İmamların selfie'sine Cimer'den yanıt

İl Müftü Yardımcısının başka bir imamla selfie çekerek paylaştığı fotoğraf şikayet konusu oldu.

İmamların selfie'sine Cimer'den yanıt

İl Müftü Yardımcısının başka bir imamla selfie çekerek paylaştığı fotoğraf şikayet konusu oldu. CİMER’e yapılan şikayete yanıt geldi.

“Sosyal mesafe ve maske kurallarına uymuyor.” diyerek CİMER üzerinden şikayet eden vatandaş, şu ifadeleri kullandı:

“Halen Kırıkkale İl Müftü Yardımcısı olan Ali ÜNAL (Fotoğraftaki Kasket Şapkalı Şahıs) ve Emekli imam olan Mustafa Kemal ÇAKIR isimli şahıslar 18 Şubat 2021 tarihinde sosyal medya Facebook'tan paylaştıkları ekte yer alan fotoğraftan anlaşıldığı üzere, SOSYAL MESAFE ve MASKE TAKMA zorunluluğunu ihlal ettikleri anlaşılmaktadır.

Üstelik ülkemizi halen tehdit etmekte olan COVİD-19 salgın sürecinde yaptıkları marifetmiş gibi ve kanuna açıkça muhalefet ederek ve alınan kararlara açıkça meydan okuyarak sosyal medyada paylaşmaktadırlar.

Yaptıkları devlet görevi gereği, davranışlarıyla halka örnek olması gereken bu şahıslar, işbu davranışlarıyla halkı tahrik etmişlerdir. Fotoğraflardaki şahısların haklarında yasal işlem yapılarak cezalandırılması amacıyla haklarında ihbar ediyorum” denildi.

CİMER’DEN YANIT: 1,5 METRE MESAFE VE MASKELİ

CİMER’den gelen yanıtta ise şu ifadelere yer verildi:

“Başvurunuz incelenmiştir. İl Müftü Yardımcısı Dr. Ali ÜNAL ile görüşülmüş olup, söz konusu resimdeki kişinin eski görevlisi olduğu öz-çekim yapılırken aralarında 1,5 metreden fazla mesafe olduğunu beyan etmiş olup, İl Salgın Denetim Ekiplerince makamında ziyaret edilerek kendisine salgın ile ilgili gerekli bilgilendirme yapılmış ve denetim esnasında da maskeli olduğu belirtilmiştir. İlginize teşekkür eder, bilgilerinizi rica ederim.”