MAKUL OLMA YETENEĞİMİZ Özcan , Serenay, Dr. Hulki, İbrahim Edwina, Özdil ve diğerleri

Artık gitgide makul olma yeteneğimizi kaybediyoruz . Önce dramalarda ‘personage’ yani karakter yerine ‘tipleme’ ile başladı ve geldiğimiz nokta eski Yunan...

Artık gitgide makul olma yeteneğimizi kaybediyoruz .

Önce dramalarda ‘personage’ yani karakter yerine ‘tipleme’ ile başladı ve geldiğimiz nokta eski Yunan Mitologyasının mahalle karısı versiyonları , kısa kesiyorum değersizlere yer vermek işin tuzağı.

Makul olmayan anlaşılmazı getiriyor makul değilse neyi anlayacağız zaten .

Hal böyle olunca sokağa çıkma yasağı hangi saatler arası onu bile çözemez hale geldik , ayın 20’si ile saat yirmi aynı satırda geçince hepsi karıştı . Yasaktan bir gece önce bir an evvel eve dönmek için Trafik tıkandı , yasaklar yarından itibaren , trafikte yığılmaya gerek yok diye anons veren televizyonlara vatandaşlar sizde yalan söylüyorsunuz demeye başladı .

Bu durumda sabahtan akşama Vak’a yerine Vakaa diyen sunucular masum kaldı .

Hiç bir konuda başta medyamız makul olamıyor , ve medyanın ünlüleride bu trendin bir parçası oldular , adeta hep beraber akla mantığa karşı gelmeye topluca yemin etmiş gibiler ….uygun akıllıca konuşmaya , iş görenlere hasretiz .

Artık gitgide anlaşılmaz hal alıyor her şey.

Özcan Deniz’in mesela sosyal medyada 2 yaşındaki oğluna hitaben yazmış olduğu yazısı inanılır gibi değil.

Anlaşılması zor bir metin ,

"KORKMA OĞLUM, UZUN BİR YOL BU" diye başlamış, yazıda kastettiği ‘zalim’ kim anlamadım, eski eşi olamaz yakışık almaz zaten zalimin elindeyse çocuk uygar ülkelerde devlet gereğini yapıyor böyle durumlarda . Ancak bu zalimin elinde tokmak varmış kendisi de ‘cam’ olmuş , diyince iş daha da karmaşık bir hal alıyor hiç aralıksız çalıştığı için AKP döneminin en starı yorgunluktan acaba sinirleri mi bozuk diye düşündürüyor insanı, kırılsada keskin cam olduğunu iddia ediyor , hem de 2 yaşında bir çocuğa sosyal medya üzerinden makul bir beyefendiye uygun mu bu sözler .

‘Makuliyet’ ten uzak . Bu kelime ekşi sözlükte de saptadıkları gibi TDK da yok ama kapsama zamanı. Yoksa makulmüş gibi oluyor bütün saçmalıklar, aman ha kelimelerin karşıt anlamları şart sonra dil tek anlamla idare edilir sakın sakın asıl dil faşizmi budur çatışmasız kahramansız dizilere döneriz.

Özcan Bey ‘in tarihi sosyal medya metnine devam edecek olursak :

‘ …… 'hayattan alacağım var' deyip, faturayı sana, bana kesen herkesin elini kesen bir cam .

Allah biliyor ya birbirimizi ne kadar çok sevdiğimizi, gerisi zor ama kolay oğlum.’ Diyor ve , ‘ Seni bir enkaza çevirmek isteyen kimseye izin vermeyecek baban. Seni çok seviyorum oğlum." Diye bitiriyor. Allah Allah ne oluyor , insanlar anlaşamaz ayrılır , boşanma sonrası cam haline gelen bir Özcan Deniz , neticede evlilik herkes için boşanma nedenidir , Ama bu cam metaforu izaha çok muhtaç , çocuğu enkaz yapmak isteyen kim, bir şey hem zor hem kolay nasıl olacak , Özcan Bey cam işine mi girdi , Paşabahçeye mi taşındı .

yoksa bunalımda kendini cam mı zannediyor hiç bir satırı makul olmayan bir metni yazmakta marifet .

Yıllardır oynadığı dizide rol icabı ölen yani diziden çıkan bir başka oyuncuda dizideki cenazesiyle dalga geçince sosyal medyada dizinin illüzyonu bozuldu tabi, pek profesyonel bir davranış değil , ‘gentlemans agreement ‘ diye bir şey var ama diziyi izlemeyenler çok güldük .

İbrahim - Edwina çifti ayrılıp barışmayı seviyorlar ve artık ‘ayrılıp barışmazsak ‘ birbirimizi sevdiğimizi nasıl kanıtlarız’ durumu oldu bunu kamuya arz etmeden yapamıyorlar yoksa bize ne , İbrahim Bey’in bize söz verip sonra sözünü tutamamamış adam durumuna düşmesi sportmen hayranlarını üzmüş , bu da anlaşılır gibi değil.

“Hulusi Akar ile gezmeye gitmem” diyen Yılmaz Özdil’e 5 ay hapis cezası verilmeside anlaşılamadı , Sayın Bakan sanki ‘Yılmaz gezmeye gidelim senle , açılırız üç beş gün kafa dinleyelim’ dedi de Yılmaz Özdil hayır mı dedi , yoo öyle bir şey yokmuş , hiç anlamadım durup dururken ne cezası teklif yokken ben seninle oynamam diyene ceza niye , ancak gönül koyar insan ama ceza anlaşılmaz bir şey .

Ordinaryus Profesör pardon henüz Dr. galiba Beni Allah Söyletiyor yakındır demek , Dr. Hulki Cevizoğlu Pompei’nin gezisinin ABD için boşuna masraf maliyeti çok olarak yorumlayınca sen önce kendi 7 uçağının masrafına bak diyenlerin oklarını üstüne çekti, ama dikkatli bir adamdır Dr. Hulki , acaba bildiği bir şey mi var yoksa Pompei’nin masraflarını biz mi karşılıyoruz da Hulki Bey dert etti çünkü ABD maliyesinin masrafından Dr. Hulki’ye ne diye bir anlaşılmazlık içinde kaldık .

Serenay’ın yaşına uygun hareketlerde bulunması elbette çok iyi bir gelişme ülkemize hayırlı olsun , lakin ‘ Adımız Çıkmazsa Aşk’ı Nasıl Kanıtlarım’ diye bir tarzı var , bu yaşadığı aşkları anlaşılması zor kılıyor , oysa ‘aşk’ bir kadını başkalarından ayırmak için lazımdır , böyle belediye hoparlöründen anons eder gibi olunca makul olmuyor , ama olsun inanmaya hazır herkes diye düşünüyor olabilir ve haklıdır da, iki gün sonra bana suni teneffüs yapıyorum dedi çocuğumuz oldu dese de inanan olacaktır .

Çoğunluğu makul düşünemez hale getirmekse maksat bunun mantığı nedir, milyonlarca sinek yanlış düşünüyor olamaz misali bok mu yiyeceğiz ?

Seks bile artık anlamını kaybetti, ihanetli aşklar , intikamlar olmadan olmuyor yakında geç kalırsam sen başla diyecekler .