Telefon ekranı çizikleri nasıl giderilir?

Telefon çiziklerini gidermek için ne yapmalı? Telefon ekranı veya arkasındaki çizikleri gidermek için bazı yöntemleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Telefon ekranı çizikleri nasıl giderilir?

Telefonlar hayatımızın çok önemli bir parçası haline geldi… Böyle olunca yanımızdan hiç ayırmamaya başladık. Bazı durumlarda telefonun ekranı veya arka kısmı çiziliyor. Telefondaki çizikler ise bir müddet sonra canımız sıkıyor . Telefon çiziklerinden kurtulmak için neler yapabileceğimiz konusunda basit bir araştırma yaptık.

Basit Yöntemler ile Çizik Giderme

Aşağıdaki yöntemler ile çizikleri gidermek veya azaltmak mümkün olabilir. Ama bu yöntemlerin yanlış uygulandığında daha fazla zarar vermesi de mümkün olabilir. Sorumluluk kabul etmiyoruz.

Karbonat: Doğru duydunuz. Telefon çiziklerini kaybetmek için karbonat kullanabileceğiniz en etkili malzemelerden bir tanesidir. Çizikleri karbonat ile gidermek için sırayla aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Bir ölçek su ile 2 ölçek karbonatı karıştırın.
Krem kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.
Çiziklerin üzerine hazırladığınız karışımı dairesel bir şekilde sürerek uygulayın. Yavaş ve dikkatlice bu işlemi uygulamaya çalışın.
Sürme işlemini bitirince karışımı uyguladığınız alanı temiz bir bezle temizleyin.
Bitkisel Yağ: Kesinlikle her evde bulunan bitkisel yağın bir damlasını çiziklerin üzerine döktüğünüzde geçici olarak kaybolmasını sağlıyorsunuz. Yani kalıcı bir çözüm değildir. Yalnızca makyaj olarak düşünebilirsiniz.

Bebek Pudrası: Suyu bebek pudrasına ekleyerek çizikleri kapatmak için pasta yapabilirsiniz. İlk sırada yer alan karbonatın uygulama aşamalarını bebek pudrası için de uygulayabilirsiniz.

Araba Çizik Kremleri: Arabalar için üretilen çizik kapama kremi ya da pastalardan çeşitli şekillerde bulunuyor. Online alışveriş sitelerinde bunlardan herhangi birini bulabilirsiniz. Hatta birkaç damlalık kullanım için arabası olan arkadaşlarınızdan isteyebilirsiniz.

Ekranınızdaki herhangi bir çiziğe bu kremleri uygulayarak olumlu etkisini görebilirsiniz. Minimum boyuta büyük çizikleri indirmek için ve küçük sıyrıkları yok etmek için bu kremlerden faydalanabilirsiniz.

Zımpara: Hem telefonunuzun ekranındaki hem de arkasındaki çizikleri iyi bir zımpara kağıdı ile giderebilirsiniz. Ancak çok fazla bu yöntemi yapmamanızı öneririz. Çünkü uygulama amatör bir biçimde yapılırsa telefonunuz daha fazla hasar görebilir.

Bu yöntem özellikle telefonların arkasındaki çizikler için çok etkilidir. Ancak bu işlemi yaparken çok hassas olmalı ve yumuşak bir şekilde zımpara kağıdını kullanmalısınız.

Çizik Giderici Ürünler

Piyasada bulunan bazı çizik giderici ürünler de özellikle arka kasadaki çizikleri gidermede yardımcı olabilir.

Etiketler
Telefon