Gözaltına alınan 2 gazeteci hakkında tutuklama talebi

Aralarında gazeteciler Zeynep Kuray ve İrfan Tunççelik'in bulunduğu toplam 41 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Gözaltına alınan 2 gazeteci hakkında tutuklama talebi

Cezaevlerinde açlık grevinde olan çocuklarına dikkat çekmek isterken gözaltına alınan tutuklu anneleriyle birlikte biri avukat, iki gazetecinin de aralarında olduğu 41 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Bianet'in haberine göre; açlık grevlerine dikkat çekmek için 9 Mayıs Perşembe günü Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu'na yürümek isterken gözaltına alınan Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Arzu Kayaoğlu'yla birlikte 15 kişiyi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Dosyaya İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi bakacak.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen kişilerin isimleri şöyle:

Zeliha Gün, Arzu Kayaoğlu, Behiye Dağ, Melek Başkale, Ayşe Aknaş, Aklime Keskin, Necla Barın, Menekşe Demir, Fener Kurt, Sakine Yakut, Kumri Akgül, Asya Duman, Zehra Doğan, Özlem Noyan ve Hacı Ugiş

Gazeteciler Zeynep Kuray ve İrfan Tunççelik'in de tutuklaması istendi

Öte yandan 10 Mayıs Cuma günü İstanbul Sirkeci'de, açlık grevlerinde dikkat çekmek için insan zinciri oluşturdukları sırada gözaltına alınan anneler ve olayı takip ederken gözaltına alınan gazeteci Zeynep Kuray da tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Yine 10 Mayıs'ta Bakırköy Cezaevi önündeki eylemi takip ettiği sırada annelerle birlikte gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı muhabiri İrfan Tunççelik de tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

9 ve 10 Mayıs'ta gözaltına alınarak tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen ikisi gazeteci, biri avukat toplam 41 kişi Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Etiketler
Gözaltı Mahkeme