Devlet Bahçeli'den MHP'li vekillere Andımız talimatı: Konuşmayın!

Danıştay’ın 4’e karşı 11 oyla ‘Andımız’ın okutulmaması yönündeki kararı tepki çekerken, Devlet Bahçeli’nin MHP’li vekillere konuyla ilgili, “Konuşmayın” talimatı verdiği belirtildi.

Devlet Bahçeli'den MHP'li vekillere Andımız talimatı: Konuşmayın!

Okullarda uzun yıllar okutulduktan sonra 2013 yılında kaldırılan ‘Öğrenci Andı’nın geri gelmesine yönelik başvuruda Danıştay, 4’e karşı 11 oyla ‘Okutulmayacak’ kararını almıştı. Tepkilere neden olan karar sonrası gözler Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’ye çevrilmişti.

Kararın ardından MHP’deki dikkat çeken sessizliğin Devlet Bahçeli’nin talimat gereği olduğu belirtildi. Danıştay’ın ‘Andımız’ kararının MHP’de rahatsızlık uyandırdığını ancak karar hakkında herhangi bir yorumda bulunulmamasına yönelik milletvekillerine talimat verildiği aktarıldı.

Yeniçağ’dan Fatih Ergin’in haberine göre partili bir isim konuyla ilgili, “Sayın Genel Başkanımız AK Parti ile ittifakımızı sarsacak bir sorununun çıkmaması noktasında büyük bir hassasiyete sahip.

Dikkat edilirse AK Parti’den de verilen kararlar hakkında bir yorum gelmiyor. Ancak bu karardan rahatsız olduğumuz anlamına gelmesin. Milletvekillerimiz içerisinde Danıştay’ın aldığı karara duyan çok isim var” dedi.

NE OLMUŞTU?

Çözüm Süreci döneminde kaldırılan öğrenci andının, 2018 yılında Danıştay 8. Dairesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararıyla yeniden okullarda okutulmasının önü açılmıştı. Danıştay’ın son kararına göre ‘Andımız’ okullarda okutulmayacak.

Danıştay’ın 2018’de verdiği ‘Andımız’ kararı AKP ile MHP arasında büyük kriz yaşamıştı.

Etiketler
Andımız Devlet Bahçeli Danıştay