İnandırıcılığı, Güveni Kaybetmek Aşk Dahil

KAYDA GEÇSİN İnandırıcı olamamak , ikna edememek yanlız medyanın sorunu değil . Sanat, edebiyat, siyaset, bilim, ilim , hukuk , ekonomi , sağlık ...

KAYDA GEÇSİN

İnandırıcı olamamak , ikna edememek yanlız medyanın sorunu değil .

Sanat, edebiyat, siyaset, bilim, ilim , hukuk , ekonomi , sağlık , aklınıza ne

gelirse ikna etmekten , inandırmaktan uzak.

Bu bizler için çok acıklı bir durum , tutunacak yer kalmadı demek .

Medya ve siyaset böyle bir modern zaman ‘zahiri’ durumu yarattı .Elbette gerçek olamaz.

Ancak , bu kadar çakmalığın içinden çıkmak büyük bir mücadele ister.

Detone şarkıcının arkasında orchestra yöneten değerli olmuş bir anlam taşır mı ?

Liderlik bu anlarda önemli .

Liderlik bildiğin doğruları yapmak ve etrafındaki gürültü baskı ne kadar artarsa artsın aldırmayıp bildiğin doğru yolda gitmek .

Kemal Kılıçdaroğlu Orhan Uğuroğlu’nun da yazısında saptadığı gibi beğenin beğenmeyin bildiği doğrulardan vaz geçmedi , bakın artık kimse liderliğini tartışmıyor , ve ikna olmayanlar şimdi bir kere daha düşünüyorlar .

Liderlikte insanlara inancın yoksa onları ikna edemezsin , karşılıklıdır bu iş.

Bilgisayarların insanlara daha dost olduğu bir zamanda , hele yalan dolan diz boyu iken liderlik , ikna etmek , siyaset yapmak kolay bir iş değil .

Siyasete din karıştıranların ise imanın tek inancın tekelinde olduğu iddiaları , kimi ikna edilebilir insaf , bırak dünya ile ipleri koparmayı içerde de buna inanacak olur mu bu devirde, inanır gibi yapar o kadar .

Askerlerin ise ikna gücü korumaktır . İnsanları gücününe ikna etmek için koruyucu olmak zorundadır , ölümü göze almak koruma özelliğini güçlendirdiği için kutsal , koruyucu değilse boşa ölmek kimi etkiler, ikna eder.

Artık yurttaş, vatandaş, izleyici, öğrenci, seçmen ne derseniz diyin biz sıradan insanları ikna etmek hiç kolay değil.

Güveni kaybettik.

Artık ünlülerin aşklarına bile inanmıyor halk , haksız değiller , çok uzun sürdü bu aşk aranjmanları , artık tam aksi sevimsizlik muskası haline geliyorlar.

Yoksulluk, savaşlar, hastalıklar arasında ünlüler arasındaki aşklar doğru veya yalan inandırıcı gelmiyor ve bu konunun üstüne gittikçe daha beter batıyorlar , en son ülkenin en zengin en güçlü , en popüler ünlüsü maskara oldu , görmeye tahammül kalmadı , yazık .

Easen güç, iktidar kazanmak için artık halkı onlar için bir şeyler , ama iyi bir şeyler yapacağına ikna etmekten geçer.

Milletlere gelince iyi dost olmaları beklenemez sadece tarih cesur düşmanları kayda geçmiş !

Kuşkular içindeki insanları inandırmak ikna etmek daha da zor, bu sefil halimiz bu yüzden .

Zaten gerçeklere alışık olmayanların ikna olması zor, biz gerçeklerimizi çok uzun zaman oldu kaybettik ve aramıyoruz , yüzleşmekten korkuyoruz .

Soru sorma cesareti olmayanların olduğu bir medya ikna kabiliyetini zaten kaybetmiş demektir , çoğalsa ne olur çoğalmasa ne olur , yalılardan el sallasa ne olur , kuş olup uçsa nereye konar , hikaye.

Bakın soruları yine eskilerden Namık Koçak sordu , orada bulunanlar arasında başka gazeteci yok muydu bilemem , ama Namık Bey sorabildi çünkü gazeteciydi .

Muhalefet muhalefet yaptığına ikna edecek , iktidar iktidar olduğuna , sanat sanat olduğuna ,

Aşk ise bir isim değil ispatı gereken bir fiildir, güven ister, zaman ister kendini kanıtlamak için ona bile güvenimiz kalmadı . Bayağılığın simgesi yaptılar .

Geçmişe tarih geleceğe meçhul diyorlar , ya şimdi , her şeye yeniden başlamanın zamanı , hayal gücünün bilginin üstünde olduğu zamanlara girdik , adaptasyon dizilerle bunun için olmaz .

Bu satırlarımı okuyorsanız demek yaşıyorsunuz , gülümseyin bundan ötesi size kalmış .

Saygıyla Efendim