Başını açtı kapadı bir kurt masalı

KAYDA GEÇSİN Aç Kapa , kasma tekrar kapan istersen yine açarsın ama ‘Tesettürlü hanımefendi nası l olur tarifi yapanlar ekranlarda bilmem ne...

KAYDA GEÇSİN

Aç Kapa , kasma tekrar kapan istersen yine açarsın ama ‘Tesettürlü hanımefendi nası l olur tarifi yapanlar ekranlarda bilmem ne buyururlar.

Bu , ‘Başını açtı kapadı ‘ meselesi artık çok bıkkınlık vermiş bir kurt masalıdır .

‘Sekülerleşme mi Din yorgunluğu mu ‘ diye soruyor Akile Nihal Bengisu , dinden yorulan dinden çıkar , başını açmak bu anlama geliyorsa biraz ağır olmuş !

İkbal açtığında dinden mi çıkmış oldu ,tekrar kapandığında dine mi döndü Tuğçe kapandı , Burcu kapandı Büşra galiba kapanmak için filmin galasını bekledi , Serra, Necla zaten önce kapandı , Gamze’de iyiliksever olmadan önce kapanmasın mı , benim hatırlayabildiğim ilk kapanan ünlü Leyla Sayar’dı .

Derken Belkıs yeni kanal yeni program ve başını kapadı !

Daha önce İmamın karısı Sevtap’ın sanat çalışmalarını anmasak ayıp olur,

Seda ve Bülent Ersoy temsili olarak tesettür pozları vardı ama mahsuscuktan ,

Birde hacca giderken havalanı kapalı , dönüş açık oluyor , onlarda çok tatlışko .

Niye kapanırlar bilemem , benim tanıdıklarımın anlattıklarına göre çoğunluk aile baskısı , mahalle baskısı kendini siyaseten kabul ettirme bilhassa gençlikte üniversite grupları malum .

Sonradan kapananlar ise ayrı bir dini samimiyet ifadesi , hacca tur götürenler arasından ve iş ilişkileri bakımından kapananlarda var .

Peki sonra neden tekrar açılıyor kadınlar , Allah Bilir . İkna odalarında ikna edildikleri için değil herhalde ,

Mesela yılların Zaman köşe yazarı Leyla İpekçi yandan bereli oldu tesettür beresi mi bilemem , ‘Ah berelim hey vah berelim
Senle şöyle bir gezelim ‘ misali eşiyle bizi temsil etmek için gezmekten bitap düştüler.

Peki niye fırsatı bulunca kadınlar açılıyorlar , niyesi var mı canları istiyor illa kadınların hesap vermesi mi gerekiyor , yer gök sakallı doldu niye bıraktın niye kestin diye bu kadar tartışılıyor mu ?

Kimine kapanmak çok yakışıyor kimi hakikaten gudubet oluyor , yakışmama da neden olabilir açılmaya .

Eski belediye başkanımız Ali Müfit Gürtuna’nın eşi Reyhan hanım’da eşinin başkanlığı süresince kapalıydı . Daha sonra eşinin eski siyasi aktivitesi kalmayınca açılmıştı , Ayşe Arman röportaj yapmış Reyhan hanım içiçe geçen matruşka gibi hikayeler anlatmıştı okuyunuz , ama niye kapandı niye açıldı izah edemeyince bizde siyasete yorumlamıştık !

Hikaye anlatmaya bayılıyor yurdumun insanı haberlerde yanıyoruz yangını bırakıp yastığının altındaki parayı filan anlatıyorlarlar ,yangın başlıbaşına haberin hikayesi olamıyor , hikaye manyağı oldu Türkiye ! Hikaye olmaktan korkuyorum .

Ama artık bu başörtüsü hikayesi sıktı .

Başı örtüsüzler ise ayrı sıkıntı , bir kadın haberlerde ‘salladı’ ise anlayın ya bikini giymiştir, ya üstsüz denize girmiş, başka türlü sallama kabiletleri yok mu bu kadıncağızların .

Niye mi , bu kapanan ve açık ya da kapalı olup sonradan açılanlar veya kapananlar arasında şırıngayı icat eden bir kadın var mı,

ya da atılabilen kağıt kahve filtresini ,

Veya kelle koltukta bin yasakla maddi sıkıntı ile ömür geçirip ortadoğuda siyasi mizah yazmayı göze almış olan kadın var mı aralarında ?

Ne yaptınız ona varsa ?

Modern diş dolgularını icat eden bizlerin arasından bir kadın mı ,

ev güvenliği sistemleri, idrardan şeker testi gibi buluşlar hep kadınlardan , aralarında bizden biri var mı ?

Başı açık , kapalı fark etmez. Özlem Türeci demeyin elbette aslını inkar etmiyor ama ansiklopediler ‘ Özlem Türeci is a German physician, scientist and entrepreneur. ‘ Yazıyor . 1967 Almanya Lastrup doğumlu.

Şimdi dükkan açılışı gibi açılan ‘öncü’ kadın bula bula adı Kabataş yalancısına çıkanı buldular. Hiç iyi bir fikir değil , Kabataş Nifağı gibi kötü bir fikir . Hele kadın beyanı esas numarası bir Kabataş’da geçerli oldu !

Bu yeni açılış ilgimizi çekmedi , ancak İsmet Berkan ameliyatla kadın olup kapanırsa belki ilgimizi çeker, yoksa inanın Defne Samyeli ve kızı kapansa ancak 2 gün dikkat çeker, tıpkı Defne Cem aşkı gibi .

Zaten bu sıcakta Sibel Can’ın geleneksel balkonda çıplak çamaşır asan ev hanımı açılımı bile dikkat çekmez.

Sıkıldık artık , yeter yahu , bunlara yer bile vermeyin ne bok yerlerse yesinler , biz ülkemizin esenliğine, güvenliğine aydınlık günler için seferberliğe ve aslan gibi kadınlarımıza bakalım , ister başı açık ister kapalı . Saygıyla Kayda Geçtim Efendim