Kadınlar Merdan Yanardağ’ı Abdülhamid’cilere karşı yalnız bırakmamalı

Bianet Haziran 2020 Erkek Şiddeti Çetelesi şu şekilde: 21 kadın erkekler tarafından öldürülmüş, 31 kadının ölümü şüpheli, 61 kadına şiddet uygulanmış, 13...

Bianet Haziran 2020 Erkek Şiddeti Çetelesi şu şekilde:

21 kadın erkekler tarafından öldürülmüş, 31 kadının ölümü şüpheli, 61 kadına şiddet uygulanmış, 13 kadın taciz edilmiş, 46 çocuk istismara uğramış, 93 kadın seks işçisi olarak pazarlanmış, kimse bu durumda söze; ama mama, dünyada da öyle böyle filan diye başlamasın. Hele Netflix yüzünden hiç demesin!

Netflix’te insanlığın ortak ayıp ve çözmesi gereken sorunlarını işleyen çok sağlam diziler, belgeseller var. Daha yeni ‘Line Of Duty’ izledim Meral Hanım'a da tavsiye ederim Dark beni sarmadı, dizi AC12 adı verilen ve emniyet teşkilatında üzerinde hayli polemikler ve anlaşmazlıklar olan bir birim hakkında. Polisin içeriden yolsuzluk ve görevleri esnasında işlemiş olabilecekleri suçları araştırıyor.

Dizilerin önermeleri açısından insan zihnine yarar, kamu yayıncılığı sorumluluğu istikametinde ise; güncel kötülükler, çürüme karşısında dürüstlük ve iyiliğin nasıl kazanacağı umudunu veren, çok iyi hesaplanmış bir polisiye- korku kategorisinde çok dikkatlice yazılmış, çekilmiş, oynanmış bir UK yapımı. Elbette bizimkilerin benzerlerini yapabilmeleri için malum önce Korelilerin yapması lazım ki bizimkiler oradan kopyalasınlar.

2012’de gösterime giren dizinin 6. sezonu Covid-19 nedeniyle gecikti.

Netflix PR'cısı değilim ama Netflix gerçeği bu, bu dizi daha pek çok yararlı diziler, belegeseller, filmler arasında bir tanesi, saçma sapan yok mu var elbette ama vasat çizgisi altı bir iki hariç yok denecek kadar az.

Netflix’ten korkmamak, tam aksi istifade etmeleri lazımken nedir bu saçmalıklar.

Sabahtan akşama Abdülhamid, çizgi roman kahramanı cengaver Türk veya çok eşli doğulu Kürt ağalar izlemekten yorgun düşmedik mi. Bir de güya lüks villalarda geçen tam üfürük sonradan görme veya hukuk yerine mafya adaleti dağıtan diziler, öyle ki bu dizilerden çıkıp neredeyse avukatlar yerine yürüyüşe geçmeleri eksikti.

Şimdi bir de entelektüel fukaralık Merdan Yanardağ ile didişiyor. Yanardağ’ın destek dayanışma isteğine kadınlar yeterince duyarlı mı, Fox TV’nin doğal olarak ne umuru ama bu ülkenin kadınları öyle mi?

Yıllarını medyada erkeklerin istediği gibi kadın olmaya vermiş ve sonunda hiçbir şey olamamış kendinden gazeteci olarak bahseden kimi ekran kadınları artık 'kadın kadının kurdudur' dedirten haldeler. Ayıptır, hani magazine sonunda açtıracaklar ağzını neyse…

İngiltere’den ilham ‘Suffragette‘ süfrajet yani kadınların seçme hakkını savunan kadınlara öykünüp ‘kız kardeşlik’ lafları filan etmeye başladılar, ‘sorority’ kızlar birliği başkanlıklarını da her an ilan edebilirler.

Haziran bilançosu ortadayken kahkahalar atıp aptal siyasi tahminlerle tohuma kaçmış entelektüel ayakları yakışmıyor Cumhuriyet kadınlarına.

Şimdi Abdülhamid’cilere karşı Merdan Yanardağ’ı desteklememek insanı kadınlığından utandırmalı.

Biz seçme seçilmeyi çoktan aştık mesele hayatta kalmak, dayak yememek ve çocukları yani geleceği, yani Cumhuriyet'i korumak.

Yanardağ tam da bunu yapıyor Tele1’de. İstek ondan geldi.

Bunca yıl erkekler ne dediyse yapan, hele medyada hala bir şeyler yapmaya çabalayan kadınlar bu yolu çıkmaz sokak görmüyor, kimileri acınacak halde bir tanesi gerile gerile Michael Jackson’a benzemiş devam. ‘Deeds Not Words‘ yani ‘İş, Laf’ değil mesele.

Saray’daki cariye ordusu dışında hayatındaki 12 kadından 8 erkek, 9 kız, 17 çocuk yapan haremi sayılan kadınlara ‘kadın efendi’ ünvanını altı, 9 çıkmayarak dördü aşırtmamış oyunlarla ikballer, derken tımara çıkarılan, evlendirilen gözdelerin sayısı tespit edilemeyen Sultan Hamid çocuk sahibi olarak ikbal, başkadın, derken 4. kadın payesine erişenler olmak üzere kadın ordusu kurmuş, her birine yatak rütbesi vermiş.

Geçmiş geçmiştir, elbette hepimizin, koskoca imparatorluğun küllerinden doğan bir Cumhuriyet'in kadınları kendlerini eşiti kabul eden erkeklerini asla yedirtmemelidirler.

Kadın kadının kurdu derken, erkekleri de erkek dünyasında sefa süren kolaycı, kendilerinden başka şey düşünmeyen cariye virüsü kapmış kadınlardan korumak vazifemiz olmalı.

TV’ler kapalı olduğu sürece her gece 1 dakika ekran karartmak niye bu kadar zor ve daha önemlisi çıkmayın bunlarla lüzumsuz tartışmalara, hele kadınlar kimileri ordan oraya ‘Ben bir küçük cezveyim, kanal kanal gezmeyim’e döndüler. Kendilerine de faydası yok zaten, insan üzülüyor yahu bu nasıl bir beyhude hırs, gözü kararmışlıktır.

Merdan Yanardağ Cumhuriyet kadınları tarafından asla yanlız bırakılmamalıdır.

Etiketler
Merdan Yanardağ