Memleketin haliyle eğlenmek ayrı; mizah ayrı, Arapkirli ayrı, İmamoğlu ayrı

Önce Pandemi ve Aşı meselesi ; İsrael ‘de çalışma izni olan 110 bin Filistinliye önümüzdeki 2 hafta içerisinde Moderna aşısı yapılmaya başlanacakmış ....

Önce Pandemi ve Aşı meselesi ;

İsrael ‘de çalışma izni olan 110 bin Filistinliye önümüzdeki 2 hafta içerisinde Moderna aşısı yapılmaya başlanacakmış . 80 bin kişi İsraelin içinde, 20 bin kişi ise Batı Şeria’da çalışanlar .

Pandeminin en feci yan tesirlerinden biri yoksulluğun kol gezdiği yerlerde çocuk evliliklerinin artması olmuş , pedofililer boşluk tanımıyor .

Suriye Irak komşu bölgemizde ABD ‘Otopark’ temizliği yapmaya devam ediyor .

Ve 8 Mart , ekranlarda ne kutlamalar , yaratıcı olacağız diye saçmalamalar !

Kadınlar için kadeh kaldırıp nasihat verenler,

‘Sister Sufragates’ özentisi nutuklar ise pek bayattı ,bırakın hareketi ateşlemeyi olanı söndürecek cinsten sevimsizlik , Kore dizisinden kopya diziler gibi olmuyor hareketler iş ciddi .

Ağızlardan düşürülmeyen Sufragates işe ; içip içip eve körkütük döndüğünde eşlerini döven adamları birahaneleri basarak dövmekle başladı , hatırlatırım !

Burada ‘Olsun beyimdir, içer’ diyen itaatkar ile içmeyi mutlak laiklik şartı sananlar daha çoook dayak yer.

Kadın hareketlerine dair kulaktan dolma ,yarım yamalak ne varsa kadınlar üzerinden retorik oldu !

Öldürülen, istismar edilen, fuhuşa teşvik edilen, küçük düşürülen, hakları gasp edilen kadınların yaşadığı bir ülkede böyle bir günde rol çalmak ise hunharlık değilde nedir,

Çok gücüme gitti , utandım .

Yok efendim ‘metres ‘ tartışmaları ,

metres ise metres bilmeyen mi var , bir kişide değil alayı metres gerçek bu .

Metres olmadan bir bok olma ihtimali vardı da direnmediler mi, hayır seçtiler .

Yanlız bir kişide değil şöhretlerin çoğu metresti.

Bunlarda artık cesaretle gerçeği söyleseler yücelecekler farkında değiller dünya nerelerde bunlar hala ‘harem’den çıkmaya korkuyorlar !

Belediye Başkanımız İmamoğlu ise ayrı alem , çok mu zor geldi sade, düz bir tebrik kadınlara .

Akşener ve Buldan ile ilgili attığı tweet ‘de bula bula iki mağdur kadın onları bulmuş koskoca memlekette . Bir taşla iki kuş derken ‘Niyet ‘ iyi olsada olmamış .

İçeride ayrı dışarıda ayrı bunca mağdur kadın arasında ve yanlız şubat ayında bilinen kayda geçmiş 30 kadının öldürüldüğü , fuhuşa teşvik edilenlerin olduğu bir ülkede korumaları , yandaşlarıyla gezebilen kadınlar da elbette rahatsız edilir ama insaf yahu , hoş onların ne kabahati var , PR sinekten yağ çıkartmak olarak algılanınca böyle bir tweet ortaya çıkabiliyor :

"İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Sayın Pervin Buldan'ın nezdinde tüm kadın siyasetçilerin ve Türkiye genelindeki kadın belediye başkanı mevkidaşlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım."

Bu ne yahu , yeni bir cast oluşmuş, 2 kadın parti başkanı , ve Türkiye genelinde ‘kadın belediye başkanı mevkidaş’ larını kutluyor sayın İmamoğlu , çok komik

‘Nezdinde’ kelimesi 'yanında, huzurunda ve gözetiminde' anlamları taşımaktadır bizler ‘halk kadınları ‘demek bu iki değerli kadının gözetimindeyiz, pardon benden şimdi oy mu beklersin sevgili İmamoğlu , kimin gözetimine koydun bizi durup dururken biz özgürlük diyoruz sen gözetim !

Gelelim ‘mevkidaş’ kelimesine , bir şahıs tarafından kendisi dışında aynı işi yapan 2 kişiyi tanımlama için kullanılırsa bu kelime eh şık olmasada hadi peki , ama aynı mevkide olanların birbirlerine ;

‘ aynı mevkide olan her biriyiz ‘ diye hitabı biraz ezik oluyor, kullanımı arızalı bir kelime oldu .

Yapmayın rica ederim , protokol şefimiz nerede , sahi var mı ve kim ?

Türk Dil Kurumuna boşuna miras bırakmadı Mustafa Kemal Atatürk, şu halimize bakın , koskoca banka, komikliğe oluk gibi paranın gittiğinden senelerce emin oldu ama Türk Dil kurumuna bir türlü paraları ulaştıramadı , hara-kiri sebebi bir durum .

Herşeyin şakası , esprisi olur mu , olmaz .

Hele Alay çok ciddi bir iştir, mağaza indirimi ile kadınların aleyhine hukuk indirimlerini birleştirip , 8 Mart’ı alay etme , reklam günü yapmanın alemi var mıydı . O mağazada saçmalamış espri yapayım derken .

Memleketin haliyle eğlenmek ayrı , mizah ayrı.

Rekor sabah progamında , ayılana gazoz bayılana limon eşliğinde madara olan meslektaşı karşısında iki yumruk üstüste vurup neredeyse göbek atan Ahmet Hakan’ın Nişantaşı’nı ilçe ve dolayısıyla kaymakamı var zannetmesini sarakaya alan Zafer Arapkirli Allah için komikti doğrusu .

Ahmet Hakan pandemiden önce Nişantaşı ‘tiki’leriyle ‘mekan’ larda en fazla vakit geçiren bir ‘Nişantaşı’ lı olarak nasıl atladı , buraya kadar tamam.

Fakat sonunda Sayın Arapkirli Hürriyet gibi bir gazetenin başına Ahmet Hakan’ı yakıştıramadığını söyleyince olmadı , sanki Hürriyet kusursuz , tek kusur Ahmet Hakan gibi olmuş , burada mizah koptu.

Ahmet Hakan ‘ kaymakam ‘ sorunlu olabilir ama o gazete babasını ‘God of Turkey’ zannedenler gazetesi değil miydi ?

‘Nişantaşı Kaymakam’ına gelene kadar , yok yok orada !

İnsan gibi muamele görmek isteyen kadınların geçmiş 8 Martını kutlarım.

Gerisi gitsin , nereye giderse gitsin, gittiği yerde çam diktirsin , orman lazım sosyal sorumluluk olmadan olmaz hep beraber kozalakları bir gün toplarız.