Erdoğan imzaladı: AKP'den kadınlara İslami yaşam dayatması

Devlet eski Bakanı Önay Alpago, Erdoğan'ın Meclis'e gönderdiği kadın karşıtı maddeler içeren yasayı paylaştı.

Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nin konuğu olan Devlet eski Bakanı Önay Alpago, ilk kez duyulan gerçekleri açıkladı. Alpago, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'e gönderdiği kadın karşıtı maddeler içeren yasayı ve ıslak imzalı belgeyi ilk kez Halk TV'de duyurdu.

Halk TV’de dün yayınlanan Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi’nin konuğu olan Devlet eski Bakanı Önay Alpago, ilk kez duyulan gerçekleri açıkladı. Alpago, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’e gönderdiği kadın karşıtı maddeler içeren yasayı ve ıslak imzalı belgeyi ilk kez Halk TV’de duyurdu.

Önay Alpago, Türkiye’nin de yer aldığı İslam Konferansı Örgütü’nde hazırlanan tüzüğe dikkat çekti. “Bu tüzükte Türkiye’nin de imzası var” diyen Alpago, tüzükte kadının haklarını silen maddeleri okudu.

Teşkilatın amaçları arasında “kadınların aile ve toplu içindeki görevlerinin ifası için” kısmında da tepki çeken detayları açıklayan Alpago, bu maddeleri 15 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu içerik yasalaşsın” talimatıyla Meclis’e gönderdiğini söyledi ve imzalı belgeyi ilk kez Halk TV’de gösterdi.