10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı

Aileler, eski IŞİD üyesi Abdulbasit el Sarut'a Reyhanlı'da cenaze töreni düzenlenmesine tepki gösterdi.

10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 44. ayında gerçekleşen anmaya katılanlar, eski IŞİD’li Abdulbasit el Sarutiçin Reyhanlı’da düzenlenen cenaze törenine tepki gösterdi.

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, adalete, barışa olan umutlarını kaybetmediklerini vurguladı.

Coşgun, “Bugün burada olmak, 44 aydır buraya gelme iradesini göstermek vazgeçilmez bir kazanımdır." dedi.

Evrensel'de yer alan habere göre, IŞİD’lilerin cenaze törenlerinin belediyeler eliyle desteklendiğini, yüzlerce kişinin bu cenazelere akın akın doldurulduğunu gördüklerini belirten Coşgun, "Bu ülkedeki insanların kanlarını kurutma yemini eden IŞİD’lilerin cenazelerinin nasıl anlı şanlı defnedildiklerini gördüğümüz, hayatını kaybeden canlarımız üzerinden siyaset propagandası yapılarak terörize edildiğimiz noktada aslında Türkiye’nin burada bir katliam olduğu gerçeğini reddettiğini görüyoruz" diye konuştu.

"Anıt için sabrımız kalmadı"

Katliamda yaşamını yitiren insanların hatıralarının yaşatılması için katliamın yaşandığı yerde bir anıt görmek istediklerini söyleyen Coşgun, "Bizim artık sabrımız kalmadı. Bu mücadeleye hep birlikte dayanışma ve barışa olan inancımızla devam edeceğiz” dedi.

7 bayramdır yakınlarının mezarlarında gözyaşıyla bayram yaptıklarını ifade eden Coşgun “Bizi terörize edenlere, bizi yok sayanlara, bizi katledenlerin cenazelerine akın akın gidenlere inat, bu ülkede adalet sistemi yokmuş gibi gerçek failler hakkında suç duyurusunda bulunmayan, hala suç işlemesine açıkça izin veren devlet yetkililerine karşı mücadelemiz devam edecek” dedi.

"Barışa olan umudumuzu kaybetmedik"

Yargılamaların doğru düzgün yapılıp yapılmadığına ilişkin kaygılarına rağmen adalete, barışa olan umutlarını kaybetmediklerini vurgulayan Coşgun, “Bugün burada olmak, 44 aydır buraya gelme iradesini göstermek vazgeçilmez bir kazanımdır. Bizi takdir etmeleri için diye değil, adalet mücadelesini kazanacağımızı bildiğimiz için, hayatını kaybedenlerin böyle huzur bulacağını bildiğimiz için bu süreçte inanarak devam ediyoruz” diye konuştu.

Etiketler
Gar katliamı davası IŞİD Reyhanlı