Erdoğan izin verdi diploması açıklansın

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diploması başvurusunu reddeden Marmara Üniversitesi'ne Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak tekrar...

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diploması başvurusunu reddeden Marmara Üniversitesi'ne Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak tekrar başvurdu.

HKP avukatlarının 28 Nisan 2021 tarihinde Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite diploması hakkında yaptığı bilgi edinme başvurusu şu gerekçeyle reddedilmişti.

- "Mezun olan öğrencilerimize ait bilgiler, kişisel verilerin gizliliği kapsamında olduğundan, reşit olan kişinin bilgisi, rızası ve onayı dışında yakın akrabası olsa dahi üçüncü kişilerle paylaşılmamaktır"

Diploma nerede?

Rektörlüğe yapılan başvurunun ardından açıklama yapan HKP Merkez Yönetim Kurulu üyesi avukat Pınar Akbina özetle şunları söyledi:

"28 Nisan 2021 tarihinde Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne başvurarak, bu üniversiteden mezun olduğunu iddia eden Recep Tayyip Erdoğan'ın diploma örneğinin hem Halkın Kurtuluş Partisi'yle hem tüm kamuoyuyla paylaşılmasını talep etmiştik.

4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu'na göre yaptığımız bu talebe cevap şöyle verildi:

- "Kişisel veri kapsamında olduğu ve reşit olan kişinin rızası dışında üçüncü kişilerle paylaşılamayacağı…"

Biz yeni bir başvuru yaptık.

Bu başvurumuzun konusu ise, reşit olan kişinin yani Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasının paylaşılması konusunda rızasının olduğuna dair bir CD sunarak yaptık.

Recep Tayyip Erdoğan 2015- 2016 mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada;

- "Ben de böylesine köklü bir Eğitim Kurumu olan Marmara Üniversitesi'nden mezunum. Bugünlerde birileri yine şahsımla alakalı olarak diploması vardı-yoktu diye bir tartışma başlattılar.

- Emin Beye dedim ki;

- Şu künyeyi bir karıştır da oradan arşivden çıkart şunları yayınlayacak mısın, kendilerine gönderecek misin, ne yapacaksan yap da, çünkü bunlar benim söylediklerime hiçbir zaman zaten inanmadılar, inanmayacaklar.

- Siz rektör olarak bunlara gönderirseniz belki inanırlar."

Evet, işte bu söyleme dayanarak bizimle ve tüm kamuoyuyla Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasının paylaşılması gerekmektedir.

Bildiğimiz gibi Anayasanın 101'inci maddesine göre Cumhurbaşkanı olabilmek için 4 yıllık bir üniversite mezunu olunması gerekmektedir.

Ancak bu koşulları sağlamadığını bildiğimiz için biz bu diplomanın peşini bırakmayacağız, sonuna kadar da mücadele edeceğiz sonu nereye varırsa varsın.

Çünkü biliyoruz ki masayı yıkacak olan soru şudur;

- Diploma Nerede?"

Değerli okurlarım,

Madem Erdoğan'ın 4 yıllık üniversite mezunu diploması vardı da 2017 Anayasa değişikliğine şu hüküm neden konuldu?

- MADDE 101-

"Cumhurbaşkanı, kırk yaşını doldurmuş, yükseköğrenim yapmış, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip Türk vatandaşları arasından, doğrudan halk tarafından seçilir."

Bu madde kim için konuldu?

Tüm Türk halkı biliyor ki;

- Recep Tayyip Erdoğan için konuldu.

Değerli okurlarım,

Kazakistan'ın halk doğalgaza yüzde 50 zam yapılması üzerine sokağa döküldü. Kazak ordusu olaylar karşısında geri çekildi.

İngiltere'nin The Times gazetesi, Kazakistan'dan en az 10 özel jetin havalandığını ve Rusya'ya ülkenin önde gelen siyasetçileri ve yakınlarının kaçtığını öne sürdü.

Ülkeyi uzun yıllar yöneten "Tek Adam" Nursultan Nazarbayev'in 2019'da göreve atadığı Cumhurbaşkanı Cömert Tokayev'e karşı bir protesto gösterisine dönüştü.

Hükümetin istifası sonrasında Tokayev, ülkedeki Güvenlik Konseyi başkanlığından Nazarbayev'i çıkarırken bu göreve kendisi oturdu.

Tokayev, Rusya, Ermenistan, Belarus, Kırgızistan ve Tacikistan'la birlikte üyesi olduğu Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nden yardım istedi ve Rus ordusu Kazakistan'a girdi.

Demokrasinin olmadığı ülkede yaşananları Prof. Dr. Kürşad Zorlu şöyle değerlendirdi;

- "Çok üzgünüm! Gerçekten böyle olmamalıydı. Ne olursa olsun Kazakistan'ın bağımsızlığı ve sorunlarını kendi içerisinde çözebilme iradesi her türlü talebin üzerindeydi ve öyle kalmalıydı. Ve dahası, Türk Dünyası için de artık tarihi bir kırılma anındayız."