Bir Cihan Fatihi Acun ve Ahmet Şık , Murat Sabuncu

Sahibi olduğu TV kanalında yayınlanan programlardan birinde Acun Ilıcalı ‘Hedefim dünyayı ele geçirmek" şeklindeki sözlerinden sonra yine sahibi olduğu aynı...

Sahibi olduğu TV kanalında yayınlanan programlardan birinde Acun Ilıcalı

‘Hedefim dünyayı ele geçirmek" şeklindeki sözlerinden sonra yine sahibi olduğu aynı TV kanalında daha sonra yayınlanan bir programda daha önce söylediği bu sözlerle ilgili "Program sonrası kendimi manşetlerde gördüm, 'acaba ne demişim' diye merak edip ben de tıkladım. Bana 1,5 yıl verin dünyayı ele geçirmek üzereyim" demiş .

Genellikle berbat , şom ağızlı haberler arasında bu müjde mutluluk verici .

Acun’un dünyayı feth etme planı güzel bir sürpriz oldu , biz bir ülke ile ne olacak diye düşünürken düşünün koskoca dünyanın yükü Acun’umuzun omuzlarında olacak , Allah kolaylık versin . Bu 17 kilo zırhla dolaşan Fatih Sultan Mehmet’in yükünden çok daha ağır.

Çağımızın Bir Cihan Fatihi Acun kolay yetişmiyor ‘Bana 1.5 yıl verin dünyayı ele geçirmek üzereyim ‘ diyorsa sen ne istedinde vermediler , elbette 1.5 yıl senin demekten başka söz bulamam şahsen. En başarılı Acun Medya , tek bir programla Turabi geldi, Farabi gitti, seneye Buhari filan derken bakın dünyayı ele geçirmek için sadece 1.5 yıl kalmışsa elbette bize dişimizi sıkmak düşer .

Sonra dünya bizim , bir çağ kapanıp yenisi açılacak 1.5 yıl ne ki göz açıp kapayana kadar geçer.

Öte yandan dünya bir siber savaşın ortasındayken Nakşibendilerin lideri Şeyh Ahmet Yasin Bursevi’nin 1986’da kalkışından dakikalar sonra infilak eden Challenger uzay mekiğini kendilerinin düşürdüğünü iddiası vay be bu ne teknoloji dedirtti. Bursevi’nin anlatımıyla Habbenin içinde Ahmet amca Hızır Aleyhisselam’dan yardım istiyor , Mehmet Amca merak etme civataları gevşettik buyuruyor ve o saatte Challanger patlıyor. Ancak Bursevi, daha sonra sonra."Anlattığımız olayın faili biz değiliz, biz gençtik o zaman, yanımızda Ahmet Amca ve Mehmet Amca'nın yaşadıkları hali biz şahit olup söyledik" , "Tarikatta bu tür kerametler vardır, kerameti gösteren de biz değiliz" diyor . Bu Challanger’ın vidalarının gevşemesi olayının kendisinin marifeti değil dergahta şahit olduğu kimselerin kerameti olduğunu izah ediyor "Şahit olmamıza rağmen 7 astronotun ölmesine sevinecek insan mıyız" diye ifade ediyor . Peki Ahmet ve Mehmet Amca’lar astronotların ölmesine niye sevindiler, ve Challanger’ı neden patlattılar biz sıradan insanlar için hala muamma. Mekiği düşürmek yerine dolar ve avro’yu düşürmeleri mümkün mü acaba, bir nefes alsın ülkemiz.

Derken çok üzücü uçak kazasının ardından sayıları bir elin parmağını geçmeyen hoyrat , densizlerin attığı tweetler öylesine gündem oldu ki sanki medyamızın değerli insanları konu yokluğunda bu hiç bir vicdanda kabul görmeyen tweetlere incili kefal gibi atlamış durumuna düştüler.

Hedonizm eleştirisi ile Servet düşmanlığı birbirine karıştırıldı iyice, ve Türk soluna pişirilen temcit pilavı ‘Servet Düşmanlığı’ tekrar ısıtıldı , ama bu pilavın dibi çoktan tuttu , dünyada sol değişti, , sağ değişti değişmeyen bizdeki démodé yakıştırmalar .

Kaza vesilesiyle ;

Hedonizm Güzellemelerine asorti epey sorunlu sosyolojik tahliller ,

Sadakacılık üzerinden iyilik , güzellikler derlemeler ,

Vicdani hesaplaşmalar , positive enerji dolu şeyi şeyine denk , tok açın halinden anlamaz janrinda nasihat, temenniler

Ülkenin büyük bölümünü ilgi alanı dışarısında bırakan bir universe yaratarak pirus zaferlerine deliller toplamalar ve bu hesaplar üzerinden başarısızlıktan , yere yapışmış 100 kişiden 8 kişinin mesela izlediği diziden nur topu gibi başarı kırıp sarmalar almış başını gidiyor.

Ve New York Times’dan Dan Bilefsky imzalı 23 temmuz 2012 tarihli makale sosyal medyaya sürülmesin mi .

Makale yenilir yutulur gibi değil , BMW edinme kuyruğunda bekleyen şirket avukatlarından bahsediyor , bir gazeteci kuyruktan neden şirket avukatlarını ayıklar ve öne çıkarır ki …. bu New York Times meğerse ne kadar servet düşmanıymış !

Ve bu halde Dünya Feth Ediliyor, Uzay Mekiği düşürülüyor vallahi bravo.

Ahmet Şık, Murat Sabuncu işte böyle bir ortama tahliye oldular , darısı bırakın yurtdışına kaçmak , yurt dışından gelip teslim olan Akın Atalay’ın , Enis Berberoğlu ve hapisteki gazetecilerin başına.

Bu arada sonu ölüm ve yaralanmalarla biten traktör kazası olmayan vilayetimiz yok , hatta görüntüleri youtube’a yüklemişler . Kimi tarla, kimi okul, kimi düğün dönüşü , Bayram , Sömestir tatil dönüşü otobüs kazaları ayrı . Daha dün Çorum’da TIR’a çarpıp alev topuna dönen otobüs kazasında 11 kişi öldü, 21 kişi de yaralandı. Ölenlere rahmet sağ kalanlara şifalar dilemekten başka ne gelir ki elimizden .

Saygıyla Kayda Geçsin Efendim necefugurlu@gmail.com

Etiketler
Ahmet Şık Murat Sabuncu