Lüks aracı yok ama itibarı var

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Millet İttifakı'nın belediye başkanlarının çalışmalarını...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Millet İttifakı'nın belediye başkanlarının çalışmalarını çok yakından izliyorlar. Çünkü onlar da görüyorlar ki belediye başkanlarının başarılı çalışmaları Millet İttifakı'na milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimini kazandıracak.

Kılıçdaroğlu ve Akşener nüfusu ile 57 vilayeti geri bırakan Türkiye'nin en büyük 1. ilçesi olan Çankaya'nın yeni eserleri ve projelerinin tanıtıldığı, "Toplu Açılış ve Temel Atma" törenine katıldılar.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tüm çalışmaları ve hayata geçirecekleri projeler için Çankaya Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederek dedi ki;

- "Çok sevdiğim, değerli kardeşim dediğim Alper Taşdelen'in daveti üzerine böylesine güzel bir etkinliğe geldiğim için çok mutluyum.

Bu etkinliğin sloganı olan doğru belediyecilik ne kadar güzel bir söz…

Doğru belediyecilik işte budur.

Ranta değil halk için üretmektir.

Özellikle ikinci Atatürk Orman Çiftliği olacak yeni parkımız bazılarını çok sinirlendirecek.

Niye böyle yapıyorsunuz kardeşim?"

Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda gerçekleşen törende;

Türkan Saylan Çankaya Evi, Fikret Otyam Sanat Merkezi, 23 Nisan Çocuk Evi, Karapınar Spor Parkı ve Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi'nin toplu açılışı yapıldı, Eczacılar Parkı'nın da temeli atıldı.

***

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında dedi ki;

- "Çankaya'nın yeni projelerini ve kazandırdığı eserleri ilgiyle, yakından takip ediyoruz.

Millet İttifakı'nın belediyeleri vatandaşlara şeffaf hizmet veriyor ve sorunlarının çözümünü sağlıyor.

Çok başarılı çalışmalar yapan tüm belediye başkanlarımızı yürekten kutluyoruz."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş konuşmasında, "2 yıldır Ankara'da tüm belediye başkanlarıyla uyum içinde çalışıyoruz. Yeni dönemde de Başkent Ankara'ya kazandıracağı birbirinden değerli eserlerle gurur duyulacak, örnek bir kenti birlikte inşa edeceğiz" dedi.

* Başkan Taşdelen

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen şunları söyledi:

- "Doğru belediyecilik ranta değil halka hizmet etmektir. Doğru belediyecilik önce insan demektir. Dertlere derman olmaktır. Doğru belediyecilik doların değil ağacın yeşilini sevmektir.

Dünyanın en büyük kent parklarından birini başkentimize ve Çankaya'mıza kazandıracağız. Atatürk Orman Çiftliği'ne benzer bir şekilde inşa edeceğiz. Atamızın hatırasını yeniden Çankaya'da yaşatacağız. Topraklarımızı ranta değil halka açıyoruz."

"Nice ödüller aldık. Türkiye çapında İNGEV tarafından 'Yüksek İnsani Gelişme' ödülünü son üç yıldır kesintisiz alıyoruz.

'Bütçe Harcamasında Şeffaflık' ödülü, 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' ödüllerini de kazandık."

Çankaya doğru belediyecilik anlayışı ile kalp kırmadı rekorlar kırdı.

* Türkiye rekoru

Değerli okurlarım,

Çankaya Belediyesinin efsane başkanlarından merhum Doğan Taşdelen'in oğlu olan Alper Taşdelen, 2014 yerel seçimini kazanarak Çankaya'da babasından bayrağı devraldı.

Yaptığı hizmetlerle 2014'te yüzde 64 olan oyunu 31 Mart 2019 yerel seçiminde %74'e çıkaran Alper Taşdelen Millet İttifakı açısından tüm seçim çevrelerindeki en yüksek oy artışını sağladı.

Millet İttifakı belediyelerinin şeffaf ve dürüst belediyecilik hizmetlerinde en önemli unsurlar şunlar oldu:

- Parti farkı gözetmeksizin tüm mahallelere eşit hizmet sunmak,

- Vatandaşa kapısı hiç kapanmayan 24 saat açık olan belediye hizmet birimleri,

- Vatandaşla iç içe yaşayan belediye başkanları,

- Lüks ve şatafat içinde değil mütevazı şekilde hizmet veren belediye başkanları.

***

Değerli okurlarım,

Kovid-19 salgını nedeniyle iş yerlerinin kapandığı, vatandaşların işsiz kaldığı ve AKP iktidarından maddi destek vermediği günlerde Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, "Esnaf, tüccar, sanayici, lokantacı, sanatçı, çaycı, kahveci sıkıntı içindeyken ben bu lüks makam araçlarına binemem" dedi.

"Tasarruf" mesajı veren CHP'li Başkan Taşdelen, makam aracını 452 bin liraya makam minibüsünü de 160 bin liraya sattı.

Bravo Alper kardeşim lüks aracın yok ama itibarın var…

Etiketler
Lüks Cumhuriyet Halk Partisi