İbrahim Kalın: YSK'nın vereceği karar kabulümüzdür

Saray Sözcüsü İbrahim Kalın Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

İbrahim Kalın: YSK'nın vereceği karar kabulümüzdür

Saray Sözcüsü İbrahim Kalın Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Kalın'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bu seçimler aslında AK Parti'nin aldığı oyu, Cumhur İttifakı'nın aldığı oyu dikkate aldığınızda Cumhurbaşkanımıza olan güvenin tekrar teyit edildiğini bir kez daha göstermektedir.

Yapılan itirazlar, sandığa giden seçmen ile onun iradesinin olduğu gibi yansıtılması arasında yaşanmış olan muhtemel ihlalleri, hukuksuzlukları, kasıtlı veya kasıtsız yanlışlıkları ortaya çıkartmayı hedeflemektedir.

Terörle mücadele Türkiye'nin sadece sınırları içinde verilen bir mücadele değildir. Türkiye'nin sınırlarını, sınır ötesinde sağlamamız öncelikli hedeftir.

Beklentimiz, Münbiç yol haritasının biran önce hayata geçirilmesi ve Fırat'ın doğusunda hiçbir terör unsurunun barındırılmasına müsaade edilmemesi.

Münbiç'e kadar olan Türkiye-Suriye sınırı içerisinde bugün güvenli bir bölge fiilen oluşmuş durumdadır.

Suriye'nin toprak bütünlüğü ve birliği çerçevesinde savaşın sona erdirilmesi ve anayasa komisyonunun kurulması, siyasi geçiş sürecinin seçimler yoluyla sağlanması için çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor.

KIDEM TAZMİNATI AÇIKLAMASI

İşçi, işveren çevrelerimizin tedirgin olmasını gerektirecek bir durum söz konusu değil. Kıdem tazminatında süreç devam ediyor. Endişe verici bir durum söz konusu değil.

İMAMOĞLU VE MAZBATA AÇIKLAMASI

Cumhur İttifakı'nın itirazda bulunması partilere ve adaylara tanınmış demokratik bir haktır. Bunlar tüketilir, tamamlanır bunlar bittikten sonra YSK'nin vereceği karar bizim için de nihai karardır. YSK'nın vereceği karar da bizim kabulümüz olacaktır. O zamana kadar mazbatasını alan başkanlar başkanlıklarına devam ederler ama farklı bir durum söz konusu olursa da hukuki süreç neyi gerektiriyorsa o süreçler işletilir.

Etiketler
İbrahim Kalın Kabine Saray YSK