CHP'li Kılıç'tan Fuat Oktay'a THY soruları

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sorular yöneltti.

CHP'li Kılıç'tan Fuat Oktay'a THY soruları

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu.

Kılıç, soru önergesinde, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün THY’yi “çiftlik” gibi kullandıklarını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, soru önergesinde, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve eşinin, bindikleri uçağın İstanbul Havalimanı’na ilk inişinde kırmızı halı serilerek alkışlarla karşılandığına ilişkin iddiaları içeren haberlerin basında yer aldığını belirtti.

Haberde, İlker Aycı için Genel Müdürlük binasında “uçur bizi başkan” konseptli 100 bin liraya mal olan doğum günü partisi düzenlendiği iddiasına da yer verildiğini ifade eden Kılıç, “THY Basın Müşaviri Yahya Üstün ve eşinin çok fazla yürümemesi için, bindikleri uçağın pasaport kontrolüne yakın yere park edilmesi talimatı verildiği ve Üstün’ün 40 kayyum şirketindeki yönetim kurulu üyeliklerinden dolayı maaş aldığı iddialarının da haberde yer aldığı gözlemlenmiştir.” dedi.

Aycı ve Üstün’ün, toplum vicdanını yaralayan uygulamalarla THY’nin itibarını zedelediğini ve marka değerini düşürdüğünü belirten Kılıç, THY başta olmak üzere hiç bir kurumun AK Parti bürokratlarının “babalarının çiftliği” gibi yönetebilecekleri kurumlar olmadığını belirtti.

Sevda Erdan Kılıç, bu çerçevede şu soruların yanıtlanmasını istedi:

1-THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve eşinin, bindikleri uçağın İstanbulHavalimanı’na ilk inişinde kırmızı halı serilerek alkışlarla karşılandığı iddiası gerçeği yansıtmakta mıdır?

2-Doğum günü için harcandığı iddia edilen 100 bin lira THY’nin hangi bütçesinden karşılanmıştır?

3-Yahya Üstün’ün yönetim kurulu üyelikleri olduğu için ayrı ayrı maaş aldığı iddiası doğru mudur?

4-Yahya Üstün ve eşinin çok fazla yürümemesi için, bindikleri uçağın pasaport kontrolüne yakın yere park edilmesi talimatı verilmiş midir?

5-Türk Hava Yollarının itibarını zedeleyen ve marka değerini düşüren bu iddialarla ilgili soruşturma açacak mısınız?

Etiketler
İzmir Fuat Oktay Milletvekili THY Sevda Erdan Kılıç