Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinden notlar

Süper Lig’in 16’ncı haftasında Fenerbahçe, Beşiktaş ile mücadele etti. Ülker Stadyumu’nda saat 19.00’da başlayan mücadelede FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır düdük çaldı.

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinden notlar

Süper Lig’in 16’ncı haftasında Fenerbahçe, Beşiktaş ile mücadele etti. Ülker Stadyumu’nda saat 19.00’da başlayan mücadelede FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır düdük çaldı.

Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun üstlendi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, ligin 15’inci haftasında oynanan Demir Grup Sivasspor maçının 11’ine göre zorunlu 3 değişiklik yaptı. Yanal; Sadık, Emre ve Rodrigues’in yerine Jailson, Ozan ve Tolga'ya görev verdi. Ozan’ın ön liberoya geçmesi ile sağ açıkta Deniz 11’de yer aldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, derbiye şu 11’le çıktı: Altay, Isla, Serdar, Jailson, Dirar, Ozan, Gustavo, Deniz, Kruse, Tolga, Vedat.

EMRE KADRODAN ÇIKARTILDI

Fenerbahçe’de takım kaptanı Emre Belözoğlu, maç kadrosundan çıkarıldı.

Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ı konuk ettiği maçta tecrübeli futbolcu Emre Belözoğlu maç kadrosundan çıkarıldı. Yedekler arasında yer alan ve maç öncesi sağ kasığında ağrı hisseden Belözoğlu, tedbir amaçlı kadroda yer almadı.

SARI LACİVERTLİ EKİPTE 6 EKSİK

Fenerbahçe, Beşiktaş ile oynadığı maça 6 oyuncusundan yoksun çıktı. Sarı lacivertli ekipte Sadık, Emre, Moses, Zajc ve Hasan Ali sakatlıkları sebebiyle derbi maçta görev alamadı. Kırmızı kart cezası bulunan Rodrigues de Beşiktaş derbisinde forma bulamadı.

ROBIN VAN PERSIE, KADIKÖY’DE

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Robin van Persie, Fenerbahçe - Beşiktaş derbisini izlemek için Kadıköy’e geldi.

Fenerbahçe’de 2015-16 sezonunda forma giyen Hollandalı yıldız futbolcu Robin van Persie, Ülker Stadyumu’na geldi. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan maçı tribünden takip eden Robin van Persie’ye sarı lacivertli taraftarlar ilgi gösterirken, fotoğraf da çektirdiler.

FENERBAHÇE’DE 9 İSİM İLK KEZ BEŞİKTAŞ DERBİSİNE ÇIKTI

Fenerbahçe’nin 9 futbolcusu ilk kez Beşiktaş derbisi heyecanı yaşadı. Sarı lacivertli ekipte; Gustavo, Vedat, Deniz, Altay, Max Kruse ve Tolga Ciğerci ilk 11’de sahaya çıkarken, Adil Rami, Mevlüt Erdinç ve Zanka yedekler arasında yer alıp forma bekledi.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi maça iki takım taraftarları da yoğun ilgi gösterdi. Ülker Stadyumu’nu tamamen dolduran taraftarlar yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek oldular.

BEŞİKTAŞ'IN NOTLARI

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Fenerbahçe maçının ilk 11'inde geçtiğimiz hafta iç sahada kaybedilen BtcTurk Yeni Malatyaspor maçının 11'inde tek değişikliğe gitti. Avcı, Sırp 10 numara Adem Ljajic'in yerine Jeremain Lens'i ilk 11'de görevlendirdi.

Kaleyi Karius'a emanet eden Abdullah Avcı, savunma hattını Gökhan, Vida, Roco ve Rebocho'dan oluşturdu. Orta sahadaki ikilisini uzun süredir bozmayan Avcı, bu maçta da Atiba ve Elneny'i sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam hücum hattının sağında Lens'e, 10 numarada Diaby'e, sol açıkta ise Caner Erkin'in görevlendirdi. Avcı'nın gol yollarınki tercihi ise Burak Yılmaz oldu.

Beşiktaş'ın Fenerbahçe karşısındaki 11'i şöyle: "Karius- Gökhan, Vida, Roco, Rebocho, Elneny, Atiba, Lens, Diaby, Caner, Burak."

LJAJİC KULÜBÜYE

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Fenerbahçe karşısında Adem Ljajic'i kulübeye çekti. Bu sezon gösterdiği etkisiz performansla tepki çeken Adem Ljajic, derbi maçta yedek soyundu. Ljajic'in yerine Jeremain Lens, 11'deki yerini aldı.

RUİZ VE N'KOUDOU KADRODA

Siyah-beyazlı ekipte uzun süredir sakatlıkları sebebiyle takımdan ayrılan kalan Victor Ruiz ve Kevin N'Koudou Fenerbahçe maçının kadrosunda yer aldı. Sakatlıklarını atlatan iki isim takımla çalışmalara başlamalarının ardından debi maçın kadrosuna dahil edildi.

CANER ERKİN'E TEPKİ

Fenerbahçe taraftarları maç öncesinde Caner Erkin, aleyhinde uzun süre tezahüratlarda bulundu. Derbi maç öncesince iki takım oyuncuları ısınma hareketlerini gerçekleştirmek için yeşil zemine çıkmasının ardından Caner Erkin, uzun süre tepkilere maruz kaldı. Sarı-lacivertli taraftarlar, bir dönem Fenerbahçe forması giyen tecrübeli oyuncu aleyhinde uzun süre tempo tuttular.

5 İSİM SARI KART SINIRINDA

Siyah-beyazlı ekipte Fenerbahçe derbisi öncesinde 5 isim sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Mücadeleye ilk 11'de başlayan Burak Yılmaz, Gökhan Gönül ve Jeremain Lens ile kulübede yer alan Victor Ruiz ve Necip Uysal mücadelede sarı kart görmeleri halinde Süper Lig'in 17'nci haftasında oynanacak Gençlerbirliği maçında takımını yalnız bırakacak.

Etiketler
Fenerbahçe Cüneyt Çakır Beşiktaş FIFA