı etkin tedbirler gerekirken hala konuşuyor kendilerinden hesap sorulması iktiza ederken dil pabuç hesap soruyorlar , hesap bunlardan sorulacakken ..

Tamam her ülkede böyleleri var da ama akıllıları akılsız arsızların güttüğü başka yer yok . Tamam, Yeter …

Ne iktidar , ne muhalefet dinlemez bunlar , ve asıl sorun bunların hala içimizde olmaları semirttirilmeleri . Kesilsin arpaları artık rica edeceyim çatlamak üzereler.

Bunlara iktidar dayanmaz , biri gelir öbürü gider . Her devrin adamları bunlar , marifet sayılıyor .

Üreteceğiz elbette tarimda, bilimde, ilimde, teknolojide , ama bu süne zararlılarını türetmiyeceğiz .

Saygıyla Kayda Geçiriyor ve Allah Aşkına diyorum daha ne yazayım .

necefugurlu@gmail.com

Etiketler
Muhalefet