CHP, Kenan Nuhut ve spor

Fiziksel, sosyal, ekonomik vb. birçok farklı boyutu bulunan sporun siyasetle ilişkisi her zaman tartışma konusu olmuştur. Büyük kitlelerin ilgilendiği spor, kitlelerin yönetimine talip olan siyasiler tarafından çeşitli şekillerde siyasetin içine çekilmek istenmiştir.

Siyasetçiler bu şekilde, spordan siyasi bir kazanç elde etmeyi amaçlamışlardır. Hem sporun (özellikle de futbolun) hem de siyasetin ortak paydası olan kitleleri etkilemek için, spor olaylarının olumlu yönlerinden faydalanmak isteyen siyasiler, bunda kimi zaman başarılı olmuş, kimi zaman da tepki görmüşlerdir.

CHP, Kenan Nuhut ve spor - Resim : 1

Buna en yakın örnek 2019 yılı yerel seçim sonrası İstanbul seçimlerinin oy tekrarlandığı günlerde AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gittiği maçta tribünlerdeki seyirci Ekrem İmamoğlu lehine 'Her şey çok güzel olacak' sloganları atmış sloganlarına ilişkin.

Erdoğan, "Ya bu statları biz yaptık, biz. Bunlar yanlış yolda. Ama biz düzelteceğiz. Hepsi kayda giriyor" demişti.

Tribündeki seyircinin tepkisi günlerce konuşulmuştu AKP iktidarda kaldığı 18 yıl boyunca Sporu kendi arka bahçesi görerek yönetti sonuç olarak gelinen yer siyasallaşan Spordan ülke olarak hiç bir branşta başarılı olamadık geçtiğimiz günlerde CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Başdanışmanı ve CHP Spor kurulu Başkanı Kenan Nuhut’un organize ettiği zoom üzerinden bir çok federasyon Başkanı ve yöneticisi aynı zamanda milli sporcular,Spor gazetecileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. O toplantıya bende katıldım.

Kemal Kılıçdaroğlu Türk sporunun gidişatından oldukça rahatsız olduğunu ifade etti Sporun uluslar arası alanda ülkeler için çok önemli bir araç olduğunu ifade etti. Şunu gördüm CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncelikle spora verdiği önem bakımından Spor Politikalarından sorumlu Başdanışmanlık görevini ve CHP Spor Kurulu başkanlığına Türk sporuna büyük katkı ve emek veren Halter Federasyonunun efsane Başkanı Kenan Nuhut’u ataması, spora önem verdiğini gösteriyor.

Kılıçdaroğlu’nun her platformda söylediği liyakat kelimesi tam anlamıyla yerini buldu. Kenan Nuhut hem çok önemli bir spor adamı ve yöneticisi hemde devlette üst düzey bürokrat olarak spor camiasına önemli hizmet etmiştir. Federasyon başkanı olduğu 2004 yılında ülkemizin olimpiyatlarda adını dünyaya duyurup halterde 3 altın 1 bronz madalya alarak ilk bir braşta olimyatlarda bu kadar madalya almıştık,Kenan Nuhut döneminde 2005 yılında yine bir ilk gerçekleştirerek Türkiyede Dünya halter federasyonun kongresini gerçekleştirdi. Ülkemizin adına çok önemli bir organizasyonun olması ülkemiz adına çok önemlidir.

Kenan Nuhut aynı zamanda görev yaptığı sürede ulaşılması zor bir rekor olan Halterde Olimpiyat Dünya Avrupa Balkan şampiyonaları dahil toplamda 650 madalya alarak ülkemiz insanına haklı bir gurur yaşatmıştır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu spora verdiği önemi Kenan Nuhut gibi tecrübeli spor adamını CHP'ye kazandırması, hem dünya hemde Türk spor camiası tarafından çok olumlu karşılandı.

Kenan Nuhut ismi özellikle Türk spor camisayasi için önemli isimdir. Nuhut'un ismi hep başarılarla anılmıştır. Kemal Kılıçdaroğlu'nu kutluyorum, böylesi önemli bir isimle çalıştığı için.