Bülent Tezcan: Bu hafta sonu bu iş bitecek

CHP PM üyesi Bülent Tezcan Maltepe'deki oy sayımına ve Büyükçekmece'deki operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bülent Tezcan: Bu hafta sonu bu iş bitecek

GERÇEK GÜNDEM- CHP PM üyesi Bülent Tezcan seçimde yeniden sayıma ilişkin açıklamalarda bulundu. Tezcan, "Bu hafta sonu bu iş bitecek" dedi.

Tezcan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Uysal soy isimli 22 kişi nakil olmuş 29 Ocak'ta. Kendisinin başkan yardımcısı, özel kalem müdürü, bebaber vakıfta çalıştıkları isim bunların tamamı eşleriyle birlikte bir evde yaşıyor. Bunlar yüz yıl öncesinin evinde mi yaşıyor.

Senin nüfus müdürün Erdoğan'ın akrabası. Nüfus müdürünün evine İGDAŞ genel müdürünü, eşini akrabalarını evine kaydettirmiş. Olayın rezilliği diz boyu.

Size bir adres vereyim. Cumhuriyet mh. Erkal sk. Daire:1. İmara kapalı. Burada 5 tane seçmen var. Celal Babayiğit. 2014 AKP İlçe başkanı. Bu kardeşimizin ailesi olmayan bu evde yaşıyor görünüyor. Şapkadan tavşan çıakranlara sesleniyorum. O şapkadan ateş çıkar.

İstanbul seçimlerinde hükümetin, adalet bakanının ve iç işleri bakanının eli torbaya girmiştir. Mülkiye müfettişi gönderdiler Büyükçekmece'ye sayım devam ederken millete göz dağı vermek için torbalardaki tutanakların peşine düştüler. Savcılık soruşturma yürütüyorsa delili mülkiye müfettişi mi toplar? Bu nasıl bir düzen?

Dönüp dönüp buna baktığınız anda seçimin bitmesi mümkün değil. İstanbul seçimlerinde hükümetin Adalet ve İçişleri Bakanı'nın eli oy torbasına girmiştir.Sandığa ellerini sokmaya çalıştılar.

Kapı kapı dolaşıyorlar. Vatandaşın oy kullanmaktan başka bir derdi yok. Kütükte neyi arıyorsun? Sen bu soruşturmayı yapıyorsan yine yaparsın.

Sandık başkanlarını tedirgin ettiler, hakimleri, parti görevlilerini, en son geldiler oy kullanan vatandaşın kapısına dayandılar onları tedirgin ettiler. Yakışıyor mu?

Ne yapmaya çalıştıklarını biz çok iyi biliyoruz. Polis vasıtasıyla sahte delil üretmeye çalışıyorlar. Vatandaş geldi bize, 4 kere geldiler benim kapıma diye. Oy verdiysem suç mu işledim diye. 4 gün çalıştılar gene bulamadılar.Ondan sonra, dün değil önceki gün gece saat 2'den itibaren saat 15.00'e kadar bir talimat verdiler. 24 mahallede 7 bin 200 sahte nakledilmiş tutanak bulacaksınız.

Büyükçekmece'de yaşayanlar bilir, sanki özel bir terör ihbarı varmış gibi sokakları kapattılar. 7 bin 200 sahte tutanakla durumu kurtarmaya çalışacaklarını sanıyorlar. Önce o polislerin, o polis müdürlerinin başını yakarsınız. Ekmek parasını kazanmak için görev yapan polisleri suç işlemeye zorlamayın. O görevlilere de söylüyorum, suç olan bir görev yerine getirilmez. Bu suçtur.

Devletin polisi, AKP'nin delil toplayıcısı mı? AKP'nin YSK'daki temsilcisi, dosya önlerine geliyor "ben delil getireceğim" diyor. YSK'ya delili AKP vereceğim diyor, delili kim topluyor? Polisler.Türkiye Cumhuriyeti devleti bir kabile devleti değildir.

15.00'ten sonra iş bittikten sonra polisler çekiliyor. Tutanakları nereye gönderirlerse göndersinler.

Aynı şekilde Maltepe'yi de bu sürecin aracı olarak kullanmaya çalışıyorlar. Maltepe'de sayımları özellikle geciktirmeye çalışıyorlar. Niye? Bulamıyorlar çünkü. Burada 4 gün çalıştılar bulamadılar, sahte delil üretmenin de işe yaramadığını gördüler. Şimdi Maltepe'de sayımı geciktirmeye çalışıyorlar. 15 bin oyu kapatmaları mümkün değil. Sayımı uzatıp en son hakim, YSK'nın talimatı doğrultusunda yeni sayım masaları kuruyor. Hızlandırmak için. AKP ilçe başkanı MHP ilçe başkanı yanlarında aldıkları partililerle sayım yapılan yeri basıyorlar. Kavga çıkarıyorlar. Heyetin çalışmasını engelliyorlar. Bunu ben uydurmuyorum, resmi tutanak. İlçe seçim kurulu hakimlerinin tuttuğu tutanak.

Maltepe'de sayılıyor, neden korkuyorsunuz? Mesele sonuç almak değil, komadaki hastaya serum vererek 2 gün daha o koltukta kalabiliriz sevdasıdır. Ama bu işin herhangi bir şekilde onların arzu ettiği biçimde sonuçlanabilmesi mümkün değildir. Çünkü gerçek, Ekrem İmamoğlu'nun ortalama 15 bin oyla İBB Başkanı seçildiğini gösteriyor. Gerçek, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'dür. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'tır.

Nereden sayarlarsa saysınlar. Soldan sağa, sağdan sola, isterlerse çapraz saysınlar. En son gelecekleri nokta mazbatayı vermektir. Mazbatayı vereceksiniz milleti rezil etmeyin.

Hiçbir biçimde tahriklere kapılmayacağız. Kararlı bir biçimde görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Bu hafta sonu bu iş bitecek.

Etiketler
Büyükçekmece Maltepe Bülent Tezcan Operasyon