Sevsinler sizi emi...

KAYDA GEÇSİN Bu yazının siyasetle filan ilgisi yok , insanlığımla ilgili . Son haftalarda ekranlarda gördüğüm değişik tablolardan aktaracağım . Emekli...

KAYDA GEÇSİN

Bu yazının siyasetle filan ilgisi yok , insanlığımla ilgili .

Son haftalarda ekranlarda gördüğüm değişik tablolardan aktaracağım .

Emekli olduktan sonra aklına geldi herhalde , basın özgürlüğü istiyor , sonra gazeteyi satan patronunun başka işleride olan bir iş adamı olduğunu övüyor , bu çok nadirdir diyor , hemen arkasından dünyada da böyledir diye ilave ediyor , dünyanın yanlışına karşı duranlarından değil , kabullenmiş ee nasıl özgür olacaksın ? Sevsinler seni ne diyeyim ….

50 senedir sektörde ve patronun devletle olan ilişkilerinin önü kesilir diye gazeteyi sattığını söylüyor , diğer işlerinin önü kapanırmış , 50 senedir sektörde olan gazeteci imparatorluğun devamını istiyor, aslında demokrat ama kendi çalıştığı imparatorluklara itirazı yok ….sevsinler seni ne diyeyim .

Deniz Gezmiş , Hüseyin , Yusuf için Atilla İlhan’ın ‘Mahur Şarkı’sı şahane bir klip yapılmış dolaşımda , ellerine sağlık yapan kardeş , neyse her yıl bu acıyı bahane edip muhtar babasının o gece ne yaptığını anlatan öküzler bu sene kıstılar seslerini , sevsinler sizin solculuğunuzu devrimciliğinizi demekten hal olmuştuk ara verdik …

‘ Anlamakta zorluk çekiyorum ‘ , eleştirmek yerine ise ‘ Yakışmıyor ‘ diye geçiştiren gazeteciler var hala , anlama güçlüğün varsa başka meslekler var ne işin var gazetecilikte en olmayacağı seçmişsin , ‘Yakışmıyor’ sözlerine gelince yakışanı yap o zaman haber ver, eleştir , sevsinler senin gazeteceliğini ne diyeyim ….

Fatih Terim’e TFF 9 milyon ödeyecekmiş insanın ‘yaşasın adalet’ diye bağırası geliyor insanın , sevsinler böyle Adalet’i…

TRT siparişi dizide sette yanan çocuk olayı kapandı mı ne oldu , tık yok sevsinler sizin fikri takibinizi , istisna akitleri de devam ediyor mu ?

Vakıf Bank hızlı etkili çözüm , süratli işlem reklamını son model sürat yapan ve sürekli trafik suçu işleyen sürücüsü ile yapmış , son model araba ile trafik suçu işlemeden hızı anlatmanın başka yolu yok muydu , sevsinler sizin yaratıcılığınızı ……

Yedik içtik gezdik , muhit kollama , eş dost gönül alma yazılarıyla ‘fikir’ yazıları yazanlar sonra Ayşe Arman’a kızıyorlar , kızın hiç olmazsa fikir iddiası yok sevsinler sizin yer içerken dost sofralarından arta kalan sosyolojik tahlillerinizi …

Ayşe Arman mesleğini zirvesinde , son olarak adını , sloganını açıkladığı bir çay markasının kampanyasından ilham alıp yapmış röportajını , yakında patronun şirketleri ile pazarlık masasına oturup patronun gazetesine kendisi için reklam alacak herhalde, huylu huyundan vaz geçmezmiş patron vaz geçip gitsede , sevsinler sizin patronluğunuzu .

Allah Bin Kere Razı olsun Halk TV olmasa iyi kötü hiç haber alamayacağız , fakat tabiatın yok edemediği pet şişeye dönen ( eskiden bir ara kanal 6 bu durumdaydı ve yakıştırmam pek kabul görmüştü ) yandaş medya kendi ağırlığı altında ezilirken Halk TV bir başına kabusları oldu , kolay iş değildir yaptıkları .

Halk TV zaman zaman adeta Parti içi muhalefet gibi , ayar vermeler, yol göstermeler filan nerede ise Klik TV gibi hareket etse de ve yılların Doğan Medya zihniyeti kümelenmeleri baş göstersede tek kaynağımız .

Geçenlerde yandaş medyanın bir akıllısı ‘Muhalefet ve Medyası’ demesin mi ! Yahu hepi topu Halk TV var karşısınızda bir başına , sevsinler senin gözünde büyütmeni çok yaşa emi …

Bir başka yandaş akıllısı ise almış eline deyneği 15 temmuz’da Meral Akşener nerede idi haritada göstererek anlatıyor, heves etmiş herkes elde deynek anlatıyor ya …

Akşener evindeymiş , misafirleri varmış çay , börek servisi yaparken TV’den duymuş 15 Temmuz’u , sonra misafirlerini Beylerbeyi’ne indirip motora bindirmişler .

Sen misin evde olan , sen misin misafir ağırlayan , börek pişiren, peki nerede olması gerekiyordu ? Ne ikram etmesi gerekiyordu akşam çayında, bamya mı ?

Misafirleri motora bindirmeyip yüzerek mi yolcu edecekti , haa birde Küplüce’de oturduğunu gösterdi ama evin sokağını vermedi , yahu Sevsinler Sizin Yandaş Medyanızın hassasiyetlerini …..

Sitcom devam ediyordu , peki 15 Temmuz’da Muharrem İnce nerede imiş , o da ailece Altınoluk’ta imiş , yaaa ….. ne var bunda ?

Bodrum’da olunca kızıyorsunuz Puket adasına gidecek parası yoksa ne yapsın , söyleyin ne yapsın adam ?

Allahtan Marmaris’te değildi kimbilir neler söyleyecektiniz …

Muharrem Beyi’in kardeşi bir tanıdığına demişki , o tanıdık da bunlara komuş ki , canlarım benim yapmayın yahu , tekrar sevsinler sizin kulaktan kulağa oynayan iktidar medyanızı.

Bir başkası da muhalefeti ‘Aklıbaşında , akıllı laflar edip oy istemekle’ suçladı , aptal , aptal , manyak manyak mı konuşacaklardı !

Yahu adamların hepsi donanımlı isteselerde saçmalayamazlar .

Aytun Çıray , Bülent Tezcan, Engin Altay , Aykut Erdoğdu, Ümit Özdağ, ve liderler takımı Doğu Perinçek ,Temel Karamollaoğlu , Meral Akşener, ve CHP’nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu öyle bir çıkardı ki bizleri çıkmaz sokaktan bu seferde hangisini seçeceğimizi şaşırdık yahu , demokrasi şokuna uğradık ve bu akıllı adamlar aysbergin sadece üst kısmı …. Elbette aklıbaşında , akıllı laflar söyleyecekler sevsinler sizin saçmalayan adam tutkunuzu ….

OKTV ( Ortaya Karışık TV ) de yandaş gazeteci hanım iktidarın asayiş sorununu çözdüğü ve bunun en önemli seçim kozu olduğunu malumumuz 4 paragraf ve 5 sahifelik konuşmasıyla anlatırken alt yazı İyi Parti’nin bıçaklananlarının haberini vermeye başladı …kafasını eğip baksa akan yazıyı görecek ….sevsinler sizin yandaş gazeteciliğinizi önünüze bakın artık yahu ….

Peki dert bitti mi şimdi ben ne yapacağım bu seçimlerde . Korkuyorum, alışık değilim bu kadar akıllı insan beni bozar mı diye .

Muharrem İnce’nin annesi Zekiye Hanım Kardeşim; birde Muharrem’i size , millete emanet ediyorum diyip beni mahvetmesin mi , isteğin başım üstüne işim emanetleri taşımak, koruyup kollamaktır Cumhuriyet’im gibi lakin aklıma Meral Akşener’in hepimizi , kimdir , nedir demeden ayırmadan sarılarak karşılayan güzeller güzeli rahmetli annesi geldi , peki ya ötekilerin anaları demezler mi bizimkiler de sana emanet diye ?

Ne olursa olsun vaz geçmediğim imanımın beklediği sözlerle kalbimin ızdıraplar içindeki ateşini dindiren Temel Bey , hangisi bana emanet değil ki , Hepsi Allaha Emanet Olsunlar çünkü Cumhuriyet onlara emanet .

Hepsini sevmek ve aralarından birini seçmek Türk’ün Ateşle İmtihanı bu olsa gerek , demokrasi ve iyiler arasından doğru olanı seçmek .

Beklentisiz, hesapsız , kırık kalbimden dökülen bu satırlar kayda geçsin , elimizden gelen budur . Saygıyla Efendim . necefugurlu@gmail.com