Türkiye'nin ilk e-ticaret işveren sendikası kuruldu

E-ticaret hacminin bir yılda yüzde 66 büyüdüğü Türkiye’de bu alanda faaliyet gösteren firma sayısı 256 bin 861’e ulaştı.

Türkiye'nin ilk e-ticaret işveren sendikası kuruldu

E-ticaret hacminin bir yılda yüzde 66 büyüdüğü Türkiye’de bu alanda faaliyet gösteren firma sayısı 256 bin 861’e ulaştı. Bu alanda çalışan firmaların büyümesine katkı sağlamak amacıyla da E-Ticaret İşveren Sendikası kuruldu. Sendika, bu alanda hizmet veren ilk sendika oldu.

Türkiye’nin ilk e-ticaret işveren sendikası kuruldu. E-Ticaret İşveren Sendikası (E-TİS), e-ticaret alanında faaliyet gösteren firmaları destekleyecek. Ulusal ve uluslararası alanlarda kârlılığı yüksek işletme sayısını artırmayı hedefleyen E-TİS genel kurulunu da yaptı. E-Ticaret İşveren Sendikası Genel Başkanı Erdem Yanık da toplantıda yaptığı konuşmada, “Anayasamızın 51. maddesine istinaden kurulan ve e-ticaret alanında faaliyet gösteren şirketlerimizi temsil eden ilk sendika olarak, yenilikçi uygulamalar geliştirmeyi, teknolojiyi en üst seviyede kullanarak ulusal ve uluslararası alanlarda kârlılığı yüksek verimli işletmelerimizin sayısını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

E-Ticaret İşveren Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Azat Gökçe ise faaliyet raporunda yapılmış ve yapılacak olan eğitim, anlaşmalı kurumlar protokolü, kurum ziyaretleri ve üyelere özel faaliyetler hakkında bilgiler verdi. E-ticaret İşveren Sendikası, gerçekleştirilen ilk olağan genel kurulunda alınan kararla Tüm İşverenler Sendikaları Konfederasyonu’na (TİSKO) katıldı.

E-TİCARET HACMİ 226 MİLYAR TL’YE ULAŞTI

Türkiye’de e-ticaretin geldiği noktayı etik ve ticari değerleri gözeterek daha da ileriye taşımayı planladıklarını vurgulayan E-Ticaret İşveren Sendikası Denetim Kurulu Başkanı Mesut Şenel ise “Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de e-ticaret faaliyetinde bulunan 256 bin 861 işletme bulunuyor. 2020’de e-ticaret hacmi 2019’a göre yüzde 66 artarak 136 milyar TL’den 226,2 milyar TL’ye yükseldi. E-ticaret alanında faaliyet gösteren şirketlerin katma değerli hizmetlerle yurt dışına açılmalarına destek olacağız” açıklamasında bulundu. (ANKA)

Etiketler
Sendika Türkiye