Türkiye yine bir kadının yardım çığlığını konuşuyor!

Kendisini taciz eden bir erkek tarafından tehdit mesajları aldığını söyleyen Sevinç Kul, Twitter'dan yardım istedi.

Türkiye yine bir kadının yardım çığlığını konuşuyor!

Sevinç Kul adlı genç bir kadın, 24 Aralık'ta Twitter hesabında yaptığı paylaşımlarla, son 5 yıldır uzaktan akrabası olan bir erkek tarafından hem taciz hem de tehdit edildiğini dile getirerek yardım istedi.

“KEFENİNİ AL, YARIN SON GÜNÜN”

Kul, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, taciz ve tehditlere rağmen erkek hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını belirtti. Kul, şu ifadeleri kullandı:

“Herkese merhabalar, konuya ilişkin bir kaç şey söylemek istiyorum. Bu şahsı yaklaşık 10 senedir aramızdaki uzaktan akrabalık sebebiyle tanıyorum. Kendisiyle aramda duygusal bir durum ne geçmişte ne de şimdilerde olmadı.

Son beş yıldır sapıklıkta çığır açmış bu şahıstan tüm çabalarıma rağmen kurtulamadım. Gerek ailem gerek ben, gerekse yakın çevreme kadar sıçrayan tehdit içerikli söylemlerine maruz kaldık ve kalmaya devam ediyoruz. Bu kişiyle memleketim Erzurum’a gittiğim vakitler dışında herhangi bir yerde görüşmedim.

Telefon numaramı değiştirmeme rağmen her defasında buldu, mesajlar attı, tehdit etti.”

Kul, taciz ve tehditlere ilişkin şikayetçi olduğunu ama bir sonuç elde edemediğini belirterek şunları kaydetti:

“Zaten bu durum üzerine daha da kontrolsüz hale geldi. Karşıma çıktığı an beni öldüreceğini biliyorum. Evet endişeliyim, korkuyorum. Şu an nerede nefes aldığını bilmiyorum. Son 4 saatte 474 kez aramış ve şu an hala arıyor. Şimdi telefonun ucundaki ses bana şunları söylüyor, ‘Ölümün benim elimden olacak ya benimle evleneceksin ya da seni doğrayacağım. Sana tecavüz edersem zaten benimle evlenmek zorunda kalacaksın. Benimle evlenmezsen, tüm aileni gözünün önünde tararım. Kefenini al, yarın son günün.’"

Türkiye yine bir kadının yardım çığlığını konuşuyor! - Resim : 1

“ÇOK ÜZGÜNÜM, HEPİMİZ ADINA”

Taciz ve tehditleri sosyal medya hesabından paylaştığında aynı şeyleri yaşayan yüzlerce kadından sadece birisi olduğunu gördüğünü anlatan Kul, “Mesaj kutusundaki her 10 mesajdan 5’i ‘aynı şeyi ben de yaşadım’ diyen kadınların çaresizlikleriyle dolup taşıyor. Keşke bugün bu duyguyu taşıyan tek kadın sadece ben olsaydım. Çok üzgünüm, hepimiz adına.” dedi.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Sevinç Kul, bugün konuyla ilgili hukuki süreç başlattıklarını duyurdu. Kul, yaptığı paylaşımda "Merhabalar, hukuki süreci ülkenin en iyi ve en cesur avukatlarından biriyle işledik. Gerekli mercilere tüm şikayetleri yaptık. Olumlu gelişmeler beklemekteyiz." ifadesini kullandı.

Kadın Meclisleri de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda, “Sevinç Kul ile görüştük ve avukatlarımızla yanında, konunun takibindeyiz. Tehditler ve şiddet karşısında hiçbir kadın asla yalnız değildir!” dedi.

Etiketler
Taciz Tehdit Türkiye Twitter