Kuzey Ormanları'nda talan sürüyor: Bakanlık, halkın tepkilerine rağmen taş ocağına 'olumlu' raporu verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karamürsel Kızderbent Mahallesinde açılacak olan taş ocağı ve kırma eleme tesisi ile ilgili 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' kararı verdi.

Kuzey Ormanları'nda talan sürüyor: Bakanlık, halkın tepkilerine rağmen taş ocağına 'olumlu' raporu verdi

Devlet Su İşleri (DSİ) 1.Bölge Müdürlüğü, Yalova/Altınova’daki Karadere-Kınalı Barajları için Karamürsel Kızderbent Mahallesi sınırları içerisinde, Aktoprak mevkiinde taş ocağı açmayı ve beton santrali kurmayı planlıyor.

kocaelikoz'un haberine göre, açılacak taş ocağı ile Yalova’da yapılmak istenen Karadere sulama ve Kınalı içme suyu barajlarına malzeme temin edilmesi amaçlanıyor.

91 bin 958 hektarlık bir alana kurulması planlanan proje kapsamında biri içme diğeri sulama suyu amaçlı 2 baraj ve malzeme ocakları (andezit ocağı, A-B-C kil malzeme sahaları), kırma eleme tesisi ve hazır beton santrallerinin yer alması öngörülüyor.

HAYVANCILIĞI VE TARIMI BİTİRECEK

Bölge halkı ise yapılmak istenen baraja karşı olmadıklarını ancak açılacak taş ocağının mahallelerindeki tarım ve hayvancılığı bitireceğini belirterek “Karadere ve Kınalı Barajları Malzeme Ocakları Kırma Eleme Tesisi ve Hazır Beton Santrali” isimli projeye karşı çıkıyor. “Karadere ve Kınalı Barajları Malzeme Ocakları Kırma Eleme Tesisi ve Hazır Beton Santrali” isimli proje, köy ve çevresindeki bölgenin içme suyunu bozacağı ve doğayı tahrip edeceği için tepkiyle karşılanıyor.

BAKANLIKTAN ONAY

Bölge sakinleri bu proje ile ilgili uzun zamandır tepkilerini dile getirirken önemli bir gelişme yaşandı. proje ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şekli verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı proje ile ilgili, “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verdi. Çevre sakinlerini ve STK’ların tüm başvurularına ve tepkilerine rağmen projenin önünde ise hiçbir engel kalmamış oldu. Bölgede yakın zamanda çalışmaların başlaması bekleniyor.

Etiketler
Bakanlık