'Büyük resim' ve ressamları, Besni'li minik kız, barolar

KAYDA GEÇSİN Hemen her gece, gündüz ekranlarda ‘Büyük Resim’ aşağı ‘Büyük Resim’ yukarı, bir büyük resimdir gidiyor. Bu büyük resmi yıllardır, çizenler...

KAYDA GEÇSİN

Hemen her gece, gündüz ekranlarda ‘Büyük Resim’ aşağı ‘Büyük Resim’ yukarı, bir büyük resimdir gidiyor.

Bu büyük resmi yıllardır, çizenler, boyayanlar şimdi gördükleri resim karşısında utanırlar mı bilemem, ama korktukları kesin.

Bu resmi yaparken akıl, yetenek, bilgi, birikim ahlak evrensel ölçekler hele

sanat, estetik hiç olmadığı için şimdi hep birlikte ‘eserleri’ ucube karşısında

ne diyeceklerini bilemiyorlar konuşarak yırtmaya çalışıyorlar suçlanacaklarından korkuyor da olabilirler.

Saçmalaya saçmalaya devam etme arzuları bu yüzden belki.

Yapımını elbirliğiyle yıllarca sürdürdükleri şimdi faturasını bir iki kişiye ödetmeye çalıştıkları bu ‘Büyük Resim’de neler var bir bakalım;

İlk başlangıcında:

Çok eşliliği evcilleştiren, sevimli komik hale getiren mizah hatta dizi var mı, var ,

Havuz problemleriyle, aya gidenlerle alay eden, yellenerek güldüren mizah var mı , var.

Herkesin herkesi gözetleyip kızların etek boyuna karışan delikanlıların övüldüğü, dedikodunun ilgi , sıcaklık, birlik zannedildiği mahallelerden kazanıp bu hayatı önerip sonra yurt dışında oturanlar var mı var,

Şarkı söyleyemeyen şarkıcılar, oynayamayan oyuncular, bu resimde kral kraliçe olarak var mı, var.

Bocelli’nin yanında Sıla’yı şarkı söyleyemezken alkışlayabilen 9200 elit’in bir arada olduğu arena var mı var .

Dahası meydanlara detone adamı alkışlamak için toplananlar ve arkasından konuşanlar var mı var .

Futbol kulübü camiasıyla didişen cemaat var mı var .

Elalemin bestelerinden besteler yapanlar , eserlerinden araklayıp yazanlar dahil hırsızın bu yolla mal mülk sahibi olmuşu var mı var .

Kerameti kendinden menkul oyunculara peşkeş çekilen uyduruk ödüller, övgüler var mı , var.

Olmayan kültürün programlarını yapan çipçen kızlar, yazıişleri toplantısında Kültür akışı veren öküzler var mı var .

Nasılda sığmışlar resim bitmek bilmiyor , çok kalabalıklar birinden bahsettik öbürlerinden etmessek alınabilirler ama yazmakla bitmiyor bu resimdeki kalabalık , ee yıllardır resme koydukça koyuyorlar.

Necip Fazıl’ın şiirini bol enstrümanla şarkı niyetine berbat edip sonra meclis koltuğunda uyuyan var mı var .

Nazım şiirlerini nefes nefese bol tükrüklü yıllardır tüketen var mı, var .

Bir zavallı , her yere eklemlenmeye hazır iyi kalpli serseriden sanki çok etkileyiciymiş çağırırsa millet sokaklara dökülecekmiş gibi non senkron dizör kahraman yapan salaklar var mı var ,

Ölünce badem gözlü yapılan çok var resimde , bar tuvaletinde kadına taciz eden bile var .

Eğitim görmek yerine , analarının ellerinden tutup set set gezdirdiği masum kız çocuklarından bir boka yaramaz arsız kaşar cadılar çıkaranlar var mı , var .

13 yaşında geceleri babası tarafından göbek attirılan kız çocukları var mı var .

Kültür hizmeti diye yeteneksiz sapkınların kendilerini övdüğü kitaplara utanmadan sponsor olan kurumlar var mı var , bu nasıl resim Guernica’dan daha paramparça ve korkunç .

Uyduruk aşklar var mı resimde, var,

Uyanık mahalle kızları tarafından kafası koparılan zengin çocukları var mı, var ,

Her mihnet kabulü insanlar şimdi birbirlerinden rahatsız kendi yaptıkları resimden çıkmak istiyorlar ….

Resmi , heykeli , sanat objesi yok ama kokteyli var açılışların patates kafalı elitlerinin zevksizliklerini şimdi cahil ve gariban halkın üstüne atmak var mı,

var , dahası onlara sahip çıkma teşebbüsleri var mı , o da var , yok yok bu resimde.

Bu maskarılıklara mekan olsun diye kamunun paha biçilmez yerlerine çökmek var mı , var.

Bu resmi birlikte çizerlerken birlikte yıllarca kıç kıça aynı yerde çalışanlar tasfiye sıralarına göre birbirlerinin gözüne çarpar oldular, önce sıpırtılanlar şimd, arkada kalanlara takıyor , güye ‘Nabzı ‘ tutuyorlar , bunlar kendi nabızlarını tuttular senelerce.

Resimde gizli koalisyonlar, mutabakatlar, servetler, aşklar var mı var .

Her şeyin gizlisi var.

Acun var, ve her yıl dönüşümlü HDP eş başkanlarına dönen Seda , Ebru var ama karar veren jüriler olarak mezunen bulunuyorlar , ha bir zayıfladıkça şişman gözüken tombul teyze var neresini göstereceğini şaşırdı …

Tarikatçı icabında Atatürkçü , kıblesini para nereden gelirse ona göre pusulayan var mı , var.

Dayak yiyen kadından , tacize uğrayan çocuktan delil isteyen hukukçu , dayak yemeyi hak zannedip değerlerden bahseden zeka özürlüler var mı , var .

Kendi gibi olmayan kadına inanmayan ama üstüme işediler diyen üşütüğe inanıp ortalığı kaldıran , bende izledim diyen var mı, var .

Hayvanseverler var ama başka bir insan cinsi … nerede ise kuduz köpeğin ısırdığı insanı bırakıp köpeği kurtarmaya çalışan , insan sevgisini yitirenlerin bir başka canlıyı sevebildiği bir resim bu !

Yüzlerce kadın , çocuk tacize uğrar, istsimar edilir, dövülürken beyanlarını esas kabul etmeyen hukuk heveslisi var mı , var.

Şimdi bir de iftiraya uğramış erkekler sorunu varmış sanki de , kadınlar yedikleri dayakları yalan söylüyorlarmış ilave ediliyor resme .

Çocuklar da yalan söylüyor bu resimde , delil var mı amcam koynuma girdi diye ifade verdiğinde , dur amca resmi çekeyim mi diyecek tacize uğrar, canını kurtarmaya çalışırken çocuk , ve milyonlarca suskun çocuk var bu resimde suskun kadınların yanında.

En çok da hukuk, inanç kullanan utanmazlar var , yalancı Atatürkçülerle birlikte yanak yanağa dans ediyorlar bu ‘Büyük Resim’ de.

Şimdilerde cemaate atıp tutan ama dünyayı onların cebinden turlayan var mı .var ,

Bu büyük resimdeki bu korkunç kalabalığa kafa tutan insanlar hiç mi yok

elbette var , onlar bu resmin içindeki masumları kurtarabilmek için fedakarlık yapan insanlar.

Hele şu sıralar internette gördüğüm siyah önlüğü beyaz yakası ile güzeller güzeli Besni’li bir kız çocuğu var ki , daha o zaman cin gibi gözleri böyle ufak tefek olduğuma bakmayın ne olursa olsun ben bu resimden çıkmam, terk etmem asla masum insanları , kafa tutarım der gibi.

Bu kızın adı Müyesser , hiç bir şeyden utanmıyorsanız bu küçük kızdan utanın be yine tıkdınız kadını içeri , yine gideceğim ziyarete , gir çantanın içine çıkalım şuradan diyeceğim ama ona da mani var , yaşım başka hiç bir şey değil , onunla aynı düşüneyim düşünmeyeyim o resmi hiç terk etmedi ya bu beni kahrediyor.

Barışlar , diğerleri onlarda bu büyük resimde, Eren Erdem de,

ve Büyük resim dünyaya kafa tutan füze motorları , denizde karada zaferlerle Turner savaş resimleri gibi .

Sonra bu resimde kadınlar sopa yerken ‘Kocasıdır ,döver de severde ‘ ‘Ben tanırım iyi çocuktır yapmaz’ ‘Çapkınlık elinin kiri’ diyen ; ayıya kefil ayılarda

var ,

Weinstein’ın mahkumiyeti dışında karşı karşıya olduğu ihtimalden haberleri

Yok… dünya erkeğin eşidi kadınlar olmadan dönemiyor artık yeni karar bu herifi kesmek üzereler …bunu göremeyen aptallar da hala resimde .

Kadın olup erkek kılığında gezen akla ziyan kadınlarda var, ya da kadın gibi dolaşan ama beyni erkek egemen zihniyetin modern zaman kölesi kadınlar.

Sistemli kadın düşmanlığı , cinsiyet ayrımcılığı, maalesef kadınlar tarafından savunabilirken , içeri tıkılmalar insan hakları ihlallerine karşı harekete geçen Barolar , bu resmin dışına çıkmayı göze alan güzel hukukçular ,ve onlarla maddi manevi yola düşenlerin yolları açık olsun.

Bir başka hukukçu ve resmin ressamı Armağan Çağlayan hep var resimde , Sema Çelebi’den epey sonra resme Ali Babacan’ı eklemiş , hesapta soruyor ha….

Kapı dinlerken konuşulanları kendine göre uyduranlar var mı , hep varlar onlar kendilerini artık boyalardan bu resme çizen zavallılar .

Büyük resim dedikleri bu ,

Kütüphane önü , ev ofislerinden ekranlarda her dakika fikir beyan eden , soru sorulur gibi yapılan ‘kanaat önderleri’ nin ‘Büyük Resim’ dedikleri ama kendi çizdikleri resmi betimleyemedikleri tablo bu .

Bu resmi Cumhuriyetimize, kendimize , tarihi birikimimize yakıştıramayan güzel insanlar Kayda Geçsin Saygıyla