TFF Başkanı Büyükekşi'ye çArşı'dan masaya vurma tepkisi: 'Haddini bil'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin eleştirdiği TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakim hataları ve seçimleriyle ilgili konuştu. Büyükekşi'nin, Beşiktaş'ın eleştirileri üzerine konuştuğu sırada elini kürsüye vurmasına ise çArşı grubu tepki gösterdi.

TFF Başkanı Büyükekşi'ye çArşı'dan masaya vurma tepkisi: 'Haddini bil'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) ağustos ayı eğitim seminerine katılan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem atamalarının algoritmik sistemle gerçekleştiğini ve bazı kulüp başkanlarının hakem atamaları konusundaki beklentilerinin kendilerinde bir karşılık bulmayacağını öne sürdü.

Riva Hasan Doğan Milli Takımlar ve Kamp Tesisleri'ndeki seminerin basına açık bölümünde konuşan Büyükekşi, elini kürsüye vurarak bu konunun kamuoyu tarafından kesinlikle doğru olarak bilinmesini istediklerini dile getirdi.

Hakem atamalarındaki sisteme değinen Büyükekşi, "(Yok şu hakemi istiyoruz, yok bu hakemi istemiyoruz) gibi yapılan çağrılar bizde karşılık bulmaz. Böyle bir sistem yok. Bizim sistemimiz buna izin vermiyor. Bu sistemin tam ve istenilen düzeyde çalışması için mümkün olduğu kadar veriye ihtiyacımız var. Daha çok maç oynandıkça elimizde daha çok veri olacak. Henüz ligin ikinci haftasındayız. Bu güzel sisteme biraz zaman tanımanızı rica ediyorum. Futbolun geleceği için çok önemli adımlar atıyoruz. Herkesin desteğine ihtiyacımız var" dedi.

ÇARŞI'DAN TEPKİ

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin eleştirdiği Büyükekşi’nin konuşması sırasında elini kürsüye vurması ise tepki çekti.

Beşiktaş’ın taraftar grubu çArşı, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Büyükekşi’ye tepki gösterdi. Açıklamada, “Çocuk yok karşında... Haddini bil” denildi.

ÇEBİ NE DEMİŞTİ?

Alanyaspor maçının ardından TFF'ye giden Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi şu açıklamada bulunmuştu:

Türk futboluyla ilgili meseleleri konuştuk. Corendon Alanyaspor maçında yaşadığımız haksızlıkları elimizdeki belgelerle tek tek arz ettik. Kendilerinin bunu anladıklarını ve değerlendireceklerini anlamış bulunuyorum. Gerekenin yapılacağını umuyoruz. Federasyon, Türk futbolunun temsilcisidir. MHK, kendilerine bağlıdır. Geçen sezondan beri devam eden sorunların çözülmesini talep ettik. Sorunların bir kısmı çözülse de tamamının çözülmediğinin bilincinde olduğumuzu söyledik. Hataların tespitini yapacak kişilerin kendileri olduğunu söyledik. Biz artık haksızlığa uğramak istemiyoruz. Diğer takımların da haksızlığa uğramasını istemiyoruz. Beşiktaş’ın haksızlıkları kaldırabilecek limitinin olmadığını ifade ettik. Benim Camiam mutsuz, benim Camiam tedirgin. Benim Camiamın güvene ihtiyacı var.

Etiketler
Beşiktaş Seçim