Süleyman Soylu'dan flaş çıkış: Daha ağır bedellerle karşılaşmamak için...

Önceki akşam yeni korona virüs yasaklarını açıklayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki hafta boyunca kısmi kapanma olacağını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımlar yaptı.

Süleyman Soylu'dan flaş çıkış: Daha ağır bedellerle karşılaşmamak için...

Günlük vakaların 60 bine dayanması üzerine önceki gün kısmi kapanmaya gidildi. Eğer istenilen seviyeye düşülmezse Ramazan Bayramı ile ilgili de önemli bir karar alınabileceği iddia edildi.

Türkiye gazetesinin haberine göre; İki haftalık süreç daha da kötüye giderse Ramazan Bayramı'nda komple sokağa çıkma yasağı uygulanması bekleniyor. Şehirler arası seyahatin ise tamamen duracağı düşünülüyor.Böylelikle akraba, eş dost ziyaretlerinin önüne geçilerek virüsün yayılımının yavaşlatılması hedefleniyor.

SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından koronavirüs salgını ile mücadeleye ilişkin önemli bilgiler verdi. Daha ağır bedellerle karşılaşmamak için kurallara uyulmasının altını çizen Bakan Soylu, 'Yaza inşallah, bu musibeti yenerek sağlıkla ulaşmalıyız' dedi.

Soylu'nun korona virüs kısıtlamalarıyla ilgili açıklaması:

Salgınla mücadelede önemli bir dönemin içerisindeyiz. Mücadelede daha ağır bedellerle karşılaşmamak için;

1- Akşam saat tam 18.00'de iş yerlerimizi kapatalım ve en geç 19.00'da evimizde olalım.

2- Tedarik, üretim, sağlık, güvenlik vb. alanlarda kısıtlamada istisnalar mevcuttur. Bu istisnalar zorunlu işlerin görülmesi içindir. Muafiyetlerin suistimali, mücadelemize ve kurallara uyanlara haksızlıktır.

3- Tüm güvenlik birimlerimiz ve denetim ekiplerimiz 7/24 görevlerinin başındadır.

Denetimlerde rehberlik ve uyarı önceliğimizdir. Ancak tedbirlere uyulmaması konusunda ısrar, kasıt, istismarda ise idari ve adli yaptırım esastır.

Birbirimizi anlayarak, kurallara uyarak, Mübarek Ramazan'da salgına karşı iyi netice almalı, yaza inşallah, bu musibeti yenerek sağlıkla ulaşmalıyız.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Süleyman Soylu Mamak