'Okutan İş Merkezi’ni kurutarak bir dönüşüm başlattık'

Mehmet Murat Çalık, Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’ni de hatırlatarak bağımlılıkla mücadelede önce bataklığı kurutmanın önemine dikkat çekti.

'Okutan İş Merkezi’ni kurutarak bir dönüşüm başlattık'

Beylikdüzü Belediyesi Danışma, Takip ve Rehabilitasyon Merkezi ek hizmet binası açılışına katılan Mehmet Murat Çalık, Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’ni de hatırlatarak bağımlılıkla mücadelede önce bataklığı kurutmanın önemine dikkat çekti.

“25 günden 25 eser ”sloganıyla yola çıkan Beylikdüzü Belediyesi’nin 22.eseri Beylikdüzü Belediyesi Danışma, Takip ve Rehabilitasyon Merkezi ek hizmet binası açılışını gerçekleştiren CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, bağımlılıkla mücadele etmek için şimdiye kadar önemli adımlar atıldığını ve bu anlayışın yeni dönemde de katlanarak devam edeceğini belirtti.

“Okutan İş Merkezi’ni kurutarak bir dönüşüm başlattık”

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün en kıymetli hizmetlerinden biri olarak Bağımlılık Merkezini işaret eden Çalık, “ Emeği geçen bütün yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burası vatandaşların kalbine dokunduğumuz bir nokta. Buranın başlangıcı Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nin bir önceki hali yani, Okutan İş Merkezi idi. Bağımlıların kullandığı, Beylikdüzü ve Gürpınar’ın kötü noktasıydı. Orada bir dönüşüm gerçekleşti ama bu sadece bina dönüşümü değil zihniyet dönüşümüydü. Bu işler bataklığı kurutarak oldu. Biz o bataklığı Okutan İş Merkezi’nde kuruttuk ve burada da vatandaşlarımıza destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“800 bin metrekareden fazla alanı kamuya kazandırdık”

Önümüzdeki dönemde hayata geçecek olan rehabilitasyon merkezinin Beylikdüzü Belediyesi tarafından satın alınan SGK arazisine yapılacağını hatırlatan Çalık, “28 dönümlük SGK arazisini belediye mülkiyetine kazandırmıştık. Kamudan para ödeyerek satın aldığımız Beylikdüzü Belediyesi’nin mülkiyetindedir. Bir devlet dairesinden, kurumundan yine devletin bir yerel yönetiminin parasını ödeyerek aldığı başka bir mülk var mıdır bilmiyorum. Bu çok kıymetli. Biz bunu sadece bu alanda yapmadık. Diğer siyasi partinin adayı arkadaşımız, “Bir katrilyonluk mülk satmışlar” diyor. Biz bir katrilyonluk mülk satmadık ama bu kente iki buçuk katrilyonluk mülk temin ettik. Yaklaşık 800 bin metrekareden fazla alanı kamuya kazandırdık. Yanlış biliyorlar ama bilmemek değil, öğrenmemek ayıp. Zaten kendisi misafir 17 gün sonra göndereceğiz” dedi.

Kadınlara ve engellilere yeni alanlar

Rehabilitasyon merkezinin bulunduğu noktanın sosyal yaşam alanları açısından da büyük imkanlar sunacağını belirten Çalık, “Biz buradaki bağımlı merkezimizin biraz daha kapasitesini artıracak ve geliştireceğiz. Kavaklı’da yer alan engelli merkezimiz eski bir binanın dönüştürülmesiydi. Burada biraz düz ayak yeni bir engelli merkezi, kadınlar için lokal tarzında bir sosyal yaşam merkezi olacak. Kadınların ev ekonomisine katkı sağlayacakları, kooperatifleşmeyi teşvik edeceğimiz ünitelerimiz olacak. Gürpınar’ın merkezi haline dönüşecek” ifadelerini kullandı.