Bayram tatili planı yapacaklar tarihlere dikkat!

Bu yıl Ramazan Bayramı 4-5-6 Haziran tarihlerine denk geliyor. Yarım gün tatil sayılan Arife Günü ise 3 Haziran Pazartesi.

Bayram tatili planı yapacaklar tarihlere dikkat!

Turizmciler aradaki günlerin birleştirilip 9 güne çıkarılmasını talep ediyor. Milyonlarca vatandaş da tatil planını yapmak için sabırsızlanıyor. Ancak cep telefonlarının takviminde bayram tatiliyle ilgili bilgiler sizi yanıltabilir. Planlama yaparken bu tarihlere dikkat:

Tatil sezonu başlıyor. Bu yıl Ramazan Bayramı haziranın ilk haftasına denk geliyor. Yarım gün tatil sayılan Arife Günü 3 Haziran Pazartesi, 4-5-6 Haziran da Ramazan Bayramı. Yani bayram, haftanın ortasına denk geliyor. Haftasonu olan 1-2 Haziran ile 7 Haziran Cuma ve 8-9 Haziran haftasonları eklenerek ve Arife Günü de tam gün sayılarak, bayram tatilinin 9 güne uzatılması yönünde talepler var.

TELEFONA DİKKAT!

Posta'nın haberine göre vatandaşlar da tatil programlarını şimdiden yapabilmek ve biletlerini alabilmek için konunun bir an önce netleşmesini bekliyor. Burada vatandaşın günleri doğru takip etmesi de önemli. Tatil programı, erken rezervasyon, uçak, tren ve otobüs rezervasyonu yaparken telefonunuzdaki takvime aldanmayın. Çünkü akıllı telefonlardaki tatil günleri yanlış olabilir. Biz inceledik bu hatayı gördük. Tarihleri, ‘diyanet. gov.tr’den dini bayramlarla ilgili takvime girerek kontrol edebilirsiniz.

Bazı telefonlarda 3 Haziran Arefe Günü görünmüyor.

Bayram tatili planı yapacaklar tarihlere dikkat! - Resim : 1

Etiketler
Ramazan Bayramı Bayram Tatili