Djokovic'in itirazına mahkemeden ret: Sınırdışı edildi

Kurallara uymaması nedeniyle Avustralya hükümeti tarafından vizesi ikinci kez iptal edilen Novak Djokovic'in itirazı reddedildi. Tenisçi, sınırdışı edildi.

Djokovic'in itirazına mahkemeden ret: Sınırdışı edildi

Teniste tek erkekler sıralamasının bir numarası olan Sırp raket Novak Djokovic'in Avustralya'da yaşadığı vize krizi derinleşiyor. Melbourne'deki Avustralya Federal Mahkemesi, Djokovic'in vizesinin iptal kararını yineledi.

Federal Mahkeme, aşı kurallarına uymaması nedeniyle Avustralya hükümeti tarafından vizesi ikinci kez iptal edilen Djokovic'in karara itirazını reddetti.

ÜÇ YIL BOYUNCA AVUSTRALYA'YA ALINMAMASI SÖZ KONUSU OLABİLİR

Bununla birlikte Djokovic, sınırdışı edildi. Ülkeyi Dubai'ye giden uçakla terk eden Djokovic'in, üç yıl boyunca Avustralya'ya alınmaması da söz konusu olabilir.

DJOKOVİC'TEN AÇIKLAMA

Federal Mahkeme'nin kararı tenis yıldızı Djokovic tarafından paylaşılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bunun ötesinde açıklama yapmadan önce bir süre dinlenip iyileşmek için zaman ayıracağım. Mahkeme'nin Bakan'ın vizemin iptali kararını yeniden incelemesine yönelik talebimi reddetmesi beni ciddi derecede hayal kırıklığına uğrattı. Karara saygı duyuyorum ve bu ülkeden ayrılmak için yetkili mercilerle hareket edeceğim. Son haftalarda odağın benim üzerimde olması beni rahatsız ediyor.

Umarım hepimiz şimdi sevdiğim turnuvaya odaklanabiliriz. Bütün oyunculara, turnuva yetkililerine, personele, gönüllülere ve taraftarlara en iyi dileklerimi sunuyorum. Son olarak aileme, arkadaşlarıma, takımıma, destekçilerime ve tüm Sırplara bitmeyen destekleri için teşekkür ederim. Bana bir güç kaynağı oldunuz."

Etiketler
Avustralya Mahkeme Vize