Türk Tabipler Birliği davasında savcının istediği cezalar belli oldu

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin bir kısmı eski 11 üyesinin yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

Türk Tabipler Birliği davasında savcının istediği cezalar belli oldu

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin bir kısmı eski 11 üyesinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesini teröristlerden temizlemek için gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekâtı sırasında, 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' başlıklı açıklamaları nedeniyle 'terör örgütü propagandası yapmak', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından yargılanmalarına başlandı.

Ankara 32'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan 11 sanık ile avukatları katıldı.

SAVCI, SANIKLAR İÇİN HAPİS CEZASI İSTEDİ

Sanık ve avukatların savunmalarının ardından savcı, mütalaasında; 1 Eylül 2016'daki açıklamalarıyla 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçunu işlediklerini, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin 24 Ocak 2018'deki açıklamalarıyla bu suçu 2 kez işlediklerini, bu nedenle sanıkların, TCK'nın 216'ncı maddesi uyarınca 2'şer yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

DHA'nın haberine göre, Savcı ayrıca sanıklardan Hande Arpat'ın, sosyal medya paylaşımları nedeniyle yayın yoluyla zincirleme olarak 'silahlı terör örgütü propagandası' yaptığını, bu suçtan da 13 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, savcı görüşünün ardından sanık ve avukatlarına, mütalaaya karşı savunma yapmak için süre vererek, duruşmayı erteledi.

Etiketler
Savcı