Kadınlardan Rabia Naz eylemi

Geçen yıl Giresun'un Eynesil ilçesinde evinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın (11) ölüm yıl dönümünde, birçok ilde eylem düzenlendi.

Geçen yıl Giresun'un Eynesil ilçesinde evinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın (11) ölüm yıl dönümünde, birçok ilde eylem düzenlendi.

GİRESUN

Rabia Naz Vatan için ölüm yıl dönümünde Eynesil ilçesi Şehit Şahin Abonuz Parkı'nda anma düzenlendi. Polisin güvenlik önlemi aldığı anmaya, babası Şaban ile annesi Atika Vatan'ın yanısıra avukatı Emel Bodur Kılıç, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Fidan Ataselim, Eynesil Kadın Meclisi Başkanı Cevriye Topal, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 'Gerçekler ortaya çıksın, Rabia Naz'a adalet' yazılı pankart açılan anmada katılımcılar konuşma yaptı.

ÇANAKKALE

ÇANAKKALE Kadın Meclisi, Rabia Naz Vatan'ın (11) ölüm yıl dönümünde basın açıklaması yaptı.

Saat Kulesi önünde bir araya gelen Kadın Meclisi üyeleri, geçen yıl Giresun Eynesil'de evinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan için basın açıklaması yaptı.

Kadın Meclisi üyeleri adına açıklamayı yapan Şeyma Alan, "11 yaşındaki Rabia Naz geçen yıl şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Rabia Naz'ın intihar ettiğini ileri sürdüler. Ölümün üzerini kapatmaya çalışıyorlar. Dün Rabia Naz'ın aramızdan ayrılışının birini yılıydı. Düşünün, koskoca bir yıl boyunca hiçbir şüphelinin üzerine gidilmedi.

Bugün Türkiye'nin birçok meydanında Rabia Naz için adalet istiyoruz. Biz bu davanın peşini bırakmayacağız. Yapılması gereken bellidir. Rabia Naz için etkin bir soruşturma yürütülmeli, tüm mekanizmalar bu ölümü açığa çıkarmak için çalışmalıdır. Kadın Meclisleri olarak Rabia Naz'a adalet sağlanması, tüm çocukların yüzünün gülebilmesi için bu davanın peşinde, Vatan Ailesi'nin yanındayız. Bu mücadelede asla yalnız yürümeyeceksiniz" dedi.

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Kadınlardan Rabia Naz eylemi - Resim : 1

ANTALYA

'Gerçek Açığa Çıkarılsın Rabia Naz'a Adalet' eylemi, Antalya'da, Muratpaşa ilçesinde 'Kapalı Yol' olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi'nde gerçekleştirildi.

Çeşitli dernek üyelerinin destek verdiği eyleme katılanlar, ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla Rabia Naz için adalet istedi.

Grup adına açıklama yapan Senem Nebi, Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili şüphelerin giderilmediğini anlattı. Adli Tıp raporuna göre ölümünün yüksekten düşme değil, araç çarpması nedeniyle bedensel travma sonucu gerçekleştiğini belirten Nebi, Rabia Naz'a çarpan aracın kime ait olduğunun araştırılmadığını, davanın adaletten kaçırıldığını söyledi. Nebi, "Yapılması gereken bellidir. Rabia Naz için etkin bir soruşturma yürütülmeli, tüm mekanizmalar failleri aklamak için değil bu ölümün açığa çıkarılması için çalışmalıdır" dedi.

Kadınlardan Rabia Naz eylemi - Resim : 2

MERSİN

Pozcu semtinde GMK Bulvarı üzerinde bir araya gelen Mersin Kadın Meclisi üyeleri, ellerinde pankart ve dövizler açarak, "Rabia Naz için adalet istiyoruz" ve "Başka Rabialar olmayacak" sloganları attı. Rabia Naz'ın ölüm nedeninin açığa çıkarılmasını isteyen kadınlar adına açıklama yapan Kadın Meclisi İl başkanı Fatma Menteş, "Rabia Naz'ın aramızdan ayrılışının birinci yılı. Koskoca 1 yıl boyunca hiçbir şüphenin üzerine gidilmedi. Bugün Türkiye'nin birçok meydanında Rabia Naz için adalet istiyoruz" dedi.

MALATYA

Rabia Naz Vatan için Kadın Meclisleri Malatya Şubesi'nce Soykan Meydanı'nda 'Gerçek Açığa Çıkarılsın Rabia Naz'a Adalet' eylemi yapıldı. Eyleme katılanlar adına basın açıklamasını okuyan Kadın Meclisleri Koordinatörü Dilara Karaca, "Biz bu davanın peşini bırakmayacağız. Yapılması gereken bellidir: Rabia Naz için etkin bir soruşturma yürütülmeli, tüm mekanizmalar bu ölümün açığa çıkarılması için çalışmalıdır. Kadın Meclisleri olarak Rabia Naz'a adaletin sağlanması, tüm çocukların yüzünün gülebilmesi için bu davanın peşinde, Vatan ailesinin de yanındayız. Bu mücadelede asla yalnız yürümeyecekler. Adalet biziz, susmayacağız."

ESKİŞEHİR

İsmet İnönü Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde toplanan Eskişehir Kadın Meclisi üyeleri, "Rabia Naz için adalet istiyoruz", "Suça ortak olma, gerçeği açıkla" sloganları attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Ceren Çavdar, “Rabia Naz'a ne oldu? Bugün Türkiye'nin dört bir yanında bu soruyu meydanlardan soruyoruz. Rabia Naz'ın hayatını kaybettiği Giresun Eynesil'den Adana'ya, Tekirdağ'dan Antalya'ya ve daha birçok şehirde 'Rabia Naz'a ne oldu? Rabia Naz'a adalet' demek için buluştuk. Dün Rabia Naz'ın aramızdan alınışının birinci yılı. Rabia Naz için etkin bir soruşturma yürütülmeli, tüm mekanizmalar bu ölümün açığa çıkarılması için çalışmalıdır. Toplum artık gerçeği açığa çıkarmanızı, failleri yakalamanızı ve adaleti bekliyor. Kadın Meclisleri olarak Rabia Naz'a adaletin sağlanması, tüm çocukların yüzünün gülebilmesi için bu davanın peşinde, Vatan ailesinin de yanındayız. Bu mücadelede asla yalnız yürümeyecekler" dedi.

Kadınlardan Rabia Naz eylemi - Resim : 3

İSTANBUL

Kadıköy Kalkedon Meydanı'nda toplanan Kadın Meclisleri üyesi bir grup, ellerinde "Gerçek açığa çıkarılsın, Çocuklar ölmesin, Rabia Naz için adalet" yazılı döviz ve pankartlar açtı. Grup üyeleri "Rabia Naz için adalet istiyoruz" sloganları attı. Kadınlar adına açıklama yapan Dilber Sünnetçioğlu, "Rabia Naz'a adalet için buluştuk. Artık bu sadece Rabia Naz'ın ailesinin değil, bizlerin, tüm toplumun gerçeği açığa çıkarma, adaleti sağlama mücadelesidir. Yapılması gereken bellidir; Rabia Naz için etkin bir soruşturma yürütülmeli, tüm mekanizmalar bu ölümün açığa çıkarılması için çalışmalıdır. Toplum artık gerçeği açığa çıkarmanızı, faillerini yakalamanızı ve adaleti bekliyor. Kadın Meclisleri olarak Rabia Naz'a adaletin sağlanması, tüm çocukların yüzünün gülebilmesi için bu davanın peşinde, Vatan ailesinin de yanındayız. Bu mücadelede asla yalnız yürümeyecekler" dedi.

Kadınlardan Rabia Naz eylemi - Resim : 4

Etiketler
Rabia Naz Vatan Giresun Hastane