Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan: En düşük maaşın 3 bin 700 lira oldu

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, "Sendikamızla yaptığımız sözleşmenin ardından 1 Mart 2021 itibariyle ödenen maaşlara belirlenen zamlar yansıtılmış oldu." ifadelerini kullandı.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan: En düşük maaşın 3 bin 700 lira oldu

Asgari ücretin net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak açıklanmasının ardından Türkiye'nin en yüksek asgari ücretini veren kurum merak konusu olmuştu.

Birçok belediye kendi asgari ücretlerini açıklamıştı. Bu kapsamda Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Belediyesi'nde 2021 yılında çalışanlara 3 bin 100 Türk lirası asgari ücret ödeneceğini duyurmuştu.

Nazilli Havadis'ten Günay Pabuşçu'nun haberine göre; Gelişmeler karşısında suskunluğunu koruyan Kürşat Engin Özcan, emek ve emekçinin dostu olduğunu bugün bir kez daha gösterdi.

Belediye İş Sendikası Aydın İl Başkanı Hidayet Yaman ve Nazilli Baş Temsilcisi Öner Balcı, Toplu İş Sözleşmesi Bilgilendirme Toplantıları kapsamında, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın ev sahipliğinde belediye personeli ile bir araya geldi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Özcan, işçiye ödenen en düşük maaşın 3 bin 700 lira olduğunu müjdeledi. Bu açıklama ile birlikte Nazilli Belediyesi, Aydın ilinde en yüksek asgari ücreti veren belediye olarak ipi göğüsledi.

Büyük fedakarlık gösteren emekçiye vefa..

1 Mart 2021 itibariyle zamlı maaş ödemelerinin başlatıldığını ifade eden Başkan Özcan; “Biz sizleri, memlekete hizmet etme noktasında beraber hareket ettiğimiz mesai arkadaşlarımız olarak görüyor ve o şekilde davranmaya çalışıyoruz. Güzel bir sözleşme süreci oldu. Taraflar kendi taleplerini dile getirdi. Ortak bir noktada uzlaşıldı. Yasal süreç tamamlandı ve yasal, hukuki ve ekonomik alanda ciddi kazanımlar elde edildi. Burada olan ve olmayan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinde de büyük bir fedakarlık göstererek gerek hafta içi gerekse hafta sonunda hep birlikte çalıştık. Sendikamızla yaptığımız sözleşmenin ardından 1 Mart 2021 itibariyle ödenen maaşlara belirlenen zamlar yansıtılmış oldu. O süreçte pek çok belediye açıklama yapmıştı. Bizler sürecin tamamlanmasının daha doğru olacağını düşündük. Bugün geldiğimiz noktada Nazilli Belediyesi en düşük maaşı 3 bin 700 TL olarak ödemektedir. Katkı sunan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” sözlerini kaydetti.

“Daha çok çalışacağız, daha çok hizmet edeceğiz”

Göreve geldiği ilk günden bu yana işçi haklarının verilmesi noktasında büyük bir hassasiyet gösterdiklerini kaydeden Başkan Özcan; “Bundan sonra daha çok çalışıp, vatandaşımızın işini en iyi şekilde çözeceğiz. Bugüne kadar bunu başardık, yarınlarda da hemşehrilerimize hizmet noktasında elimizden gelenin fazlasını yapmak için gayret edeceğiz. Bundan sonra verecek olduğunuz hizmetler için her birinize peşinen teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Başkan Özcan, emekçilerin baş tacısınız”

Yapılan sözleşme kapsamında belediye çalışanlarına ekonomik ve idari anlamda pek çok kazanım sağlandığının altını çizen Yaman; “Öncelikle hepinizi şahsım ve sendikam adına selamlıyorum. Bizler sizin için elimizden geleni yaptık. Bundan sonraki süreçte daha iyisini yapmak için çalışacağız. Bu süreçte bizlere destek olan başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Emeğe ve emekçiye saygı gösterdiğiniz sürece biz emekçilerin baş tacısınız” diye konuştu.

Etiketler
Nazi Sendika