Gül 'ün eniştesi Tekelioğlu: Ucuz sloganlara sığınmak yerine!

Gazeteci - yazar Fehmi Koru'ya ait Ocak Medya sitesinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eniştesi Mehmet Tekelioğlu, dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Gül 'ün eniştesi Tekelioğlu: Ucuz sloganlara sığınmak yerine!

Gazeteci - yazar Fehmi Koru'ya ait Ocak Medya sitesinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eniştesi Mehmet Tekelioğlu, dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Tekelioğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni oluşumları kast ederek "bunlar proje" demesini eleştirerek "Ali Babacan ne diyor, Ak Parti ne anlıyor?" diye yazdı.

Yazısında AKP camiasına seslenen Tekelioğlu, AKP Genel Merkezi’ndeki yapıdan bir şey beklenemeyeceğini ifade etti. Erdoğan-Bahçeli yönetimindeki Türkiye’nin başta başta demokrasi ve hukuk olmak üzere önemli alanlardaki sıkıntılarının görmezden gelindiğini belirten Tekelioğlu, “Nasıl oluyor da 31 Mart yerel seçimlerinin ortaya koyduğu ağır yenilginin muhasebesi yapılmıyor? Nasıl oluyor da “İstanbul seçimlerinin yenilenmesi yanlıştı” diyen biri çıkmıyor? Nasıl oluyor da kaç yıldır yönettiği büyük şehirler kaybedilince bunun sorumlusu kimler ve hangi politikalardır diye bir defter açılmıyor?” diye sordu.

AKP İRTİFA KAYBEDİYOR

İmam Hatiplerdeki öğrenciler arasında deizmin nasıl yayıldığı sorusunu yönelten Tekelioğlu, gençler arasında AKP’nin her gün irtifa kaybettiğine dikkat çekti.

Türkiye’nin iyi yönetilemediğini vurgulayan Tekelioğlu, "Bu durumda daha iyi yönetmeye talip olanların çıkması normal değil midir? Bunu kavrayamayanlar anlamsız argümanlar geliştiriyorlar. Sanki her şey dört dörtlükmüş gibi Ali Babacan hareketini sadece Ak Parti’yi bitirme gayreti olarak görmeye çalışıyorlar. Ak Parti, asıl bu anlayış yüzünden kaybedecek gibi geliyor bana. Ortada bir yanlış var ve bu yanlışı düzeltmenin ilk adımı onun ne olduğunu tespit etmek" dedi.

Bazıları tarafından yeni partilerin tek gayesinin 2023 seçimlerinde Erdoğan’ın kaybetmesi olarak değerlendirildiğini hatırlatan Tekelioğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bunlara göre Ak Parti bundan sonraki seçimde %51 oy alacak, ancak Babacan ve Davutoğlu %1, %2 bile oy alsalar Ak Parti kaybedecek.

Her şeyden önce % 50+1’in ötesini göremeyeceğine inanmış bu anlayışlarla bir yere varılamayacağını bilmemiz gerekiyor. Ak Parti süratle muhasebesini yapar, yanlışlarını içtenlikle kamuoyu önünde tartışır ve doğru adımlar atarsa %50+1’e mahkum olmaktan kurtulur. Daha seçimlere şu kadar varken bir iddia ile ortaya çıkan bu yeni oluşum ve hareketlerin maksadının Ak Parti’ye ve Tayyip Erdoğan’a kaybettirmek olduğunu iddia etmenin mantıkla zerre kadar bağdaşır bir tarafı var mı?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni oluşumları kast ederek “bunlar proje” demesini eleştiren Tekelioğlu “Ben bu tanımlama ile ne kastedildiğini tam olarak anlayamadım. Ali Babacan’ın Karar gazetesinde çıkan beyanlarına bakanlar bu hareketin hiç de küçümsenmeyecek savlara sahip olduğunu hemen fark edeceklerdir. Bu sebeple yeni oluşumları proje ve benzeri söylemlerle küçümsemenin Ak Parti açısından bir faydası olacağını sanmıyorum” diye yazdı.

Tekelioğlu şöyle devam etti:

"Üstelik bu türlü çıkışlar, yarın, Ali Babacan’ın üslubu, yol ve yordamı izin vermese de, ‘Türkiye iyi yönetilmiyor, rakamlar ortada, bunun sebebi de 16 Nisan 2017 referandumuyla gelen ve demokrasi standartlarını göz ardı eden bir garip sistemdir, o halde asıl proje budur’ diyeceklerin eline güçlü bir koz vermekle eşdeğerdir.

Ak Parti bir dönem Türkiye’de iyi yönetimin ve yönetişimin mükemmel örneklerini verdiği için ne kadar övünse azdır. Ancak bugün herhangi bir alandaki mukayeseyi, Ak Parti, artık, ‘2002 yılında iktidara geldiğimizde şu şöyleydi, bu böyleydi’ diyerek yapamaz. Kendisini ancak kendi zirve döneminin rakamlarıyla mukayese edebilir, mesela 2011’in ya da 2015’in rakamlarıyla…

O halde, Ak Parti, realist olmak zorunda. Öyle, proje, Ak Parti’yi bitirmek, Tayyip Erdoğan’ı düşürmek gibi ucuz sloganlara sığınmak yerine bir zamanlar tek başına %50’leri aşma noktasından şimdi neden %30’lara doğru yol aldığını düşünmek gibi daha ulvi adımlara yelken açmalıdır.

Ali Babacan’ın ne söylediğini iyi anlamak varken niye olmadık yollara baş vuruluyor ki?"

Etiketler
Abdullah Gül Fehmi Koru