Özkök’ü Öpüp Başımıza mı Koysak

Kemal Bey ’ İlgi Alanı’ olmayı Tutkuya mı Dönüştürdü ? İlgi alanından para kazanmak ülkemizde hele hele medyamızda epey yaygın. Hani hobi demiyorlar da...

Kemal Bey ’ İlgi Alanı’ olmayı Tutkuya mı Dönüştürdü ?

İlgi alanından para kazanmak ülkemizde hele hele medyamızda epey yaygın.

Hani hobi demiyorlar da ilgi alanı gibi bir yakıştırma bulunulmuş.

Hariçten Gazel’in moderleştirilmişi , liyakatle hiç geçinemez bu ‘ilgi alanı’ olma hali .

Kardeşim iyi hoş da sen doktor değilsin niye ilaç , ot bok tavsiye ediyorsun sorusuna cevap ‘ilgi alanım’ .

İnşaat sektöründe mühendis , mimar gibi konuşuyorsun ama ikiside değilsin , cevap hazır ‘ilgi alanım ‘ .

Oyuncu değilsin ama oyunculuk yapıyorsun , ‘İlgi alanım’ .

Hele tiyatro bu bakımdan en kullanışlı ucuzlaştırılmaya müsait olanıdır ‘ilgi alanı’ serisinin .

Pop müzik alanı da fena değil , detone ama ‘şarkıcılık’ ilgi alanı fakat sıkıysa ‘ilgi alanım’ diyerek operacı ol , zooor sıkar.

Ne var ki her meslek operacılar gibi kendilerini koruyamıyorlar.

Kendini yazar ilan edip sonra ekran sunumunda ‘Meşaaale’ demeye benzemez , opera ; dünyanın en güzel enstrümanı insan sesini terbiye etmek hele mandoline düşman olmuş okullarında yasaklamış bir toplumda o kadar kolay değil.

Liyakat, liyakat deniliyor işi ‘ilgi alanı’nda bitiriyorlar.

Opera zor ama Afrin üzerine askeri ahkam kesmek kolay ,

Hele hele politikada akıllar vermek için ilgi alanı serbest atışlar için yeterli.

Bu ilgi alanın kapsama alanında son yıllarda sabahtan akşama kadınlardan sonra en fazla kafayı bozdukları CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu var .

Israrla hiç bir partiye ait olmadıklarını söyleyen bilirkişi akademisyenler,

ve AKP’li olduklarını açıkça belirtenlerin , hatta Laik , Atatürkçü iddiasındakilerin CHP ve Kemal Kılçdaroğlu ile bozmuş olmalarının tek nedeni ‘ilgi alanı’ olma durumuna bağlanabilir mi ?

Evet durum bu Kılıçdaroğlu ve CHP nerede ise tek ‘ilgi alanları’ .

Niye bu kadar ilgi alanınızdalar kardeşler , sonuçta siyasi bir parti CHP, oy verirsin vermezsin , hele sempati duymuyorsan neden bu kadar takıyorsunuz Kemal Bey’e , bu kadar ilgi hayra alamet değil.

Kemal Bey , CHP sizlerde bir tutkuya mı dönüştü ?

Bir kafede otururken mesela sakin oturan ve hiç ilginiz olmayan bir insana ‘Size sövebilir miyim ilgi alanıma giriyorsunuz’ diyor musunuz ?

Saniyen bu ‘ilgi alanım’ medyada herkese yakışmıyor , Allah için Ertuğrul Bey’e çok yakışıyor , o herşey ilgi alanı olsun diye doğmuş nadir insanlardan biri .

Ve son aylarda kıymeti bilinmiyor .

Atatürk , Yemek, Şarap, İslamiyet, Hristiyanlık, Papa, Fetullah Gülen, Kılıçdaroğlu , Cumhurbaşkanımız, 68’lilik, feminizm, Altın Kelebek , Karton Fabrikası ,dizi oyunculuğu , ve bilumum şarkıcı , bestekarlar hepsi ilgi alanı ve olmak zorunda adamın işi bu .

Hepsiyle yakınen ilgilenir . en çok da kendisiyle , en sevdiği şarkılardan albümü var yanılmıyorsam , başka kimin var ?

Bu güne kadar hangi gazeteci , medya gurusu sabah kalkıp sevdiği şarkılardan albüm yaptı söyleyin bana özür diliyeyim , bakın özür dilemek çok nadirattan bu aralar fırsatı kaçırmayın .

Neden ilgilenir bunca şeyle , çünkü ilginin esas noktasını kaydırma zekası vardır Özkök’ün , her an hangi politikacı tırnaklarını yiyor , kaçı peruk , küpe takıyor kimler saat kimler tespih kullanıyor , kimler cebinde takke taşıyor gibi önemli haberleri verir isterse, ama isterse , o sırada Çin Tienanman meydanına inmiş Mars’lılarla savaşıyor olsun fark etmez.

Hiç bir eylemi kanunsuz değildir hatta kanunlar sayesindedir.

Evet gerçek bu Özkök bir Hukuk devleti ürünüdür .

Bu günkü Türk Medyasının Atasıdır Özkök .

Frankenstein medyası ve elemanlarının demokrasiye geçişte ve laikliklikte lazım olduğuna bizi inandırmıştır , biz salaksak adam ne yapsın ?

O Masumdur .

Aynı ülkede hem maddeten hem manen farklı yüzyıllarda ayrı ayrı yaşayan aynı millet olduksa katkısı büyüktür .

Grotesk sanat da etkisi altında kalmıştır Özkök’ün , eğer bu gün grotesk olduksa elitimiz, zenginimiz heves eden fakirimiz yani kendimiz de dünyanın parodisi ve grotesk hale geldiysek katkısını inkar nankörlük olur.

Şimdi medyamız ‘spirütüel danışman’larla yol alıyor.

Bunlar ruh mu çağırıyorlar anlamadım , faydaları kime, nasıl niye o da meçhulüm .

Melek enerjisi eğitimi nerede verilir, Havas yani lugat anlamı kendilerini halktan ayrı gören ve üstün sayan kimselerin oluşturduğu sınıfmış , kimlerdir ne bok yerler, kehanet sanatları , isim analizi , rüya yorumculuğu tılsımlar, şifalı taşlar , otomatik yazı kehaneti hep ilgi alanlarına giriyor ‘spiritüel danışman’ların .

Tuğçe Işınsu pozitif yaşam önerileri ve koçluğundan para kazanıyor, ekranda gördüm güzel bir hanım , 2011 Şubat ayında , TOBB ETÜ ‘yılın yaşam danışmanı’ ödülü sahibi imiş .

Hadi kendisinin ‘ilgi alanı’ belli de TOBB ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ya da kısaca TOBB ETÜ Türkiye ve Odalar BOrsalar Birliği’nin iştiraki olan Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2003 yılında Ankara'da kurulmuş bir vakıf üniversitesinin Allah aşkına Melek eğitimi, tılsımlar ve yukarıda saydığım gizemli ne varsa nasıl oluyor da ‘ilgi Alanı’ na giriyor da , ödül ihdas ediyorlar .

Ekranlarda okey masasında sanki oyun oynuyorlar , veya Tophane’de dostlar bir araya gelmiş nargile çekiyorlarmış rahatlığında İstiklal Marşı ile ekranlarda dalga geçmek , Kemal Kılıçdaroğlu ile uğraşmak yerine bunlar sorgulanmıyorsa , Özkök’ü öpüp , öpüp , öpüp , başımıza mı koysak acaba ?

Kemal Kılıçdaroğlu ise bu kadar ilgiden şımarmadıysa , iradesi güçlü , soğukkanlı ve iyi bir insan olduğu için olmalı. İktidar medyası için ilgi odağı olmayı bir tutkuya dönüştürdüğü gerçeğini gözardı etmeyelim , Geçmesin günümüz Kemal’siz sonra kalırız nefessiz der gibiler.

Saygıyla Kayda Geçsin efendim