'Sosyal medya davası' ertelendi

Kamuoyunda ‘Sosyal Medya Davası’ olarak bilinen, 6 gazetecinin yargılandığı davanın 7. duruşması Çağlayan Adliyesi'nde devam etti. Duruşma, 24 Eylül'e ertelendi.

'Sosyal medya davası' ertelendi

Kamuoyunda ‘Sosyal Medya Davası’ olarak bilinen, 6 gazetecinin yargılandığı davanın 7. duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü.

BirGün çalışanı Mahir Kanaat, Tunca Öğreten, Derya Okutan, Eray Sargın, Metin Yoksu ve Ömer Çelik hakim karşısına çıktı.

Duruşmada, digital materyaller ile ilgili bilirkişi raporu geldi ve dosyaya konuldu. Bilirkişi raporunda belgelerin Mahir Kanaat tarafından oluşturulmadığı doğrulandı.

Mahkeme adli kontrollerin devamına ve digital materyallerden işi bitenlerin iadesine karar verdi.

Duruşma, 24 Eylül Salı günü saat 09.30’a ertelendi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın maillerinin hacklenmesinin ardından açılan davada, Diken’in eski editörü Tunca Öğreten ve BirGün gazetesi çalışanı Mahir Kanaat 323 gün tutuklu kalmıştı. Davanın 24 Ekim’de görülen duruşmasında Çelik tahliye edilmiş, Öğreten ve Kanaat’in tutukluluğuna devam kararı verilmişti. 6 Aralık’ta görülen ikinci duruşmada ise 323 gün tutuklu yargılanan Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün imza şartıyla tahliye olmuştu.

İDDİANAME

İddianamede Öğreten ‘FETÖ ve DHKP-C’ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’, Okutan, Sargın, Yoksu ve Çelik ‘örgüt propagandası’, Kanaat ise ‘örgüt üyeliği’ ile suçlanıyor. Öte yandan Kanaat haricindeki isimlere ‘bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme’ suçlaması da yöneltiliyor.